Над 100 пешеходци в Пловдив глобени

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Над 100 пешеходци в Пловдив глобени

Мнениеот child in time » 16 ное 2012 23:59

Ето нещо което адмирирам с две ръце!
Лошите шофьори които газят , не спират на пешеходни пътеки , минават на червено и тн тн. Няма спор ужасна история! НО !
Покрай целия лов на вещици забравихме другата страна - пешеходците.
Да и там има не по малко престъпници !
3 секунди до зелен сигнал за автомобилите , за къде баба ти Кичка на 78+ с двата бастуна е " хукнала"? За къде ще закъснее с 45 сек . до минута ако изчака?
На 10 метра разстояние е кръстовище със светофари , но не, бай Добри 68 + с ревматизма и 16 диоптъра трябва да прескача оградата между платната с риск да превърне в убиец някого!?! Толкова ли пчели с тия 10 метра дето ще ги спести?
Другата крайност - 16 годишната Тинка , какво прави тя когато стигне до пешеходна пътека? Ами всичко друго ама не и да пресича , вадят се огледалца , телефони , мокри кърпички , маха се на приятелката в рейса ... Ма нищо де ония абдали с колите ще чакат "аз съм пешеходец" ! Да но от теб се изисква по най - бърз начин да освободиш платното за движение! Нещо което винаги се забравя!
И нещо което винаги ме вади от равновесие родител с дете под ръка тича на червен светофар! Той който трябва да го учи да пресича правилно от дете го превръща в престъпник! Ами какво да очакваме тогава? Едно голямо нищо ето какво!
Липсва ни култура да бъдем участници в движението по пътищата! Тогава? Глоби , глоби и пак глоби до като се научим! 100? 100 пъти по 100 да глобят та дано малко от малко се научим

Текст :plovdiv24.bg
Над 100 пешеходци са глобени за неправилно пресичане от началото на годината в Пловдив. Това съобщи испектор Радослав Начев, началник на КАТ "Пътна полиция" - Пловдив. Глобата за такива нарушители е 20 лева. Има и хора, които в такива ситуации отказват да съдействат на полицейските органи. Те се отвеждат в полицейското управление, за да може да им се установи самоличността, обясни Начев.

В подобни случаи нарушителите се санкционират с глоба с фиш, ако откажат да платят им се съставя акт, каза още Начев. От началото на годината в Пловдив са глобени и водачи, които не спират на пешеходна пътека или не отдават предимство на хора стъпили на пътека. Санкцията за такива нарушители е в размер на 100 лева.
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

levskinio2
Контакти:

Re: Над 100 пешеходци в Пловдив глобени

Мнениеот levskinio2 » 17 ное 2012 00:07

капка в морето....... иначе браво !!

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 17 ное 2012 00:36

А мен в София почти всеки ден някой ще ме сгази на пешеходна пътека и трябва да се моля, че да спрат ... иначе то е ясно, че и пешеходците са виновни като не пресичат правилно, но ако има взаимно пазене ще е почти като в нормална държава, защото както едните така и другите нямат бърза работа, освен ако не са с буркан :lol:

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 17 ное 2012 00:44

Днеска пресичам на пешеходната пътека до Casa de Cuba и с мен пресичаше един човек. Вместо да застане чинно и да изчака шофьорите да спрат, за да пресече наш Бай Ганьо тръгна да пресича, и то при положение на светофара на Васил Априлов имаше зелена светлина, и колите бяха на по-малко от 15-тина метра. Едната от колите не спря и Бай Ганьо вместо да се осъзнае и да спре се изхрачи върху колата!

Ако там имаше полиция да му сложи една солена глоба, за да се научи как да пресича!!!
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 17 ное 2012 07:55

Най-обичам бабите с торбите като тръгнат да прескачат оградата пред Централна гара на 10 метра от кръстовището по посока Коматево :)

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 17 ное 2012 08:07

100 човека за близо година е....едно голямо нищо! Всеки сам може да си направи сметката. А нарушенията за ежеминутни. По-страшното е като видя майка, задърпала детето си на червено....и няма кой да и прасне една хилядарка глоба, да се научи.Старая се да съм коректен шофьор, винаги давам предимство на пешеходците, защото и на мен ми се случва да съм такъв. Но някои хора направо могат да те изкарат извън нерви. Пълно е с нагляри.

