Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот Madridist » 27 апр 2010 23:27

Интересна дискусия се полчуава. Лично аз смятам, че религията има и положителна и отрицателна страна. От една страна, религията е едно от основните неща, което ни е запазило българите като етнос по време на турското робство и е попречила да бъдем претопени. Не мога да отрека и отрицателните и страни-Инквизицията и факта, че в много случаи е била пречка пред човешкото развитие. Учени като Джордано Бруно и Коперник са били изгаряни на клада, защото са казвали истината и са противоречали на църковните догми, твърдели са че Земята не е е плоска, а кръгла и че има безкрайно много звезди в Галактиката подобни на нашето Слънце. Тогава църквата ги е обявявала за лъжци,еретици и безбожници, а днес ние знаем, че учените са били прави ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 23:30

dafquezz написа:Добре, да поставим нещата така, лично за теб, без да ползваш цитати от Библията, какво е Бог? Как го възприемаш?

немо, Зигфрид не е фанатик, днес се убедих в това. Прав е, наистина говорим различни езици. Искам да видя дали можем да се разберем частично, на 100% е ясно, че няма да стане

Аз вярвам в Светата Троица - Бог Отец , Син Божи и Свети дух .

Бог Отец е сътворил света и всичко видимо и невидимо със словото . Бог е словото . Той е въдворил светлината на този свят . Бог е светлината . Той дава на Мойсей Десетте заповеди , които могат да съхранят човечеството , ако бъдат спазвани .

Иисус Христос , син Божи , е проповядвал любов към Бога и любов към ближния . Той е изкупил греховете на всички хора със своята смърт . Но е възкръснал и е върнал вярата в хората .

Светият дух е оставил по една частица у всеки един от нас . Тази частица крепи вярата и ни кара да вярваме .

Аз вярвам в тези неща , защото те са истина , която много хора са се опитвали да изопачат в течение на вековете . Затова ще има и Второ пришествие . Иисус Христос ще дойде отново на Земята , за да съди живи и мъртви .

Ще има и Апокалипсис - последната битка между доброто и злото . Между Светата Троица и троицата на злото . И ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ !!! И НА ЗЕМЯТА ЩЕ НАСТАНАТ ВЕЧЕН МИР И РАЗБИРАТЕЛСТВО !!!

В това вярвам аз , религията и любовта към Бог ни учи да бъдем добри и именно вярата към Него ще ни съхрани сега и завинаги !!!
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 23:34

Ще се съгласиш ли ако кажа, че Бог е силата, която балансира целия този крехък механизъм, който представлява света ни?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2010 23:37

А ще има ли и Армагедон?
Второто пришествие се чака вече почти 2000 години, в началото на всеки век-тогава ще и Краят на Света.
Бог-отец......А Бог-отец има ли нещо общо с Ваал, с Амон-ра, с Атон, с Буда и Брама, с Кетцекоатл или с Тангра?А с Отон, и Сварог, със Зевс и Кронос?
Възможно ли е това да са му само никовете, с които е известен?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

nemo
Контакти:

Мнениеот nemo » 27 апр 2010 23:39

dafquezz виждам, че твоята вяра в хората е доста по силна от моята, но в случая може би бъркаш (за фанатизма ;) ).
Все пак е похвално, това което се опитваш да направиш.

Смятам с този офтопик да приключа участието си в темата, но ще продължа да я чета с интерес.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 23:39

dafquezz написа:Ще се съгласиш ли ако кажа, че Бог е силата, която балансира целия този крехък механизъм, който представлява света ни?

Бог е сътворил този свят , от който възнаква и твоя механизъм .

От това , дали балансът ще се задържи , зависи от нас , хората . Зависи от това дали ще вярваме в Сътворителя на всичко видимо и невидимо и ще спасим душата ни . Защото основната мисия на всеки един човек е да изчисти душата си , опетнена от Първородния грях . Накрая всички заставаме пред Бог и отговаряме за грешките ни .

