ДДС се вдига на 24% от 1 юни

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Re: ДДС се вдига на 24% от 1 юни

Мнениеот PFCB » 30 апр 2010 17:11

Бижутера написа:Определено ще му падне рейтинга на Бойко с този ход...а той хич не обича такива работи :lol:

Обаче ще му се напълни джоба, а той (и не само той...) обожава такива работи :mrgreen:

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 30 апр 2010 17:14

PFCB написа:
Бижутера написа:Определено ще му падне рейтинга на Бойко с този ход...а той хич не обича такива работи :lol:

Обаче ще му се напълни джоба, а той (и не само той...) обожава такива работи :mrgreen:

ееееее Бойко не иска да си напълни джоба...вижда се че иска да направи нещо, ама май не му е много ясно как...
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 30 апр 2010 17:16

football.total написа:
tprodanov написа:Добре де, и КАК точно пълни бюджета тоя данък? Изобщо не му е тва замисъла..

Ами много просто бе приятел. Първо всеки един данък който се влива в държавата пълни бюджета. Това надявам се ти е ясно. Ти се бъркаш от факта че на бизнеса, тоест на фирмите, им се възстановява ДДС нали? Тоест мислиш си че де факто нищо не се плаща. Ама не е така. ДДС е данъка който плащаме аз и ти като си купуваме хляб, мляко, сирене итн. Тоест това е данъка на крайния потребител който се явява физическо а не търговско лице. Защото на мен и на теб никой не им възстановява платеното в магазина ДДС нали? За да си запълнят бюджета Боко Тиквата и неговата долна шайка (колко ме е яд че гласувах за тях ако знаеш) започнаха пак да бъркат в джоба на обикновения гражданин който и без това свързва двата края. Е аз живея в Германия и това вдигане няма да ме удари толкова много по време на отпуските ми в БГ (които са си към 5-6 месеца в годината чесно казано) ама я питай обикноения гражданин какво му е.

Изобщо не е толкова просто. Защото този данък, който аз и ти плащаме, отива в последния по веригата, т.е. магазина (например), от който си купуваш стоката. А не в държавата. Държавата в момента разчита на този данък, защото си позволява да го задържа и да не го изплаща на бизнеса, което пък е фатално за икономиката ни. Но ДДС по никакъв начин не пълни бюджета.

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 30 апр 2010 17:30

Бижутера написа:
PFCB написа:

ееееее Бойко не иска да си напълни джоба...вижда се че иска да направи нещо, ама май не му е много ясно как...

Неговия вече може и да е пълен, но има хора на които не е :evil:

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 30 апр 2010 17:43

Бойко работи мотивирано, дано и тия около него са такива :evil:
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 30 апр 2010 18:11

8-)

Дайте да се разберем. Бойко Борисов управлява почти авторитарно държавата и без негово съгласие не се прави нищо във властта !
Един провал на това управление ще се дължи най-вече на Борисов, а не на хората около него !
Преди 7-8 години, когато видяхме, че Царя започва да се проваля имаше едно много модерно оправдание за него, което поддръжниците му разпространяваха:
"Той Царят е умен човек, но тези около него го провалят ..."
Сега май отиваме към същото положение. Бойко не е виновен за нищо - виновни са Дянков и сие .... :lol:
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
football.total
Контакти:

Мнениеот football.total » 30 апр 2010 18:33

tprodanov написа:
football.total написа:
tprodanov написа:Добре де, и КАК точно пълни бюджета тоя данък? Изобщо не му е тва замисъла..

Ами много просто бе приятел. Първо всеки един данък който се влива в държавата пълни бюджета. Това надявам се ти е ясно. Ти се бъркаш от факта че на бизнеса, тоест на фирмите, им се възстановява ДДС нали? Тоест мислиш си че де факто нищо не се плаща. Ама не е така. ДДС е данъка който плащаме аз и ти като си купуваме хляб, мляко, сирене итн. Тоест това е данъка на крайния потребител който се явява физическо а не търговско лице. Защото на мен и на теб никой не им възстановява платеното в магазина ДДС нали? За да си запълнят бюджета Боко Тиквата и неговата долна шайка (колко ме е яд че гласувах за тях ако знаеш) започнаха пак да бъркат в джоба на обикновения гражданин който и без това свързва двата края. Е аз живея в Германия и това вдигане няма да ме удари толкова много по време на отпуските ми в БГ (които са си към 5-6 месеца в годината чесно казано) ама я питай обикноения гражданин какво му е.

Изобщо не е толкова просто. Защото този данък, който аз и ти плащаме, отива в последния по веригата, т.е. магазина (например), от който си купуваш стоката. А не в държавата. Държавата в момента разчита на този данък, защото си позволява да го задържа и да не го изплаща на бизнеса, което пък е фатално за икономиката ни. Но ДДС по никакъв начин не пълни бюджета.

Пълни глупости пишеш бе приятел. Ти икономика учил ли си някога. ДДС е Данък ДОБАВЕНА Стойност. Тоест всеки по веригата заплаща данъка на стойността която е създал. Ти плащаш ДДС в магазина но нали магазина го превежда на държавата. Най просто казано магазина плаща полученото ДДС от клиента на държавата а получава от нея възстановено ДДС на стоките които е закупил. Ако един магазин кулува мляко на 10 лева без ДДС (12 с ДДС) а го продава на 20 лв без ДДС (24 с ДДС). То на продаден литър мляко магазина превежда на държавата 4 лева ДДС и получава от нея 2. Данъчното натоварване за магазина в случая е 2 лева на литър мляко тъй като чрез тази транзакция наречена продажба магазина е повишил нетната цена на млякото с 10 лева (разликата между 4 и 2 е 2 лева, точно 20% от създадената стойност от самия магазин). И същата схема продължава назад до веригата докато се стигне до производителя. Всеки си плаща ДДС на стойността която е създал. И всичко си отива в държавата. От това по просто не знам как да ти го обясня.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 30 апр 2010 19:13

Абе замислялисте се, че докато ни баламосват с тая криза, тея могат да крадат яко и те? Комунистите знаехме, че крадaт, но аз поне не предполагах, че е в такива размери, каквито сега става ясно, а официалните данни най-вероятно са занижени... А това, какво е ДДС не е толкова интересно, колкото къде отива то... В джоба ни? Едва ли. В хазната. Едва ли... Клептокрацията властва в наш'та татковина.

Потребителски аватар
batmanlive

Мнениеот batmanlive » 30 апр 2010 20:11

какво то и да кажем за тази капиталистическа свиня бойко борисов- БАЙ ГАНЬО ,ще е малко.този освен в затвора никаде другаде не трябва да бъде.
КАПИТАЛИЗЪМ-ЕДИНСТВЕНОТО ДЕТЕ НА ДЯВОЛА

mOvE_
Контакти:

Мнениеот mOvE_ » 30 апр 2010 21:13

tprodanov, личи си, че от икономика и финанси не разбираш грам ;) Всичко що е данък или такса е създадено да пълни бюджета, това от мен го запомни :)

Върни се в “Свободна зона”