Разкрити са 130 хиляди богаташи от офшорки

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

CSKA69
Контакти:

Разкрити са 130 хиляди богаташи от офшорки

Мнениеот CSKA69 » 04 апр 2013 19:45

Анонимна "къртица" от офшорната финансова индустрия разкри самоличността на хиляди притежатели на тайни сметки, които облекчават чрез подобни хватки данъчното си бреме, пише британският вестник "Гардиън" (guardian.co.uk/uk).

"Гардиън" е една от авторитетните медии, получили, благодарение на Международния консорциум на разследващите журналисти (МКРЖ - icij.org), достъп до хардиск с 260 гигабайта информация - 2,5 милиона документи, включително списък с имената на 130 хиляди души от над 170 държави.

Данните са изтекли от две дружества, предлагащи офшорни услуги - в Сингапур и на Британските Вирджински острови.

Разобличителните документи дават пълна картина за функционирането на данъчни убежища, тайни преводи на пари и съмнителни операции с използване на подставени фирми и тръстове и включват имена на правителствени служители и богати семейства от Великобритания, Канада, САЩ, Индия, Пакистан, Индонезия, Иран, Китай, Тайланд, както и от бивши комунистически страни.

Сред последните в публикацията на сайта на МКРЖ е спомената и България, но засега без подробности.

Сред притежателите на офшорни сметки са дъщерята на бившия президент на Филипините Фердинанд Маркос - Мария Имелда Маркос Маноток, най-богатата колекционерка на предмети на изкуството в Испания - баронеса Кармен Тисен-Борнемиса, министър председателят на Грузия Бидзина Иванашвили, съпругата на руския вицепремиер Игор Шувалов - Олга Шувалова, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и дъщерите му.

Разкрити са също ковчежникът на миналогодишната предизборна кампания на френския президент Франсоа Оланд - Жан-Жак Ожие, Денис Рич - бившата съпруга на скандалния търговец на петрол Марк Рич, който бе съден за укриване на данъци в САЩ, но помилван от президента Клинтън.

"Гардиън" цитира бивш икономист от международната консултантска компания "Маккинзи", който оценява сметките на богати хора в подобни данъчни убежища на поне 32 трилиона долара.

Информацията, която обхваща около три десетилетия, бе предадена на МКРЖ миналата година. Организацията пое водещата роля в журналистическо разследване по темата, продължило 15 месеца. В него си партнираха "Гардиън", Би Би Си, "Монд", "Зюддойче цайтунг", "Вашингтон пост" и други водещи медии от 46 страни.

Няма знак да са участвали и български журналисти.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5661571
Изображение

Изображение

dodo7271
Контакти:

Re: Разкрити са 130 хиляди богаташи от офшорки

Мнениеот dodo7271 » 04 апр 2013 20:03

Трябва да залагаме колко са българите в този списък :)
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

urkoto

Мнениеот urkoto » 04 апр 2013 20:14

Така, да видим какво става сега. Аз като ви разправях за илюминатите които просто се сафирясаха и промениха така строя, че да ни държат не в някакво друго робство, а в ИКОНОМИЧЕСКО И СОЦИАЛНО робство чрез поставени лица - пионки - всички вие ми се смяхте. Нека да видим сега форумните капацитети как ще коментират разкритията за които ние "болните мозъци" алармираме от маса време. И тук дори не мисля да намесвам рептило-илюминатското съглашение, то е тема на съвсем отделен разговор. Но да видим как ще коментират тази новинка форумните капацитети и капацитетчета :idea:
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 04 апр 2013 20:36

urkoto написа:Така, да видим какво става сега. Аз като ви разправях за илюминатите които просто се сафирясаха и промениха така строя, че да ни държат не в някакво друго робство, а в ИКОНОМИЧЕСКО И СОЦИАЛНО робство чрез поставени лица - пионки - всички вие ми се смяхте. Нека да видим сега форумните капацитети как ще коментират разкритията за които ние "болните мозъци" алармираме от маса време. И тук дори не мисля да намесвам рептило-илюминатското съглашение, то е тема на съвсем отделен разговор. Но да видим как ще коментират тази новинка форумните капацитети и капацитетчета :idea:

Хората са слаби. Не искат да приемат това което не могат да преборят.

Потребителски аватар
Gandalf
Контакти:

Мнениеот Gandalf » 04 апр 2013 20:50

Тази тема не е за форума на гонг. Тук единствените, които могат да я коментират са хора като urkoto, които си нямат идея от икономика и финанси.
Трябва ли да обяснявам, че има разлика между данъчна измама и данъчно оптимизиране? Наясно ли сте, че първото е престъпление, а второто- брилянтно мениджърско решение?

