Вредни ли са електронните цигари?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Вредни ли са електронните цигари?

Мнениеот Old_death » 29 окт 2012 12:49

В последно време се рекламират и купуват масово електронни цигари,като заместител на обикновените.Те станаха особено актуални след ограничаването на местата за пушене.Замислих се дали да не си купя такава като безопасен заместител на вредния навик.Направих проверка е интернет,но попаднах на публикации,твърдящи че те съвсем не са толкова безвредни.Искам да разбера мнението по въпроса и на някой друг,особено ако е използвал такива заместители на цигарите.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

MONK1TO
Контакти:

Re: Вредни ли са електронните цигари.

Мнениеот MONK1TO » 29 окт 2012 12:50

Не са вредни но се пристрастяваш още повече
A.C.A.B.: All Cops Are Bastards
Изображение

==============

Любовта към Дунав Русе
никога не ще умре,
заедно дори във ада
ние ще ви следваме!

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 29 окт 2012 12:57

Чрез нагревателче се нагрява никотинов разтвор. Общо взето едно от вредните неща от цигарата - катрана, го няма. Все едно да кажеш, кое е по-вредно ракията или водката.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 29 окт 2012 12:57

MONK1TO написа:Не са вредни но се пристрастяваш още повече

От твоите думи излиза,че те също стават навик,но не вреден като обикновените.Казах вече,че съм чел някои публикации,които отричат това твърдение.В течността,която се използва,също има никотин,но има и вредни вещества в консервантите в нея.Има публикации от хора,които твърдят че са получили задушаване след употребата на електронни цигари.

http://spodeli.net/5/story-29106.html

Прочети коментарите.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 29 окт 2012 13:07

Трима мои приятели си купиха наскоро, засега не са се оплакали от нещо. Но ги ползват от има-няма две седмици де.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 29 окт 2012 13:21

Old_death написа:
MONK1TO написа:Не са вредни но се пристрастяваш още повече

От твоите думи излиза,че те също стават навик,но не вреден като обикновените.Казах вече,че съм чел някои публикации,които отричат това твърдение.В течността,която се използва,също има никотин,но има и вредни вещества в консервантите в нея.Има публикации от хора,които твърдят че са получили задушаване след употребата на електронни цигари.

http://spodeli.net/5/story-29106.html

Прочети коментарите.

Аз от много време ползвам такава, а и имам доста познати, които ползват. Ще ти кажа моето мнение, което естествено не е медицински обосновано. Както по-нагоре написаха това е една течност, в която има никотин и с нагревател се изпарява течността и се поема никотина. Т.е. тя заменя навикът и никотиновият глад. Но не е същото-от познатите ми почти всички отново преминаха на обикновени цигари. Иначе според мен не би трябвало да са вредни в аспекта, който пишеш, а и от над 10-тимата, които познавам да са ползвали такива цигари никой не е имал такива проблеми. Аз лично пушех същото количество никотин, което пушех и с обикновените цигари, но някои от познатите ми увеличиха количеството на никотина. Никотинът е вреден за кръвоносните съдове, а катраните са причина за рака на дробовете. Както каза един по-нагоре и двете са вредни, но според мен електронната е, както казва Пепито Василев с една идея по-малко вредна. Има разнообразни течности за електронните цигари, но лично за мен ароматите, които са си на цигари-Малборо, Дюмонт и т.н. са най-близки като усещане до обикновената цигара. Надявам се да съм помогнал. ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 29 окт 2012 13:24

Пуша цигари вече 33 години :? и не ги бях спирал нито за момент. По две кутии на ден :oops: Вече над месец пуша (изпарявам) електронна. С постепенното намаляване на концентрацията на никотин, се надявам един ден да захвърля и нея. А дали са вредни? Не знам. Но едва ли са по-вредни от класическите ;)

Потребителски аватар
MyAngel
Контакти:

Мнениеот MyAngel » 29 окт 2012 13:30

Да, вредни са... за производителите на цигари!

Сега сериозно, аз ги отказах с една такава за 7 лв, после я дадох на бащата и той ги отказа, но за съжаление твърде късно...левкимия. Тъй, че опичайте си ъкъла и ги махайте тези боклуци, че от Вас ще остане само един смъртен акт.
Последна промяна от MyAngel на 29 окт 2012 13:35, променено общо 1 път.
Тук няма кой да отговори на въпроса ти - пиши на женско списание.

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 29 окт 2012 13:30

Използвам съм доста време този вид никотинов заместител, но НЕ с цел да спирам цигарите. Относно пристрастеноста към тях, свеждам всичко до лична нагласа и гледна точка. Плюсовете: няма го противния вкус и дъх в устата на изгорели катрани и примеси, изчезват също никотиновата кашлица и храчки, има и по-скъпи силно ароматизирани никотинови концентрати, които оставят приятен дъх. Като минуси бих споменал бързото разреждане на дори най-качествените батерии (оптималния срок на работа при нормална употреба( до 20 цигари дневно) е до 6-8 часа) Т.е. трябва да си запасен с 2-3 батерии и 1 или 2 зарядни (за работа и вкъщи). Също така е хубаво да си "отсееш" внимателно доставчика на компонентите и да се зареждаш само и единствено от него. При средна работа един изпарител(реотанчето) се сменя на 2-3 месеца, батерията на 5-6м. Има няколко по-големи и сравнително коректни фирми на българския пазар, които сменят дефектни части, а те никак не са малко, тъй като вноса а и производството на тези цигари е само от Китай. Линкове и фирми е излишно да поствам.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
никки1912
Контакти:

Мнениеот никки1912 » 29 окт 2012 13:32

Аз от шест месеца пуша електронна цигара и не съм почувствал никакъв проблем, имам приятели които пушат такива цигари от година и не съм чул оплаквания и от тях .Да, и аз съм ги чувал тези неща за вредните съставки в никотиновата течност но тя не се поглъща в организма а се подгрява и поема във вид на пара. В крайна сметка това е въпрос на личен избор и вътрешна нагласа .Като се замисли човек всичко е вредно, от въздуха до охраната, от пиенето до начина на живот и стреса на, който сме подложени в нашата мила родна страна.
Настане вечер-месец изгрее, звезди обсипят свода небесен; гора зашуми, вятър повее, Балканът пее хайдушка песен!

Върни се в “Свободна зона”