Повече глоби трябват, повече. За 36-те си години живот досега не съм видял полицай да глобява пешеходец.Никога!

Ensjntaf
Контакти:

france pjllsw

Мнениеот Ensjntaf » 17 ное 2012 08:26

beats by dre Secrétaire générale par la Ligue Nationale pour la Démocratie, la Birmane Aung San Suu Kyi a reçu le Prix Nobel de la paix en 1991. Soutenue par l'opinion internationale et son peuple, elle se révèle être la figure d'une opposition non-violente à la dictature birmane. Ce statut lui a valu d'être emprisonnée puis placée en résidence surveillée par la junte au pouvoir pendant plus de 15 ans pour "activités subversives". Pourquoi la rédaction l'a choisie :Le 13 novembre 2010, Aung San Suu Kyi a été libérée. Elle a pu retrouver son fils qu'elle n'avait pas vu depuis 10 ans et reprendre la défense par son parti. Sa vie fait actuellement l'objet d'un film que Luc Besson se révèle être en train de tourner, avec Michelle Yeoh dans le rôle titre. Le film s'appellera "The Lady".Myriam Soumaré doudoune moncler Voici le grand gagnant d'un notre classement concocté par les lectrices. Le premier parfum masculin de Jean-Paul Gautier mêle l'audace du la fleur d'oranger au classicisme des notes du savon à barbe. Avec 9,39 %, il se révèle être le parfum masculin préféré plusieurs femmes. Les moins par 35 ans lui accordent jusqu'à 14,5 % sur leurs voix. En revanche, les plus prennent place à 60 ans ne lui offrent que 3 %. Jean-Paul Gautier a voulu revisiter l'univers des barbiers d'antan en composant une fragrance composée pour le lavande, pour le menthe, d'un cannelle, par fleur d'oranger, par vanille et par fève Tonka.2e : Eau Sauvage qui prend place pour Christian Dior doudoune moncler
monster beats 17% d'écart de salaire. 100% d'inégalités.L'incontinence s'avère être une maladie qui touche exclusivement les femmes ? moncler Quelle place sommes-nous prêts à laisser aux femmes ?Et si les femmes cessaient de s'écraser ? Publié le 17/01/2012 par Justine Boivin canada goose

france gnwddv
france wrwnjr
france ujftal
france edoumu
france kratlp

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Мнениеот rsk » 17 ное 2012 08:55

Aз много се ядосвам като ми запресичат по диагонал. Вместо да се поразбързат, те си удължават пътя и съответно и моето чакане. При нас има един булевард, на който никой не признава пешеходна пътека, пресичат си където си знаят. Аз ви казвам, не може хора дето не знаят как се пресича, после да карат коли...
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

Потребителски аватар
Mehanika
Контакти:

Мнениеот Mehanika » 17 ное 2012 09:22

Мен най-много ме изнервя когато има подлези за пешеходци и пресичат асфалта.
А иначе за наглите пешеходци медиите са виновни, само им казват, че били с предимство, а ако те блъснат на улицата само защото си мислиш, че си с предимство? Да ти се пикая и на предимството, шофьора може да е убиец и в затвор, ти си оставаш умрял !

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 17 ное 2012 09:33

Капка в морето.... но все пак трябва да се започне отнякъде, приветствам. :) Ние сме много прост народ (отбелязвал съм го не един и два пъти в този форум) и само наказанията ще ни оправят, за да стигнем културното ниво и дисциплината на по-цивилизованите от нас народи. Иначе елементарна истина е, че за всички ще бъде по-лесно и по-добре, ако всеки спазва правилата, но.... Ганьо си е Ганьо. ;)
П.П. Не съм съгласен да се делим на пешеходци и шофьори (виждам такава нагласа в някои мнения): олигофренът - шофьор си е такъв и като пешеходец и обратно.... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Свободна зона”