История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: История на България

Мнениеот Drunken_Master » 01 май 2025 21:03

Уникална дискусия с Играта, както винаги. Имало много сведения за прабългарите преди Христа, ама не знае точно кои са. Съветва ме, да чета някакъв, който дори не е историк, а е икономист по образование. Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 май 2025 19:37

Ами, "уникален е спора", да. Понеже упорито отказваш да видиш нещо, което има не-малък шанс да обори твое твърдение. :mrgreen:
Аз лично с удоволствие бих погледнал източник, който казва, че "славяните" строили градове, имат развити инфраструктура, култура и държавност, ама ... :lol:

Или, че са "претопили" българите.
А в източниците, които са известни, даже наблюдаваме обратният процес, понеже след 10-ти век, етнонимът "славяни" изчезва. И всичките му производни, ако приемем, че "славяни", склавини, слОвени, са едно и също.
Иде реч разбира се, за съвременници на събитията.
Тия след 14-ти век са ясни.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 май 2025 20:19

Я ми обясни как говорим на славянски език, а не сме славяни? Дай ми някакво логично обяснение...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 май 2025 09:24

Drunken_Master написа:Я ми обясни как говорим на славянски език, а не сме славяни? Дай ми някакво логично обяснение...

Кой казва, че езика е "славянски" ?
Значи, към 10-на столетия ( ай оставяме Балхара на страни ) за всички съвременници на "Стара България", на "Велика България", на П.Б.Ц и В.Б.Ц. до към 15-ти век, езика и Азбуката, са български, а след това стават "славянски" ?
Как не се досещаш, че превръщането на Българският език, Писменост, Култура Цивилизация и Народ, в "славянски", е най-голямата манипулация в човешката история ?
Можеби след тази, дето египтяните строили пирамидите с длета, въжета и рампи ... :lol:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 май 2025 09:58

Голям е... ;)
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 май 2025 19:38

Drunken_Master написа: .............................................
Аз всъщност нямам идея от къде произлиза, какъв е Първоизточника на тезата, че Аспарух, Тервел и т.н. по веригата ни Владетели, тук по тези земи срещат "Море от Славяни", демек, милиони, и те са били незаобиколим фактор до степен, че народът, който смазва И.Р.И. Аварският Каганат, Франкската Империя и т.н. още един куп противници, изведнъж изчезва, претопен от "славяните", забравя езика, културата и писмеността си, и т.н.
Само дето, нали се сещаш, че за да биеш като маче У дирек изброените Държави, трябва хич да не е, да си доста многоброен народ.
То, ако "славяните" действително бяха милиони тука, нямаше ли те първи да смачкат въпросните ?

Та, не се бъзикам... От къде реално тръгва мита за "милионите славяни" ?
Има ли теза, изследване, източници ... :roll:
Да, популярните и аз ги знам.
Знам за нападения на "славяни", над Солун ( там с помоща на Кубер, ама пак са споменати ) ... Над Константинопол ( и там са в коалиция ) ... един бунт на "Тома-Славянина" и толкоз.
Но при тези сведения не се споменават някакви баснословни числа за "славяните".
Даже при някои сведения виждаме, че те се оттеглят отвъд Дунав в земите си... Тоест, това явно не са нЕкви местни "славяни".
Та, какво по-точно "море" от славяни заварва Аспарух, и след това останалите ни Владетели при разширението ?
Една от тезите при-живе на Б. Димитров бе, че Аспарух започва войната с Византия заради... Огромно българско население, останало на юг от Дунав в предходните векове.
За това поне има редица данни, че поне две, от трите основни български племена, са били век и половина-два, къде федерати на Империята, къде врагове ...
Но за "милиони славяни" по тези земи, така и аз лично не съм срещал сведения.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 07 май 2025 21:50

Drunken_Master написа:Уникална дискусия с Играта, както винаги. Имало много сведения за прабългарите преди Христа, ама не знае точно кои са. Съветва ме, да чета някакъв, който дори не е историк, а е икономист по образование. Изображение

Макар че съм го писал доста пъти тук, ще го напиша отново за тези, които не са разбрали: Петър Добрев е икономист по образование, работи в икономическия институт към БАН. Първата му книжка е „Стопанската култура на прабългарите". Тази книга съвсем не е лоша, има обаче една много важна причина за това. Негов научен ръководител е Цветана Тафраджийска, един от водещите, не само български специалисти, по Изтока, с монголски език. Именно по тази причина книгата не е лоша. След това, когато започва сам да се занимава с история, използвайки архива на Тафраджийска, започва чалга историята, с всичките му останали книжки. Освен това, като изключим английски и руски той не знае други чужди езици, а да боравиш с информация без да владееш езика, като използваш само преводи е кауза пердута. Междудругото той има защитена и кандидатска дисертация по история. Чел съм му общо взето по-голямата част от книгите. Моят съвет е ако искате наистина да научите нещо истинско за българската история, не ги четете! Ако обаче искате да си начешете егото като типични представители на "Булгар, булгар", те са вашите книжки!
Да се представят за безспорната истина в изследването на ранната българска история е нонсенс!
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 май 2025 19:10

Der Schmarotzer написа:Ако обаче искате да си начешете егото като типични представители на "Булгар, булгар", те са вашите книжки!
Да се представят за безспорната истина в изследването на ранната българска история е нонсенс!
И как си обясняваш почти 100 % съвпадение на военна и политическа титулатура в Балхара и "Първото Българско Царство" ?
Виждаме Титлата >Кана< ( при нас Кана'Сюбиги ) ... Виждаме Багатури, Багаини, Жопани, Кана'Тикини и т.н.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 13 май 2025 21:56

THE G.A.M.E написа:
Der Schmarotzer написа:Ако обаче искате да си начешете егото като типични представители на "Булгар, булгар", те са вашите книжки!
И как си обясняваш почти 100 % съвпадение на военна и политическа титулатура в Балхара и "Първото Българско Царство" ?
Виждаме Титлата >Кана< ( при нас Кана'Сюбиги ) ... Виждаме Багатури, Багаини, Жопани, Кана'Тикини и т.н.

Прочети "Древние тюрки" на Гумильов и там ще намериш отговор.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 май 2025 22:12

Между другото, дори и тази прословута "розетка" с IYI e с напълно недоказан произход. Тоя символ IYI го има на троновете на османските султани, доколкото си спомням се свързваше с племето "кайъ". Останалото за титлите и т.н. вече съм го обяснявал на Играта, но както обикновено той пак нищо не е разбрал. Много държи да не сме славяни. Никога не сме се самонаричали така и тем-подобни глупости.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”