Ако успееш,ще те намразим!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bultras4e
Контакти:

Ако успееш,ще те намразим!!!

Мнениеот bultras4e » 13 мар 2010 13:26

Успелите са оня крайъгълен камък, който е индикация за културата на една нация. Българската е нарочена и не без основание за безкултурна. Тогава тежко им на богатите, известните, талантливите и издигнатите. Те биват ненавиждани, защото долу масите са комплексирани. Затова и нещастни.

Единствената им утеха е да скъсят дистанцията с богопомазаните. Ако не с достижения, на каквито са способни малцина, то с тотално опозоряване, което теши ненавистника.

Това е в масовия случай. Така не се отчита фактът, че не всички, които се въртят в медийното пространство, наистина представляват интерес като възможности и начин на живот.

Дори много „специалните персони", продукт на журналистически напъни за сътворяване на скандали и интриги, стават единствено за пошла разтуха или за перверзно задоволство на основата на класическия принцип: „Не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле". Тези персони предизвикват в най-добрия случай студено безразличие от страна на превъзхождащите ги духом.

Истински стойностните обаче имат по-завидна участ. Не че и техните падения и неудачи не дават повод за омраза. Но тях ги мразят единствено мозъчно увредените и нямащите нищо свято в себе си. Безнадеждните отрепки. Свестните си тачат националното достойнство във всичките му проявления. А успелите са именно такива. Генератори на националната ни чест и гордост.

Богатите и предприемчивите също не заслужават омраза, но и те го отнасят. Незаконно обогатилите се би трябвало да са приковани на позорния стълб, но народът нехае за тях. Може би, защото вижда, че са парцали, които леке не хващат. Или може би, защото знае, че са недосегаеми, а понякога и опасни. С тях не се халосват много-много.

Има и друга версия, основаваща се на теорията за народопсихологията на българина. Според нея българинът е генетично оформен егоист. Никога не е действал и сега не го прави като екип. А егоистите стриктно следят нещо или някой да не застраши интересите им. Можещите се превръщат в опасност. Особено тези, които съществуват в непосредствена близост до завистника.

Десетилетия вече не стихва интересът към Слави, Стоичков. Напоследък Миро, а и Бербатов например. Първия го чакат да погине едва ли не, втория го издразниха и прогониха, като се радват от все сърце на проявите на недостатъчна образованост, третия го заклеймиха хомофобите, пък и другите в един глас.

Бербатов е последната мишена, с което ще го прокудят завинаги като Стоичков. А той дори не е агресивен, груб и невъзпитан, за какъвто определят Стоичков и в какъвто го превърнаха, провокирайки най-първичното в него.

За представителите на науката, другите изкуства, изобретателите или нищо не се знае, или информацията се появява инцидентно и се забравя. Нямаме лауреати за Нобелови награди, нямаме вече световни звезди от ранга на Борис Христов, Гяуров и Гена Димитрова. Това, което имаме, е един псевдоелит с куп зложелатели и мижави изяви в мижави дейности. Тежко на дръзналите да успяват и на народ, който не се уважава.

Според мен една много точна статия.Какво е вашето мнение? :)
Последна промяна от bultras4e на 13 мар 2010 13:39, променено общо 1 път.
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Re: Ако успееш ще те намразим!!!

Мнениеот garfild8 » 13 мар 2010 13:36

Точно така е за съжаление.И аз не харесвам човека Стоичков,но не го мразя и се възхищавам на футболните му умения.Прост пример е това.Но има много индивиди,за които оплюването тотално на някого,е начин на живот.
Само Черно море.

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 13 мар 2010 13:37

Абсолютно съм съгласен. Една от най-гадните чарти на българина.
Through the worst we prevail, so our voices will be heard.
http://www.bultras.com

radewski
Контакти:

Мнениеот radewski » 13 мар 2010 13:37

май по-добре че гунди почина и остана чист по този начин,иначе и него щяха да го оплюят.Българина мрази успелите хора. това е!!!

lokopd forever
Контакти:

Re: Ако успееш,ще те намразим!!!

Мнениеот lokopd forever » 13 мар 2010 13:43

Всичко в тази статия е казано много точно!Такива сме,за съжаление...Най-обичаме да мразим!От "големите" само Стилиан и Бербатов още не сме оплюли,но и това е на път да се промени.

Потребителски аватар
Gonzo0009
Контакти:

Мнениеот Gonzo0009 » 13 мар 2010 13:50

Глупости!
moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 13 мар 2010 13:51

lokopd forever написа:Всичко в тази статия е казано много точно!Такива сме,за съжаление...Най-обичаме да мразим!От "големите" само Стилиан и Бербатов още не сме оплюли,но и това е на път да се промени.

Бербо вече го емнаха нашите.Ако не си влязъл в час,все още. :)
Само Черно море.

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 13 мар 2010 13:51

Тази тема сме я дъвкали много пъти...Аз разграничавам Камата от две гледни точки.Първата е като човек,втората като футболист.Но и двете нямат нищо общо една с друга.Това обаче не ме кара да го мразя,напротив-аз много се възхищавам на Стоичков и НИКОГА не съм го оплюл,без значение какво е направил.Дали ще е напсувал някой,дали ще го е ругал-аз съм го приел такъв и това може би е чарът му ;)

Потребителски аватар
gugushito
Контакти:

Мнениеот gugushito » 13 мар 2010 14:28

така е ... за това сме си на дъното и дълбаем....щом важните на деня са гоцето,тара ,николай и всички подобни изроди, какво да очакваме нататък :oops: :oops: :o

Потребителски аватар
originalni.be
Контакти:

Мнениеот originalni.be » 13 мар 2010 14:46

8-) Само Слави и Бойко не мразиме в тая държава , всички други хора са мразени , дори и волибола ни като не бием , всички ги псуват , че са продажници ;)
ORIGINALNI...BE =)

Върни се в “Свободна зона”