Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот pomiqrat » 07 авг 2025 15:13

4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 07 авг 2025 15:46

Саниша Михайлович:
„Роден съм във Вуковар, за мен това беше най-красивият град на света. След това се превърна в символ на войната. Върнах се преди две години, след 25 години... Последният път беше по време на конфликта. Всичко беше изравнено със земята, дори не можех да се ориентирам. Имаше само скелети от сгради и машините се трупаха, за да създадат окопи. Нито една птица не е долетяла, нито едно куче не е дошло, нито нищо... Всички войни са ужасяващи. Но братоубийството, което преживяхме в бивша Югославия, е най-лошото, което може да се случи. Стрелба на приятели, разбити семейства. Най-добрият ми приятел опустоши дома ми. Чичо ми, който е хърватин и брат на майка ми, искаше да „заколи като прасе“ баща ми, който е сърбин. Ще трябва да минат две поколения, преди да можем да разберем какво се е случило. Беше опустошително за всички. Това, което разказвам, може да го разкаже и хърватин или босненец. Преживяхме лудостта на историята...
Баща ми беше шофьор на камион и почина от рак на белия дроб. Когато си тръгна, мен ме нямаше. Мисля за това всеки ден. По време на войната го молих да дойде в Италия, но той искаше да остане в страната си. Иска ми се да види как са пораснали внуците му. Една мечта? Моята е невъзможна: да мога да го прегърна отново. Майка ми, от друга страна, все още ме гледа със същите очи, както когато бях дете. Тя не говори италиански, а децата ми почти не говорят сръбски. Но всеки път, когато ни дойде на гости в Рим и видя как ги гледа, разбирам, че любовта не се нуждае от думи ... Големите къдрици от времето, когато бях момче, отстъпиха място на бялата коса. Те също оредяха и сега ги защитавам, както преди пазех вратата. И все пак откъм енергия и ентусиазъм се чувствам с 20 години по-млад. Въпреки че понякога си мисля, че съм на 150 заради всичко, което вече съм преживял. Юношество в Сърбия, кариера и много градове, шест деца, бедност, успехи. Но и две войни, рани, сълзи... Днес, като погледна назад, мога да кажа: Синиша, колко живот изживя...“.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 07 авг 2025 22:01

ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ И ПУТИН Е ВРАГ, ПРЕДАТЕЛ И ВРЕДИТЕЛ.
Riger Roger
25 ноември 2024 г. ·
"Веднага след като умира Ленин (1924 г.), се оказало, че втория човек в партията, другарят Троцки е предател.
Каменев, Зиновиев, Бухарин и Сталин свалят Троцки и го изгонват от СССР (1927 г.). Но след няколко години се е оказало, че Каменев, Зиновиев и Бухарин също са врагове и вредители.
Тогава доблестния другар Хенрих Ягода ги е арестувал (1936 г.).
Малко след това Ягода, като вражески агент е арестуван от Ежов (1937 г.).
Но след няколко години се оказва, че и Ежов не е другар, а обикновен предател и вражески агент. И Ежов е арестуван от Берия (1938 г.).
След смъртта на Сталин (1953 г.), всички са разбрали, че Берия също е предател.
Тогава Жуков е арестувал Берия (1953).
Но скоро след това Хрушчов е узнал, че Жуков е враг и заговорник. И праща Жуков на Урал.
А малко по-късно станало ясно, че и Сталин е бил враг, вредител и предател (1956 г.). А заедно с него и голяма част от политбюрото. Тогава Сталин е изнесен от мавзолея, а Политбюро и приближения към него Шепилов е разгонено от честни партийци, начело с Хрушчов (1957 г.).
Минали няколко години и се изяснило, че Хрушчов е бил волунтарист, авантюрист и враг.
Тогава Брежнев изпратил Хрушчов на пенсия (1964 г.).
След смъртта на Брежнев, станало ясно, че и той е бил вреден и причина за застоя (1964-82 г.).
След това е имало още два, които никой не е и успял да ги запомни (1982-85 г.).
Но тук дошъл на власт младия, енергичен Горбачов. И се оказало, че цялата партия е била партия от вредители и врагове, но той сега всичко ще оправи.
Но СССР се разпада (1991 г.).
А Горбачов се оказал враг и предател.

Честито! Вие току-що се запознахте с краткия курс по историята на КПСС."
Следва продължение...

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 авг 2025 09:42

Казакстанският Президент му го начука на путин

https://youtube.com/shorts/qzYfpipHWKg? ... h6H8bn5KI-

Наший чехльо веднага щеше да каже: Да :lol:

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 12 авг 2025 15:52

https://www.youtube.com/watch?v=17e_19if6Io
Driving Tour in Chengdu, China: From South to North, the Most Prosperous Metropolis in Western China
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 12 авг 2025 19:54

Кой победи..Запада или Изтока/Русия/..Срещата Путин-Тръмп не е случайна.Ще се реши кой печели повече..Путин с Украйна или Тръмп с отстъпки за Арктика.Май чичко Путин ги е притеснил много.Щом го викат на пожар ..в Щатите..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 12 авг 2025 21:30

icko65 написа:Кой победи..Запада или Изтока/Русия/..Срещата Путин-Тръмп не е случайна.Ще се реши кой печели повече..Путин с Украйна или Тръмп с отстъпки за Арктика.Май чичко Путин ги е притеснил много.Щом го викат на пожар ..в Щатите..

Аз все още не съм наясно кой е домакин на срещата в Аляска. :roll:

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 12 авг 2025 21:42

Явно путин го е закъсал, за да се отзовава на повиквания в САЩ.

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 12 авг 2025 21:56

pomiqrat написа:Явно путин го е закъсал, за да се отзовава на повиквания в САЩ.

Тръмпа сам се натискаше да ходи в Москва, ама Путягата се съгласи на среща в най-далечната си губерния. :mrgreen:

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 12 авг 2025 23:21

pomiqrat написа:Явно путин го е закъсал, за да се отзовава на повиквания в САЩ.

А бе не е Путин тоя, който се е разбързал да спира войната .....

Върни се в “Свободна зона”