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 04 апр 2013 21:53

Gandalf написа:Тази тема не е за форума на гонг. Тук единствените, които могат да я коментират са хора като urkoto, които си нямат идея от икономика и финанси.
Трябва ли да обяснявам, че има разлика между данъчна измама и данъчно оптимизиране? Наясно ли сте, че първото е престъпление, а второто- брилянтно мениджърско решение?

+1 :) Не сещам някъде по света да съществува забрана на офшорните фирми, включително и съгласно българското законодателство, макар че на тях по понятни причини не се гледа с много добро око. В Търговския регистър при Агенцията по вписванията не са една или две фирмите на българи, които съвсем правомерно са регистрирани в офшорни зони и имат дъщерни фирми в България. Май някой пак е чел-недочел и недоразбрал... 8-) Все пак, офшорните зони крият и своите рискове и неотдавна Кипър го доказа. :)
Последна промяна от Adrian Monk на 04 апр 2013 23:04, променено общо 1 път.
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 04 апр 2013 22:00

urkoto написа:Така, да видим какво става сега. Аз като ви разправях за илюминатите които просто се сафирясаха и промениха така строя, че да ни държат не в някакво друго робство, а в ИКОНОМИЧЕСКО И СОЦИАЛНО робство чрез поставени лица - пионки - всички вие ми се смяхте. Нека да видим сега форумните капацитети как ще коментират разкритията за които ние "болните мозъци" алармираме от маса време. И тук дори не мисля да намесвам рептило-илюминатското съглашение, то е тема на съвсем отделен разговор. Но да видим как ще коментират тази новинка форумните капацитети и капацитетчета :idea:

Такива да ги събереш на едно място и да ги разстреляш и света ще стане много добро място за живеене с работещи хора, а не форумни конспиратори, на които все някой им е виновен.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

urkoto

Мнениеот urkoto » 04 апр 2013 22:02

Gandalf написа:Тази тема не е за форума на гонг. Тук единствените, които могат да я коментират са хора като urkoto, които си нямат идея от икономика и финанси.

Тъй ли, синко? А доколко е морално, при положение, че правиш кинтите си на гърба на обществото (защото тия пари не падат от небето, а падат от членовете на обществото) след това да ги изкарваш навънка и по този начин да не връщаш нищо обратно на държавата, т.е. на обществото? Много добре знам, че е напълно легално, друг е въпроса доколко е морално особено във времена като днешните? И пак да питам, кой пише законите??? Аз и ти ли или хората с кинтите в офшорките?

Ето за ей такива персонажи си говоря, те хората едно си знаят, едно си баят. Изобщо няма световна конспирация, изобщо цялата власт (икономическа, политическа, социална) не е концентрирана в ръцете на една шепа народ и изобщо не ни гърбят по всякакви възможни начини. Сигурно и кризата не я плащат точно бедните за сметка на хората с офшорките, които я предизвикаха???

Еееех, Ганьоооо, Ганьо...

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

urkoto

Мнениеот urkoto » 04 апр 2013 22:03

stn написа:Такива да ги събереш на едно място и да ги разстреляш и света ще стане много добро място за живеене с работещи хора, а не форумни конспиратори, на които все някой им е виновен.

Абе, синко, ти какъв човек мислиш, че съм аз? Неработещ ли? По-глупаво мнение от това не бях чувал, и сега какво, дай всички да им пляскаме на хората които изкарват кинти от обществото и след това си ги крият по дюшеците така ли? Ами че дай да пляскаме и на банкерите, които си предизвикаха палавата кризичка и след това данъкоплатеца, т.е. аз, ти и други балъци като нас им плащаха масфара? И продължават да го правят между другото

Просто съм потресен що за заблудени люде има из тия форуми...

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 04 апр 2013 22:17

Сред последните в публикацията на сайта на МКРЖ е спомената и България, но засега без подробности.

Но по този повод професорът по математика Михаил Константинов каза по Би Ти Ви:

"Има и българи в сметките от офшорните зони,

които всеки момент ще бъдат разпратени до големите световни вестници.

Днес станахме свидетели на огромен световен скандал... Всеки момент тези списъци ще бъдат изпратени до редакциите на световните медии, няма как всички да ги скрият. Проблемите, които ще последват, са огромни, вижте какво става във Франция...Това също може да обърне вота на българите на 12 май".
Изображение

Изображение

Върни се в “Свободна зона”