В един часа след полунощ бе усетен нов силен трус.
По първоначални данни на Геофизичния институт на БАН силата му е 4 по Рихтер, а епицентърът в района на Пернишко - където бе и силното земетресени от 5,8 на 22 май. Дълбочината е 7,3 км.
От кризисния щаб в Перник ни информираха, че за момента няма информация за нови щети.
Вчера - 23 май, са регистрирани 4 по-силни вторични труса, като последният е в 16,30 часа - 3,1 по Рихтер.
Междувременно Европейско-средиземноморският сеизмологичен център (ЕССЦ) съобщава на сайта си, че усетеният последен трус на територията на България е бил с магнитуд 4.3, и е станал на дълбочина 2 км.
Припомняме, след големия трус от нощта на 22 май над 60 процента от постройките в Перник получиха повреди, над 50 на сто от комините в града паднаха.
До вчера в града имаше обявено бедствено положение, което в 12 на обяд бе отменено. Хората обаче са изключително уплашени, мнозина не смеят да спят по домовете си и нощуват в автомобилите си или са заминали при роднини в селата
Нов трус от 4 по Рихтер в Пернишко
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Нов трус от 4 по Рихтер в Пернишко
Да, усети се и в София.
Интересното е, че малко по-рано е имало 4.5 по Рихтер в Италия, на същото място като предишното.
Интересното е, че малко по-рано е имало 4.5 по Рихтер в Италия, на същото място като предишното.
Нещо много взехме да се "разтрисаме" в последно време, а по принцип не сме силно активно сеизмична зона?! В Бургас пак нищо не усетихме, както и онзи ден, но.....ако ни удари цунами и в Перник нищо няма да разберат!
По-тъпото е, че (може аз да не съм видял?!), никъде никой не каза, как се отразяват тези трусове на Козлодуй и атомната ни централа, защото след трагедията в Япония ми се струва, че това е много важно!!!

Има някаква логика щом има там да има и тук, но не знам защо трябва да се стресират хората, че тука щяло да има 7 по Рихтер, като може и да има там, както може и да няма ... айде да пием по ракия и в леглата 

- sweetchinmusic
- Контакти:
Ако следващите няколко дни има малко по голямо земтресение, ще се потвърди тезата ми, която ще споделя ако това се случи.!
- Adramelech
- Контакти:
И какво, като е имало в Италия земетресение, преди нашето? Някой излишно се вкарват в някакви филми.
[center][rimg]http://store.img-share.eu/Grunge-Bulgarian-Flag-by-TheDrake92_jpgbIM0ClR.jpg[/rimg][/center]
kartago написа:Нещо много взехме да се "разтрисаме" в последно време, а по принцип не сме силно активно сеизмична зона?! В Бургас пак нищо не усетихме, както и онзи ден, но.....ако ни удари цунами и в Перник нищо няма да разберат!По-тъпото е, че (може аз да не съм видял?!), никъде никой не каза, как се отразяват тези трусове на Козлодуй и атомната ни централа, защото след трагедията в Япония ми се струва, че това е много важно!!!
Мощностите в Козлодуй се изключват автоматично при 7-ма степен...
vasko1 написа:kartago написа:Нещо много взехме да се "разтрисаме" в последно време, а по принцип не сме силно активно сеизмична зона?! В Бургас пак нищо не усетихме, както и онзи ден, но.....ако ни удари цунами и в Перник нищо няма да разберат!По-тъпото е, че (може аз да не съм видял?!), никъде никой не каза, как се отразяват тези трусове на Козлодуй и атомната ни централа, защото след трагедията в Япония ми се струва, че това е много важно!!!
Мощностите в Козлодуй се изключват автоматично при 7-ма степен...
Какво в Япония.. там вълната направи проблема.. земетресението не е ежедневие..
- mertezaker
- Контакти:
kartago на 24 Май 2012 01:52
Нещо много взехме да се "разтрисаме" в последно време, а по принцип не сме силно активно сеизмична зона?! В Бургас пак нищо не усетихме, както и онзи ден, но.....ако ни удари цунами и в Перник нищо няма да разберат!По-тъпото е, че (може аз да не съм видял?!), никъде никой не каза, как се отразяват тези трусове на Козлодуй и атомната ни централа, защото след трагедията в Япония ми се струва, че това е много важно!!!
Ти се шегуваш, но трета нощ не спя нормално, а живея близо до София
и трус 1 по рихтер удари в разград