Истината за Петя Дубарова!!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Re: Истината за Петя Дубарова!!!!

Мнениеот pas » 01 сеп 2013 10:19

Не знам колко от вас са чели стиховете на Петя Дубарова. Нереално красиви, вълшебни, съвършени!

Потребителски аватар
frente atleti
Контакти:

Мнениеот frente atleti » 01 сеп 2013 10:59

Сега да чуем от автора истината за Г.Милев ,Х.Смирненски ,Н.Вапцаров ???
[rimg]http://media1.picsearch.com/is?6SVCU99mS6V6Q-NFf8bWOP_UkrS1uCwwqwJUZX6ANGE&height=185[/rimg]100% - Antimadridistas

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 сеп 2013 11:00

metodito написа:
Типично за комунизма.

За съжаление, май не е, а е от обществото. Ако се роди днес в някакъв малък град примерно с всепроникващата профанщина и чалга-олигофренизъм, тези които ще я унижат ще бъдат околните и ще го направят по много гаден начин. Мисля че на малките днес не им е по-леко. С това: "бъди от стадото или...".
Страшно е.
През 90-те може би не бе така...Тогава си мисля, че обществото ни беше много по-напред...

Колега, не съм напълно съгласен. Хората в малките градове са по-възпитани и по-добри. Най-големите човешки боклуци, събрани от цялата страна плюс местните, сега са в София. Живея повече от 50 години в този град, наблюдавам промените (предимно в отрицателна посока) и твърдя това най-отговорно. 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 01 сеп 2013 11:06, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 01 сеп 2013 11:04

frente atleti написа:Сега да чуем от автора истината за Г.Милев ,Х.Смирненски ,Н.Вапцаров ???

Ще ти каже,че са най-големите престъпници.А, и също да живее царска България.Репертоара е ясен. :)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
frente atleti
Контакти:

Мнениеот frente atleti » 01 сеп 2013 11:38

FLANKER написа:
frente atleti написа:Сега да чуем от автора истината за Г.Милев ,Х.Смирненски ,Н.Вапцаров ???

Ще ти каже,че са най-големите престъпници.А, и също да живее царска България.Репертоара е ясен. :)

Такива глупави теми само провалят творчеството на авторката ! Един вид ,ако не е била против" режима " едва ли може да пише толкова добре ;) ! И отделно едно самоубийство едва,ли има доказана една причина ! Уважавам всеки един български поет и писател независимо кой е -оставете мъртвите на мира мир на праха им !
[rimg]http://media1.picsearch.com/is?6SVCU99mS6V6Q-NFf8bWOP_UkrS1uCwwqwJUZX6ANGE&height=185[/rimg]100% - Antimadridistas

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 01 сеп 2013 11:54

Едно от най-красивите неща, с които животът ме е сблъсквал, ако не и най-красивото...

ЗВЕЗДА

На Петя Дубарова

Веднъж ослепи ме и падна
над мене гореща звезда
звезда искрометна и млада,
стопи се за миг в нощта -
без следа.

Прекъсна дъха ми, когато отмина,
затичах се бързо - с ръце да я стигна!
Защо ли избяга - дивна и свидна,
къде си, чия съдба нейде отнесе?
И оттогава тъгувам и викам -
къде си, къде си, звезда?...
Безкрайно далечна и земна,
остави във мен следа -
в мен следа!

По тебе ще тръгна - света ще обгърна,
ще бродя безсънно - в нощта да те върна!
Защо ли избяга - дивна и свидна,
къде си, чия съдба нейде отнесе ?...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=68PQNuiWj8s[/youtube]

Естествено, че трябва да си спомняме за такива хора и за такива неща, за да се учим от добрите неща и големите личности, а да избягваме това, което е било ужасно и е отнемало животи... Но според някои изглежда такива неща трябва да се подминават и да потънат в забвение-вероятно, за да могат да се повтарят отново и отново...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 01 сеп 2013 12:09

Безкомпромисен написа:

Това са комунистически престъпници, на които все още комунистическите правителства, които ни управляват и след 1989 г. се наименоват улици на терористи, което е срамно! Никола Вапцаров е бил най-обикновен терорист , който е работил за интересите на чужда и враждебна за България страна - СССР и е помагал на комунистическите престъпници и шумкари с оръжие!Бил е част от терористичната банда БКП!Така че съвсем нормално е бил осъден, защото е работил за СССР срещу независимо и демократично Царство България и е искал България да стане съветска кочина , каквато и стана за съжаление!Терористите се осъждат и убиват , това е нормално , защото терористът е психично болен убиец и той е опасен за обществото и държавата!
Гео Милев се самоубива , а Христо Смирненски умира от туберкулоза! И тримата са били психично болни същества , увредени от болестта комунизъм-болшевизъм! Нормален комунист НЯМА!Доказано е , че комунизмът е психическо заболяване!

Демотратче, много си болно. Не знам дали имаш касателство с Георги Жеков, но ако е така, по - добре посети някоя психиатрична клиника. Това е жизненоважно за теб, за бъдещето ти.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 01 сеп 2013 12:09

Laetitia написа:Типично за комунизма.
Всеки, дръзнал да излезе от калъпа, е враг. Всеки, надигнал глава, е враг. Всеки, който не е част от блеещото стадо, е враг.
Една от жертвите на комунизма, макар и косвена.

осъзнай се ,какви глупости си писал ,не те ли е срам ,да се подиграваш с паметта на момичето ,именно капиталистите унищожиха това момиче,защото завиждаха на комунистите ,че имат нещо хубаво ,засрами се от думите си ,или и ти си капиталист !?
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 01 сеп 2013 12:13

Суперсмешно е да четеш мнения на ''комунисти'' и ''антикомунисти'' в 2013-а година... ХОРА, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ - ТАЗИ РЕТОРИКА ОСТАНА В МИНАЛОТО... ВЛЕЗТЕ В ЧАС ПО-БЪРЗО, ЗА ДА НЕ ОСТАНЕТЕ И ВИЕ ТАМ :idea:
Изображение

Изображение

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 01 сеп 2013 12:20

CSKA69 написа:Суперсмешно е да четеш мнения на ''комунисти'' и ''антикомунисти'' в 2013-а година... ХОРА, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ - ТАЗИ РЕТОРИКА ОСТАНА В МИНАЛОТО... ВЛЕЗТЕ В ЧАС ПО-БЪРЗО, ЗА ДА НЕ ОСТАНЕТЕ И ВИЕ ТАМ :idea:

Съгласен съм с теб. Всяка втора тема е или комунизъм, или антикомунизъм, или някакви подобни неща. Как не им омръзна на някои хора просто не мога да разбера. Няма нищо лошо да се обсъждат политически теми, ама тука всеки ден ни заливат с това. Дано да се осъзнаят малко някои хора, макар че не вярвам да го направят.

Върни се в “Свободна зона”