Фитнес съвет - Протеин

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Фитнес съвет - Протеин

Мнениеот UltraBlue » 08 май 2012 15:45

Нужен ми е съвет какъв протеин да си взема. Ходя на фитнес от около 3 години, от около 2 пия протеин след тренировка. До сега си вземах [offtopic]Syntha - 6[/offtopic] и честно казано съм доста доволен, но ако има няко по-запознати в тази област нека дадът препоръки за нещо по добро. Също така ако може да кажете как е най-оптимално да се приема такава хранителна добавка.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Re: Фитнес съвет - Протеин

Мнениеот modor » 08 май 2012 16:24

Силно ти препоръчвам[offtopic]Изображение[/offtopic]
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 08 май 2012 16:34

Честно казано по- добре заложи на нещо българско.. качеството е същото, цената е много по - малка, а и не е американски боклук, който ако спреш да пиеш ще станеш на пихтия и ти го казвам като човек, който е виждал много хора да пият именно от тази марка и след спирането на прием мускулите им отиваха в историята. Ако искаш нещо по 0 подробно да питаш пиши на лично, че да не досаждам на хората тук :lol:

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 08 май 2012 16:54

modor написа:Силно ти препоръчвам[offtopic]Изображение[/offtopic]

От него най много да хвана гърди като на тая мацка :mrgreen: Мерси за съвета все пак ;)
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
Един град-един отбор
Контакти:

Мнениеот Един град-един отбор » 08 май 2012 17:11

Syntha 6 си е Syntha 6 ... безапелационно е най-добрият протеин. Продължавай си с него и успех ;)
БОТЕВ ПЛОВДИВ
Символ на град Пловдив от 12 март 1912 година.
ПЛОВДИВ Е САМО НАШ!

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 08 май 2012 17:17

Един град-един отбор написа:Syntha 6 си е Syntha 6 ... безапелационно е най-добрият протеин. Продължавай си с него и успех ;)

Бях чел в един форум че много хвалят Голд Стандард, но такъв не съм ползвал до сега... имаш ли някакви наблюдения над него? Иначе и аз съм много доволен от синтата, но понеже не съм много запознат и не съм сигурен дали няма нещо по-добро 8-)

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Мнениеот liverpool96 » 08 май 2012 18:04

Спазваш ли някаква диета? Колко редовно ходиш на фитнес? Изпълняваш ли си стриктно програмата?

Все неща, които можеше и да упоменеш в темата.

Не използвам протеини, не спазвам и диета и честно казано така си ми е по-добре. Когато спазвах диета и ядях почти едно и също, се чувствах уморен и отпаднал и нямах абсолютно никакво желание за тренировка. Сега като че ли налях маса и в ръцете, а най-вече гърдите, на корема ми започнаха да личат два реда плочки (засега са толкова :mrgreen:).

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 08 май 2012 18:18

liverpool96 написа:Спазваш ли някаква диета? Колко редовно ходиш на фитнес? Изпълняваш ли си стриктно програмата?

Не използвам протеини, не спазвам и диета и честно казано така си ми е по-добре. Когато спазвах диета и ядях почти едно и също, се чувствах уморен и отпаднал и нямах абсолютно никакво желание за тренировка. Сега като че ли налях маса и в ръцете, а най-вече гърдите, на корема ми започнаха да личат два реда плочки (засега са толкова :mrgreen:).

Диета не спазвам. Компенсирам храната с много бягане- около час след тренировка. Ходя 3-4 пъти седмично, като Събота и неделя е задължително, а през седмицата Вторник-Сряда/Четвъртък, но там не съм така постоянен. Сега съм 80 кг. и не искам да качвам маса- по скоро гледам да правя релеф. Та протеина не го пия за да качвам маса.

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Мнениеот liverpool96 » 08 май 2012 18:22

UltraBlue написа:
liverpool96 написа:Спазваш ли някаква диета? Колко редовно ходиш на фитнес? Изпълняваш ли си стриктно програмата?

Диета не спазвам. Компенсирам храната с много бягане- около час след тренировка. Ходя 3-4 пъти седмично, като Събота и неделя е задължително, а през седмицата Вторник-Сряда/Четвъртък, но там не съм така постоянен. Сега съм 80 кг. и не искам да качвам маса- по скоро гледам да правя релеф. Та протеина не го пия за да качвам маса.

Нещо подобно съм и аз. Нямам никакво намерение да наддавам килограми, искам просто да изрисувам мускули върху тялото си, защото е далеч по-красиво, отколкото да си свиня над 150 кг. с две сърдечни операции и да не можеш да дишаш от бицепси, трицепси и т.п. Моето компенсиране е футбола, защото там изразходвам страшно много енергия - играя два, понякога дори и три часа (разбира се със съвсем малки почивки). Диетите са по-скоро за хора с наднормено тегло, които искат да горят мазнини и калории. Ако тръгна да спазвам подобно нещо и ще заприличам на някоя щека за голф.

Как така протеина не го пиеш за маса? За какво тогава? Интересна работа...

Потребителски аватар
the___dog
Контакти:

Мнениеот the___dog » 08 май 2012 18:27

Пробвай с Gold Standart и Opti Men. Ако следиш достатъчно добре може да го намериш на голяма отстъпкa на двете. Първия е всепризнат и си заслужава парите, второто са витамини. Витамините са пренебрегвани почти от всеки, обаче аз смятам, че са много важни.Ако тренираш интензивно на тялото започват да у липсват, защото ги изразходва повече от нормално. От друга страна се съмнявам, че ядеш всеки ден плодове и зеленчуци за да си ги набавяш редовно :D
За да спазваш диета не е нужно да е едно и също. Търси храните с много протеини и малко мазнини. Не яж пържено и си готов.
И третото нещото, което ти препоръчвам от личен опит е да не се обездвижваш. Ако няма кардио ще станеш несимитричен с много маса и малко релеф, освен ако няма да ставаш охрана на дикотека :D .Един път в седмицата 5 километра бягане навънка не в зала, ще ти свършат работа. Пък и така, ще си подържаш сърцето във форма.

Върни се в “Свободна зона”