Бижутера написа:Определено ще му падне рейтинга на Бойко с този ход...а той хич не обича такива работи
Обаче ще му се напълни джоба, а той (и не само той...) обожава такива работи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Бижутера написа:Определено ще му падне рейтинга на Бойко с този ход...а той хич не обича такива работи
PFCB написа:Бижутера написа:Определено ще му падне рейтинга на Бойко с този ход...а той хич не обича такива работи
football.total написа:tprodanov написа:Добре де, и КАК точно пълни бюджета тоя данък? Изобщо не му е тва замисъла..
Ами много просто бе приятел. Първо всеки един данък който се влива в държавата пълни бюджета. Това надявам се ти е ясно. Ти се бъркаш от факта че на бизнеса, тоест на фирмите, им се възстановява ДДС нали? Тоест мислиш си че де факто нищо не се плаща. Ама не е така. ДДС е данъка който плащаме аз и ти като си купуваме хляб, мляко, сирене итн. Тоест това е данъка на крайния потребител който се явява физическо а не търговско лице. Защото на мен и на теб никой не им възстановява платеното в магазина ДДС нали? За да си запълнят бюджета Боко Тиквата и неговата долна шайка (колко ме е яд че гласувах за тях ако знаеш) започнаха пак да бъркат в джоба на обикновения гражданин който и без това свързва двата края. Е аз живея в Германия и това вдигане няма да ме удари толкова много по време на отпуските ми в БГ (които са си към 5-6 месеца в годината чесно казано) ама я питай обикноения гражданин какво му е.
Бижутера написа:PFCB написа:Бижутера написа:Определено ще му падне рейтинга на Бойко с този ход...а той хич не обича такива работи
ееееее Бойко не иска да си напълни джоба...вижда се че иска да направи нещо, ама май не му е много ясно как...
tprodanov написа:football.total написа:tprodanov написа:Добре де, и КАК точно пълни бюджета тоя данък? Изобщо не му е тва замисъла..
Ами много просто бе приятел. Първо всеки един данък който се влива в държавата пълни бюджета. Това надявам се ти е ясно. Ти се бъркаш от факта че на бизнеса, тоест на фирмите, им се възстановява ДДС нали? Тоест мислиш си че де факто нищо не се плаща. Ама не е така. ДДС е данъка който плащаме аз и ти като си купуваме хляб, мляко, сирене итн. Тоест това е данъка на крайния потребител който се явява физическо а не търговско лице. Защото на мен и на теб никой не им възстановява платеното в магазина ДДС нали? За да си запълнят бюджета Боко Тиквата и неговата долна шайка (колко ме е яд че гласувах за тях ако знаеш) започнаха пак да бъркат в джоба на обикновения гражданин който и без това свързва двата края. Е аз живея в Германия и това вдигане няма да ме удари толкова много по време на отпуските ми в БГ (които са си към 5-6 месеца в годината чесно казано) ама я питай обикноения гражданин какво му е.
Изобщо не е толкова просто. Защото този данък, който аз и ти плащаме, отива в последния по веригата, т.е. магазина (например), от който си купуваш стоката. А не в държавата. Държавата в момента разчита на този данък, защото си позволява да го задържа и да не го изплаща на бизнеса, което пък е фатално за икономиката ни. Но ДДС по никакъв начин не пълни бюджета.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 28 госта