Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 23:13

maldin1 написа:
Siegfried написа:Малдини , с тази теория ти сам се оборваш и вършиш моята работа . Кажи ми - какво е имало преди първото свиване ? Нищо ли ? Това не е възможно .

И за пореден път потвърждава тезата , че Бог съществува и той е Творецът на всичко видимо и невидимо .
А защо просто да не си го е имало ? Или ти докара въпроса до яйцето и кокошката ? Кое според теб е създал Бог първо ? :mrgreen: :mrgreen:

Знам , че се опитваш да ме провокираш с такива отвратителни мисли .

Бог е БЕЗНАЧАЛЕН И БЕЗКРАЕН .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 23:14

Още не знаем. След няколко години, когато бъдат обработени напълно данните от тестовото пускане на колайдера в ЦЕРН, ще имаме много по-ясна представа какво е предизвикало взрива, и може би какво е имало преди него.

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 27 апр 2010 23:15

Siegfried написа:
maldin1 написа:
Siegfried написа:Малдини , с тази теория ти сам се оборваш и вършиш моята работа . Кажи ми - какво е имало преди първото свиване ? Нищо ли ? Това не е възможно .

И за пореден път потвърждава тезата , че Бог съществува и той е Творецът на всичко видимо и невидимо .
А защо просто да не си го е имало ? Или ти докара въпроса до яйцето и кокошката ? Кое според теб е създал Бог първо ? :mrgreen: :mrgreen:

Знам , че се опитваш да ме провокираш с такива отвратителни мисли .

Бог е БЕЗНАЧАЛЕН И БЕЗКРАЕН .

Ти сам го докара до там не се сърди сега.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 23:16

dafquezz написа:Още не знаем. След няколко години, когато бъдат обработени напълно данните от тестовото пускане на колайдера в ЦЕРН, ще имаме много по-ясна представа какво е предизвикало взрива, и може би какво е имало преди него.

Не можеш да ме убедиш , че Вселената е безначална . Бог е безначален и той е създал Вселената и всичките частици , и целия свят , и всички живи същества , и човека .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

nemo
Контакти:

Мнениеот nemo » 27 апр 2010 23:16

MORSKI написа:И кажи какъв е отговора според теб??? Понеже явнбо ти знаеш в какво аз вярвам по-добре от мен :arrow:

Не знам в какво вярваш, знам в какво твърдиш, че вярваш. А според него не може да има "християнски" Бог, защото тогава би следвало да има и "нехристиянски", което противоречи на догмата.

Кашчей, това е нещото за което говоря, развитие. Започнал като отмъстителен и зъл, стигнал до това да пожертва сина си в името на спасението на душите на хората. Основата която е еврейски митове (дори не еврейски, а много по-древни), е претърпяла промяна и движение напред.

За съжаление в момента не върви точно аз да проповядвам, тъй като самия аз съм на кръстопът. Темата ми беше интересна, основно заради dafquezz и Love, които защитаваха две противоположни мнения, без да се опитват да си го налагат един на друг и мненията им съдържаха интересни неща за размишления. За съжаление, виждам, че фанатизма взима връх, което е жалко и опасно.

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 23:18

Ок, Зигфрид, минавало ли ти е през ума, че може да говорим за едно и също нещо, което просто аз отказвам да наричам Бог?

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 23:19

Той не е зъл и отмъстителен , а човеколюбив и милосърден .

Иисус Христос е изкупил греховете на хората със смъртта си . Но след това е възкръснал , а това е едно от най-великите чудеса в цялата история на света .

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 23:20

dafquezz написа:Ок, Зигфрид, минавало ли ти е през ума, че може да говорим за едно и също нещо, което просто аз отказвам да наричам Бог?

Точно в това се разминаваме . Ти твърдиш , че вярваш в същото , но същевременно като казваш , че Бог не съществува , ти отиваш на другия край на масата . Ти говориш за една безначална Вселена , а аз ти говоря за Създателя на Вселената . Виждаш ли разликата ?

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 23:23

Добре, да поставим нещата така, лично за теб, без да ползваш цитати от Библията, какво е Бог? Как го възприемаш?

немо, Зигфрид не е фанатик, днес се убедих в това. Прав е, наистина говорим различни езици. Искам да видя дали можем да се разберем частично, на 100% е ясно, че няма да стане

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2010 23:23

Siegfried написа:Ако нямаш намерение да разбираш следващите редове , не ги чети -

Бог е безначален и безкраен . Той е словото , светлината и истината . Той винаги е съществувал и винаги ще съществува .
Това е факт , който всеки един християнин приема и вярва в него . Разбира се , никой дори и християните не може да ти даде отговор на следващия въпрос - Как така е безначален ?

Човекът не е достоен да знае всички божествени тайни , защото човешката душа е изцапана с грехове и тя трябва да се очисти с праведен живот , следвайки Божията воля и заповеди . Никой вярващ няма правото да поставя под съмнение съществуването на Бог , никой няма това право .

Пак ти казвам - Бог е безначален и безкраен . С това отговарям на въпроса ти .

Как нематерията създава материя, само със силата на словото си... и как говори нематерията?Какво е имало преди нематерията да създаде материята?Как Бог е съществувал във вакуума?Колко време е съществувал, преди да се сети да създаде Вселената?Сам ли се е сетил, или някой му е подсказал?Защо е направил планетите сферични, а не полигранни?Учил ли е физика, та да знае, че сферата се върти, като си запазва стабилно положение спрямо вертикалната ос?Сам ли е измислил гравитацията и черните дупки.. и това само с 6 думи-Да бъде ден.. Да бъде нощ!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”