Луи дьо Финес срещу Кирил Господинов

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Луи дьо Финес срещу Кирил Господинов

Мнениеот shumkar_44 » 03 ное 2012 17:25

Привет, мили приятели. Поради големия интерес през изминалите няколко дни към темата за съпоставка на научнопопулярни филми (посредством градивна дискусия), Ви предлагам нова такава. Този път битката е наистина разпалена! От едната страна на "ринга" е френският комедиант Луи дьо Финес, познат повече на моята генерация. Tози человек се е снимал в огромно количество филми, които масовата публика определя като "забавни" и "хумористични". Дали това е така, оставям на Вас да решите.

От другата страна на "ринга" е, разбира се, заслужилият актьор Кирил Господинов, познат ни преди всичко от прекрасните филми "Тримата от запаса", "Бон шанс, инспекторе", "Карнавалът", "Момчето си отива", както и чудесната поредица "Неочаквана ваканция". Със сигурност обаче, най-забавната му роля е тази във филмовата поредица "Баш майстора". След успеха на първия филм, хитрия баш майстор Рангел Лелин бива пратен на море, на екскурзия до Унгария, превръща се във фермер, а сетне - и в домоуправител. Моето мнение е, че сама тази поредица може да конкурира по хуморизъм всички комедии на мосю дьо Финес взети заедно.

А какво мислите Вие?

Изображение Изображение
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Re: Луи дьо Финес срещу Кирил Господинов

Мнениеот kartago » 03 ное 2012 17:29

Извинявай, може да не помня, но в "Бон шанс, инспекторе" кой персонаж игра?

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 03 ное 2012 17:31

[offtopic]Абре шумкар, ти знаеш ли, че това е спортен форум? Ти въобще мнение за някой спорт имаш ли? :roll:[/offtopic]
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 03 ное 2012 17:33

kartago написа:Извинявай, може да не помня, но в "Бон шанс, инспекторе" кой персонаж игра?

Кирил Господинов умело се превъплъщава в кочияша Трифон.

orion
Контакти:

Мнениеот orion » 03 ное 2012 17:34

Без име написа:[offtopic]Абре шумкар, ти знаеш ли, че това е спортен форум? Ти въобще мнение за някой спорт имаш ли? :roll:[/offtopic]

[offtopic]Това не е ли свободна зона? :roll:[/offtopic]

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 03 ное 2012 17:40

после се присмиваме на мекедонци и арменци, а ние сме същите :roll: няма база за сравнение, за съжаление
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 03 ное 2012 17:45

шивача написа:после се присмиваме на мекедонци и арменци, а ние сме същите :roll: няма база за сравнение, за съжаление

Ами, ще прощаваш, ала досега съм чувал доста да се въздиша по таланта на западни артисти, а един път не съм чул младите да си говорят за класическото българско кино и за Кирил Господинов. Защо по телевизия Битиви не излъчиха нито веднъж Баш Майстора, а филмите на Финес ги даваха толкова пъти?

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 03 ное 2012 17:49

shumkar_44 написа:
шивача написа:после се присмиваме на мекедонци и арменци, а ние сме същите :roll: няма база за сравнение, за съжаление

Ами, ще прощаваш, ала досега съм чувал доста да се въздиша по таланта на западни артисти, а един път не съм чул младите да си говорят за класическото българско кино и за Кирил Господинов. Защо по телевизия Битиви не излъчиха нито веднъж Баш Майстора, а филмите на Финес ги даваха толкова пъти?

Шумкар, имаше един сериал, караше там някакъв "ЗИЛ", не се сещам как се казваше. Иначе още от "Тримата от запаса" показва, че ще бъде невероятен актьор.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 03 ное 2012 18:02

Шумкар, имаше един сериал, караше там някакъв "ЗИЛ", не се сещам как се казваше. Иначе още от "Тримата от запаса" показва, че ще бъде невероятен актьор.

Възможно е да говориш за "Почти ревизия", но пък и паметта ми може да ми изневерява, защото съм ги позабравил филмите.

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 03 ное 2012 18:04

shumkar_44 написа:

аз също предпочитам Българското, но се опитвам да съм обективен... все пак говорим за Луи дьо Финес :idea:

п.п. даже си мисля, че е по-правилно да го сравняваме с Тошко Колев или Калоянчев
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Върни се в “Свободна зона”