Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
Да, аз съм, кажи какво те вълнува?
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
- Drunken_Master
- Контакти:
Много ми е чудно, как по-точно сме си виновни ние, след като им даваме сума ти пари за една тенекия и те даже нямат и благоволението, да си изпълнят поръчката, по начина, по който трябва да го направят!? То, че ние сме балами и че те са ни извили ръцете, държейки нашите келнери с компромати е пределно ясно, ама поне да получим това, за което сме платили, да му е*а майката...!? В договора за Ф16-ките, надали е записано, че плащаме майка си и баща си за нещо, което дори и след като ни го доставят, да не става за това, за което уж ще го използваме. Абсолютна гавра, пар екселанс...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Какво сте се хванали за тия половинвековни тенекии.
Кога за пръв път чухте Ф16?
Преди да вляза в БНА и аз не бях чувал. Но имаше в казармата едни агитационни афиши с известни и по-малко известни самолети - Аукас, Мираж, Фантом, Хорнет, Суперсейбър, Старфайтър..., които бяха на въоръжение или участвали в битки на двете ни южни съседки и 6САФ. Та тогава много се говореше и пишеше за тоя самальот. Бяха пресни още спомените от употребата му от Израел. Не това беше интересното, а че нашите пищяха, че такива ще се произвеждат и в Турция. А тя, горката, беше много неразвита държава. В спорта нямаха нищо освен едни борци, а нашите футболни отбори ги биеха с 3 гола разлика. Тогава не се говореше за блокове, а се слагаше буква след числото на самолета.
Иначе всички знаем защо бяха "избрани" Ф16, щото иначе, нали....
Кога за пръв път чухте Ф16?
Преди да вляза в БНА и аз не бях чувал. Но имаше в казармата едни агитационни афиши с известни и по-малко известни самолети - Аукас, Мираж, Фантом, Хорнет, Суперсейбър, Старфайтър..., които бяха на въоръжение или участвали в битки на двете ни южни съседки и 6САФ. Та тогава много се говореше и пишеше за тоя самальот. Бяха пресни още спомените от употребата му от Израел. Не това беше интересното, а че нашите пищяха, че такива ще се произвеждат и в Турция. А тя, горката, беше много неразвита държава. В спорта нямаха нищо освен едни борци, а нашите футболни отбори ги биеха с 3 гола разлика. Тогава не се говореше за блокове, а се слагаше буква след числото на самолета.
Иначе всички знаем защо бяха "избрани" Ф16, щото иначе, нали....
- paceto
- Контакти:
ReBorn1982 написа:Dust написа:Експлоатацията на МИГовете няма нищо общо с дефектния резервоар на първия Ф.
Ти трудно вдяваш май ...... всяко бавене с пускането в експлоатация на тия самолети означава удължаване на използването на МиГ-овете. Което автоматично значи нови разходи за поддръжка и експлоатация на старите самолети. Т.е. проблемите с F16 автоматично ни бъркат в джоба.Dust написа:Аз на нашите пишман военни вяра нямам.
Ама разбира се, че нашите военни ще са виновни, а не любимите ти САЩ .... те са ни доставили перфектни самолети, но ние сме ги повредили още преди да са полетели .....
Въпросът не е защо те месеци наред не са могли да установят проблема, а защо въобще има проблем с една чисто нова машина ..... то беше дефектна платка, сега дефектен резервоар ..... един Господ знае какво още дефектно има в тия скъпо струващи ни щайги .....
Няма кой да лети все още на F-16, защото не са завършили все още всички пилоти.
Казано простичко с дефект или без дефект в момента не можем все още да ползваме на 100% самолетите, защото няма кой да ги пилотира. Миговете ще летят още години до пълното им изхабяване т.е. докато някой проблем с тях стане голям, за да не може да се лети повече с него. Идването на новите самолети + всички обучени пилоти за тях не означава автоматично сваляне на Миг-вете от използване.
Е па тия Ф-ки сме ги поръчали от 10 години сигурно, толко ли не можаха да обучат пилоти за тях до сега? Аз например като нямам С+Е, не си купувам влекач с полуремарке да ми стои пред къщата.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Това сме го говорили и преди това, но на мен като цяло ми е много трудно да повярвам, че някой ще мина квалификация за Ф-ка и ще се върне на "войнишка" заплата :lol: Като нищо ще остане и ще вземе още една преквалификация за някой джет или граждански авиолинии някъде си. :lol: Доста любопитно би било да се каже колко пилоти не са се върнали на служба след като са пробвали да се учат в щатите за тези прословути Ф-ки :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Тази преквалификация за граждански самолет не е от днес за утре. Това, че можеш да пилотираш боен самолет съвсем незначи, че може да пилотираш примерно един Еърбъс А320.
Но да има логика в мнението ти, но и непропускай, че за много военни пилоти преди парите е честта им да служи на държавата.
Но да има логика в мнението ти, но и непропускай, че за много военни пилоти преди парите е честта им да служи на държавата.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
- Drunken_Master
- Контакти:
Явно проблема ни е, че няма достатъчно педали...България губи между 2,4 и 4,9 милиарда долара допълнителен БВП на година заради дискриминацията спрямо ЛГБТИ хората. Това показват данните на доклад на Института за пазарна икономика, представен на бизнес форум, организиран от Фондация GLAS по повод София Прайд.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

paceto написа:ReBorn1982 написа:Dust написа:Експлоатацията на МИГовете няма нищо общо с дефектния резервоар на първия Ф.
Ти трудно вдяваш май ...... всяко бавене с пускането в експлоатация на тия самолети означава удължаване на използването на МиГ-овете. Което автоматично значи нови разходи за поддръжка и експлоатация на старите самолети. Т.е. проблемите с F16 автоматично ни бъркат в джоба.Dust написа:Аз на нашите пишман военни вяра нямам.
Ама разбира се, че нашите военни ще са виновни, а не любимите ти САЩ .... те са ни доставили перфектни самолети, но ние сме ги повредили още преди да са полетели .....
Въпросът не е защо те месеци наред не са могли да установят проблема, а защо въобще има проблем с една чисто нова машина ..... то беше дефектна платка, сега дефектен резервоар ..... един Господ знае какво още дефектно има в тия скъпо струващи ни щайги .....
Няма кой да лети все още на F-16, защото не са завършили все още всички пилоти.
Казано простичко с дефект или без дефект в момента не можем все още да ползваме на 100% самолетите, защото няма кой да ги пилотира. Миговете ще летят още години до пълното им изхабяване т.е. докато някой проблем с тях стане голям, за да не може да се лети повече с него. Идването на новите самолети + всички обучени пилоти за тях не означава автоматично сваляне на Миг-вете от използване.
Бърз въпрос - а у Украйна кой ги пилотира? Или укробогатирите с 3-дневен онлайн курс се начучават да ги карат, ама нашите нефелници с 5 години тренировки в САЩ не успяват :mrgreen:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
-
Dust написа:Ясно, разбрах, техниката няма право да дефектира без значение дали пише Made in USA или Сделоно в России.
Ти вдяваш ли, че говорим за чисто нова техника, не нещо старо ???! ..... да, не е нормално да дадеш милиарди за нови самолети и да ти ги докарат с дефектни платки, резервоари и т.н. ....