Представи своя град !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
daniel_red
Контакти:

Re: Представи своя град !

Мнениеот daniel_red » 06 апр 2010 12:53

Ста̀ра Заго̀ра е петият по големина град, разположен в Южна България, един от основните икономически центрове в България.

Стара Загора е център на най-голямата в страната регионална асоциация на общините - РАО Тракия. Стара Загора е от 4-те български града, имащи международен кредитен рейтинг. Стойността му според Standard & Poor's[1] е ВВ+.

През време на Освободителната война градът на няколко пъти е изгарян от турските башибозуци. Сведенията за загиналите по време на Освободителната война българи са различни. Изклани са между 5000, 7 850 и 14 500 българи, мъже, жени, маловръстни дечица и още хиляди напускат завинаги Стара Загора. Това са най-трагичните моменти за Стара Загора. Дори много тогавашни съвременници смятат, че повече на това място няма да съществува град.
Стара Загора е град, опожаряван многократно, но построяван отново и отново за да устои на прищевките на времето. За тази цел през 1878 година в Стара Загора пристига известният архитект от Австро-Унгария Лубор Байер, който проектира модерната правоъгълна шахматна планировка, с която Стара Загора се гордее и до днес.

За да приближа нещата към спорта бих добавил: Футболният отбор на Стара Загора - Берое е с положителен баланс от своите 22 европейски двубоя, носител е 4 пъти на Балканската клубна купа и е шампион на България за 86-та година. Понастоящем отбора на Берое е фаворит за спечелване на Купата на България, а феновете на стадиона под Аязмото категорично водят в класирането за посещаемост. През настоящия сезон Берое записа победи над всички фаворити в първенството - Литекс, Локо СФ, ЦСКА и Левски :)

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 06 апр 2010 13:37

Роки,намали тея снимки бре :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Toninik
Контакти:

Мнениеот Toninik » 06 апр 2010 13:50

http://www.facebook.com/photo.php?pid=3 ... 3645211736
Най-слънчевият, най-красивият... просто Сандански!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 апр 2010 17:27

Ето и от мен. Снимките говорят по-добре:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И разбира се "Царевицата" :mrgreen: :

Изображение

Изображение

Изображение

Малко снимки. От Търново съм и не мога да усетя, но казват, че, който дойде тук, винаги се връща, така че ... Добре сте дошли.
Има и нова част - предимно соц сгради и грозни блокчета, както и много нов тип постройки - безлични, грозни, зле направени, 'дето им се лющят мазилките преди хората да започнат да живеят в тях.
А какво да кажа за Търново. Няма смисъл да говоря за Търново в Средновековна Европа и т.н. , но бих казал, че е град с проблеми. Миналото си е минало, но живеем сега, а не вчера, нито утре. Тежък трафик, безработица, все повече простащина, хората бягат. Но е сравнително чист, а иначе идват хора, не че не идват. Като си заминат лятото студентите от всички университети, града за малко се опразва, но пъплят онея зачервените с питащи погледи, 'дето не говорят понашИмУ. И т.н. А да, и говорим на меко :mrgreen: , но пък правилно. И не гледаме хората,които не са от Търново като извънземни, понеже половината град не са от Търново - студенти, туристи, гости, преподаватели... Така че е безопасен град. За чалготеките не гарантирам, тъй като не съм бил. Но в заведенията, можеш да седнеш да пиеш биричка с непознати.
П.С. Бил съм Казанлък на война. жалко, че не е запазн по-голяма част от стария град. Супер е бил. Предполагам, че да живееш между върховете ти дава различно отношение за много неща. За съжаление, не ме пускаха в отпуска и почти нищо не разгледах. Балканът е... еххх. Много е хубаво в Стара планина. Виж да набиваш крак под Бузлуджа не е кеф, ама тея върхове при изгрев и залез са нещо, което трябва да видиш преди да поемеш към Вечната планина :mrgreen: .
Toninik написа:http://www.facebook.com/photo.php?pid=30440375&op=1&o=global&view=global&subj=77646186183&id=1372263084&fbid=1167654196166#!/photo.php?pid=821252&op=1&o=global&view=global&subj=77646186183&id=1548862673&fbid=1313645211736
Най-слънчевият, най-красивият... просто Сандански!

Изглежда наистина много хубав и зелен. Не съм бил обаче там. Не съм от тея които обичат да пътуват, но лятото мисля да ходя в Рила и Пирин така, че...

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 12 апр 2010 11:52

Ето няколко снимки и от моя град:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение