„Той че умир !“ - Паметникът на Ботев осквернен!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
radezki
Контакти:

„Той че умир !“ - Паметникът на Ботев осквернен!!!

Мнениеот radezki » 01 юни 2012 16:03

Той че умир !“ - Паметникът на Ботев осквернен
Публикувана 01.06.2012 15:20Сподели

Паметникът на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина е осквернен в навечерието на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България, видя репортер на GustoNews. Надписът е старателно изчукан, така че е изписано „Той че умир !“. Дежурната патрулна двойка на „Общинска охрана“ сподели, че вандалският акт е извършен през май по време на мачовете и баловете. "Не е работа на деца и фенове, това е македонска работа!" - отсече минувач, дочул разговора.

Докато фотографът ни снимаше осквернения паметник, възрастна жена положи 4 карамфила и клекна да скубе тревички между плочките пред бюста на Героя...

13 юли 1875 г. Христо Ботев, тогава на 27 години, пише във в. "Знаме“: "Идеята за свободата е всесилна и любовта към нея сичко може да прави". След по-малко от година, на 2 юни 1876-а, той загива във Врачанския Балкан. Денят на неговата героична и трагична гибел ще продължи през столетията, за да стане Денят, в който почитаме героите ни, отдали живота си на Отечеството. За първи път Денят на Ботев е отбелязан през 1884 г. в Пловдив и Враца. Официално се чества от 1901 г., когато на тържествата на връх Вола присъстват живи ботеви четници.

Французите пазят със златни букви четиристишието "Настане вечер..." от безсмъртната балада "Хаджи Димитър" в Сорбоната, а Пловдив не опази един ред.

Тоз, който падне в бой за свобода,
той не умира...
Автор: Таня Грозданова

Без коментар,защото ми идват едни на ум.........

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Re: „Той че умир !“ - Паметникът на Ботев осквернен!!!

Мнениеот Irish stout » 01 юни 2012 16:09

Съвестта е обществената цензура, действаща на подсъзнателно равнище. В едно общество без ценности хората се чувстват свободни да правят подобни престъпления, защото обществото и държавата не ги санкционират.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 юни 2012 16:10

radezki написа:...... "Не е работа на деца и фенове, това е македонска работа!" - отсече минувач, дочул разговора........

Искрено се надявам човекът да е прав и това злодеяние да не е извършено от българин.... :evil:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 01 юни 2012 16:13

Закривай тази скапана държава със скапан народ!

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 01 юни 2012 16:23

Captain Stottlemeyer написа:
radezki написа:...... "Не е работа на деца и фенове, това е македонска работа!" - отсече минувач, дочул разговора........

Искрено се надявам човекът да е прав и това злодеяние да не е извършено от българин.... :evil:

Македонците също са българи!
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 юни 2012 16:28

obi4am_pirin написа:

Значи и Прометей е българин :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 юни 2012 16:35

obi4am_pirin написа:

Да, така е. Грешката е моя - не се изразих правилно. :oops: Македонците също са наши братя българи, повечето от които за съжаление са с промити от комунистическата и от сръбската пропаганда мозъци. Сега за мен те са като еничарите по време на турското робство.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 01 юни 2012 16:40

Да, така е. Грешката е моя - не се изразих правилно. :oops: Македонците също са наши братя българи, повечето от които за съжаление са с промити от комунистическата и от сръбската пропаганда мозъци. Сега за мен те са като еничарите по време на турското робство.[/quote]

Шопите българи ли са?Тракийците българи ли са?Аз живея в Пиринска македония...българин съм но и македонец!Дали съм еничар...как мислиш?
damyanov1963:

Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 01 юни 2012 16:42

CTAHKO написа:

Значи и Прометей е българин :lol: :lol: :lol:[/quote]
Някой пак е кисел...
damyanov1963:

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 юни 2012 16:43

obi4am_pirin написа:
Captain Stottlemeyer написа:Македонците също са българи!

Да, така е. Грешката е моя - не се изразих правилно. :oops: Македонците също са наши братя българи, повечето от които за съжаление са с промити от комунистическата и от сръбската пропаганда мозъци. Сега за мен те са като еничарите по време на турското робство.

Шопите българи ли са?Тракийците българи ли са?Аз живея в Пиринска македония...българин съм но и македонец!Дали съм еничар...как мислиш?[/quote]

Ти правиш ли разлика между нация и етническа група? Правиш ли разлика между език и диалект? Хайде направи справка при чичо Гугъл и пак ще поприказваме. ;)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 01 юни 2012 16:45, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”