Бог е създал света , Вселената , живота по великата Си милост . Затова трябва да се борим и да докажем любовта си към Него , за да спечелим Неговата подкрепа и милосърдие .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 23:41

Кашчей написа:А ще има ли и Армагедон?
Второто пришествие се чака вече почти 2000 години, в началото на всеки век-тогава ще и Краят на Света.
Бог-отец......А Бог-отец има ли нещо общо с Ваал, с Амон-ра, с Атон, с Буда и Брама, с Кетцекоатл или с Тангра?А с Отон, и Сварог, със Зевс и Кронос?

Другите религии си имат техни богове и си ги почитат . Не , те нямат нищо общо с нашата вяра . Те следват по-различен път от истинския път , пътя към истинския Бог - Сътворителят на всичко видимо и невидимо .

Ако искате да ви разкажа как ще протече Армагедон , готов съм да ви разкажа .

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 апр 2010 23:43

Аз с еотказвам да споря... С радио не се спори... Нито вие ще ме убедите, че сме произлезли от някакъв си взрив :lol: Нито аз , че сме произлезли от Бог... Живейте си във вашата утопия, щоим така искате... Аз опитах, оттам е ваша си работа....
И не ми казвай да чета за ЦЕРН- достатъчно съм запознат.,,...
ФГрупа хора, нямащи си работа, пилеещи хиляди ресурси и пари(вместо да ги дадат на някой нуждаещ се раково болен или страдащ от друга болест)....
Със здраве- само не ми казвайте, че съм глупак- или идиот щом вярвам в Бог или т.н определеноия- спестете си ги - понеже това важи в моите очи с пълна сила за вас вярващите във взривове.....
А и, ако аз съм всезнайко- за вас важи в пълна сила и опитите ви да докажете нещо и да упорствате против религията....

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2010 23:46

Siegfried написа:
Кашчей написа:А ще има ли и Армагедон?

Другите религии си имат техни богове и си ги почитат . Не , те нямат нищо общо с нашата вяра . Те следват по-различен път от истинския път , пътя към истинския Бог - Сътворителят на всичко видимо и невидимо .

Ако искате да ви разкажа как ще протече Армагедон , готов съм да ви разкажа .

И как става така, че един сравнително "млад" в исторически план бог, е създал света, като преди него е имало толкова други богове, които така и не са се сетили да направят това, но въпреки всичко са почитани.... векове преди Яхве да се сети, че може да стане съавтор, а дори и да си присвои авторските права?!?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 апр 2010 23:49

nemo написа:
MORSKI написа:И кажи какъв е отговора според теб??? Понеже явнбо ти знаеш в какво аз вярвам по-добре от мен :arrow:

Не знам в какво вярваш, знам в какво твърдиш, че вярваш. А според него не може да има "християнски" Бог, защото тогава би следвало да има и "нехристиянски", което противоречи на догмата.

Кашчей, това е нещото за което говоря, развитие. Започнал като отмъстителен и зъл, стигнал до това да пожертва сина си в името на спасението на душите на хората. Основата която е еврейски митове (дори не еврейски, а много по-древни), е претърпяла промяна и движение напред.

Първо- изобщо не си ме разбрал...
Под християнск бог имам предвид- различните от Буда, Аллах и други...
Второ, Бог Отец никога не е бил зъл- не знам от къде ви хрумна подобна глупост...
точно той ни е дал шанс за спасение чрез жертването на сина си, но както и да е...
Сътворението на същия този свят е негово дело....
Къде виждате да е зъл не знам...
Ако беше такъв нямаше да ни даде шанс за спасение при потопа(запазвайки Ной и синовете му, както и животните от всички видове)....
С това си мнение не целя д аубедя никого- понежбе всички тук сме с различни мнения, а отговарям на Немо...
Със здраве ;)

Върни се в “Свободна зона”