Паце всички дадени примери нямат допирна точка като условия за ситуацията коментираме.
При Тръмп затворен пътя, втория пример в градски условия, а третия ако така затворят у нас за малко магистрала, примерно Цариградко, ще има псуване от сутринта до вечерта.
Попадал съм ситуация с кортеж в натоварени градски условия (в чужбина). Пилотните мотори и коли буквално щеше да изблъскат другите участници в движението и ако е заснето на видео и качено сам си представяш какви коментари ще има.
У нас в България колкото пъти съм срещал кортеж по републиканската пътна мрежа, то се движат именно по този начин.
В примерите които ни показа навсякъде движението беше еднопосочно
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
И това доживях.

Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
Dust написа:Автомобилите на НСО могат да се движат без ограничение на скоростта и да нарушават правилата за движение при специален режим на работа.
Дали президент на Ливан трябва да се охранява и придвижа в специален режим отговорът е да, и това се прави абсолютно навсякъде по света за който и да е президент.
А имат ли право да застрашават живота на останалите участници в движението? Няма абсолютно никакво оправдание за шофирането на тия идиоти с половин мозък.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
-
ReBorn1982
Drunken_Master написа:Хем покупателната способност расте, хем и цените я изпреварват. Уникално, това е направо нечувано в световната история...
Какви цени, според НСИ, инфлация реално нямало ??!
Това с цените иди дойди но в неделя и в празнични дни да бачка синя зона не ме кефи поне от гледна точка на
мойта камбанария. Но вместо да паркираме и да чакаме децата пред входа/изхода те ще чакат пред входа/изхода
за да се качат в колите пък ние ще спираме и ще запушваме движението и когато ги оставяме и когато ги вземаме.
Специално си бях направил сметката за неделя но сега ще трябва да се съобразявам с новата действителност.
мойта камбанария. Но вместо да паркираме и да чакаме децата пред входа/изхода те ще чакат пред входа/изхода
за да се качат в колите пък ние ще спираме и ще запушваме движението и когато ги оставяме и когато ги вземаме.
Специално си бях направил сметката за неделя но сега ще трябва да се съобразявам с новата действителност.
Pichichi написа:Това с цените иди дойди но в неделя и в празнични дни да бачка синя зона не ме кефи поне от гледна точка на
За мен решението е много лесно, но пак трябва малко акъл и топки - абсолютно всяко училище има двор - дворът се отваря за импровизиран паркинг в периода половин час преди началото на децата от 1-4 клас и половин час преди края на занятията на същите. И готово. Оттам натаък всеки галош, спрял (ама аз за малко) се глобява с фиш по запис от камерата за всяко предстояване повече от 30 секунди пред съответното училище. И глоата трябва да е стабилна. И ще се научим - 99% от учениците са на пешеходно разстояние от училището си, но родителите им ги мързи да си мръднат задника, за да не отслабнат - вече, ако живееш в Младост, пък искаш детето ти да учи в Люлин, си е изцяло твой проблем къде и как ше спираш.
П.С. Това не е насочено към теб, разбира се, просто цитирам твоето мнение - аз считам, че софиянци трябва максимално да слязат от колите си, защото градът не издържа подобно натоварване
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
В неделя сутрин ходи на курс по математика в синята зона и го бях избрал нарочно тоз ден за курса.
Но както писах ще го измисля Иначе покрай училищата си има негласно споразумение и скоби не се слагат засега.
Става дума за вечер който чака дете защото сутрин зоната започваше от 8:30 (сега ще е от 9:00) а децата са в
учлилище вече. Не е лошо да почнат да се намират и талони за паркиране пак защото с тях имаше спиране за
30 мин. на половин цена и това е решение да си платиш и да спреш за малко.
Това обаче може би пречи на автоматичното сканиране на номерата, талона трябва да имаш малко акъл да го
разчетеш :-)
Но както писах ще го измисля Иначе покрай училищата си има негласно споразумение и скоби не се слагат засега.
Става дума за вечер който чака дете защото сутрин зоната започваше от 8:30 (сега ще е от 9:00) а децата са в
учлилище вече. Не е лошо да почнат да се намират и талони за паркиране пак защото с тях имаше спиране за
30 мин. на половин цена и това е решение да си платиш и да спреш за малко.
Това обаче може би пречи на автоматичното сканиране на номерата, талона трябва да имаш малко акъл да го
разчетеш :-)
Dust написа:Паце всички дадени примери нямат допирна точка като условия за ситуацията коментираме.
При Тръмп затворен пътя, втория пример в градски условия, а третия ако така затворят у нас за малко магистрала, примерно Цариградко, ще има псуване от сутринта до вечерта.
Попадал съм ситуация с кортеж в натоварени градски условия (в чужбина). Пилотните мотори и коли буквално щеше да изблъскат другите участници в движението и ако е заснето на видео и качено сам си представяш какви коментари ще има.
У нас в България колкото пъти съм срещал кортеж по републиканската пътна мрежа, то се движат именно по този начин.
В примерите които ни показа навсякъде движението беше еднопосочно
То точно пък това остава, заради пилотчето и някакъв ливански бандит да затварят път :lol: Абсолютно излишно е всичко това.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
tmanolov написа:Pichichi написа:Това с цените иди дойди но в неделя и в празнични дни да бачка синя зона не ме кефи поне от гледна точка на
За мен решението е много лесно, но пак трябва малко акъл и топки - абсолютно всяко училище има двор - дворът се отваря за импровизиран паркинг в периода половин час преди началото на децата от 1-4 клас и половин час преди края на занятията на същите. И готово. Оттам натаък всеки галош, спрял (ама аз за малко) се глобява с фиш по запис от камерата за всяко предстояване повече от 30 секунди пред съответното училище. И глоата трябва да е стабилна. И ще се научим - 99% от учениците са на пешеходно разстояние от училището си, но родителите им ги мързи да си мръднат задника, за да не отслабнат - вече, ако живееш в Младост, пък искаш детето ти да учи в Люлин, си е изцяло твой проблем къде и как ше спираш.
П.С. Това не е насочено към теб, разбира се, просто цитирам твоето мнение - аз считам, че софиянци трябва максимално да слязат от колите си, защото градът не издържа подобно натоварване
Ако колата ти има възможност да я заключиш с физически ключ, просто взимаш два, оставаш я да работи и свети, заключваш и си заминаваш. От зоните не слагат глоби и не заключват работещи автомобили. Още повече за вдигане.
* Ако намериш и по стара кола, спокойно дразниш допълнително зелените капути. Като бонус :lol:
* Имам предвид в зоната, не в паркинга.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
-
ReBorn1982
Thsmith написа:То точно пък това остава, заради пилотчето и някакъв ливански бандит да затварят път :lol: Абсолютно излишно е всичко това.
Знам че ти е фиксация (по очевадни причини), но не знам заради "пилотчето" някъде да са карали по този олигофренски начин. За него не е проблем дори да си кара личния автомобил .....
И, да, по-добре да затворят някои участъци от пътя, ако е нужно (както не е в конкретния случай), отколкото да карат като камикадзета в насрещното с по над 100 ..... и хората да трябва да "паркират" по канавките, ако искат да оцелеят .....