https://news.bg/int-politics/maya-sandu-obvini-rusiya-che-gotvi-namesa-v-izborite-v-moldova-prez-septemvri.html
Хи хи .... и тука май ще трябва да се анулират изборите, ако резултатът не е "евроатлантически" .... отсега ги подготвят.
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
pomiqrat написа:Очакван спад на населението в Европа до 2100 година.
1. Ukraine: -61%
2. Albania: -57%
3. Lithuania: -57%
4. Bosnia & Herzegovina: -56%
5. North Macedonia: -52%
6. Belarus: -52%
7. Latvia: -50%
8. Moldova: -50%
9. Poland: -49%
10.Montenegro: -48%
11. Bulgaria: -47%
12. Serbia: -45%
13. Croatia: -44%
14. Andorra: -43%
15. Romania: -43%
16. Italy: -40%
17. Estonia: -39%
19. Slovakia: -37%
20. Greece: -37%
21. Kosovo: -35%
22. Malta: -34%
23. Spain: -31%
24. Slovenia: -23%
25. Hungary: -23%
26. Czechia: -22%
27. Austria: -19%
28. Finland: -18%
29. Portugal: -16%
30. Germany: -16%
АЗ пък в западното ЕС очаквам Овеличение. :mrgreen:
pomiqrat написа:От 2027 ЕС ще задължи домакинствата и малкия бизнес да купуват въглеродни квоти :lol:
Честита ни бедност. Ще настигнем Русия и Беларус
Кога за последно беше в тези страни? :lol:
https://www.dw.com/bg/kriza-mercedes-i- ... a-73467493
Доста любопитно поемане на тежестта от митата. :roll: Иначе е доста изненадващо да имаш спадове, когато налагаш нещо, което не те е направило това, което си и хората нямат особено голям интерес към него. Разчиташ на някой да ги тормози да го "изберат" като алтернатива.
:lol: Ух, добре вървят нещата. Вече се ограничаваш до жалки опити за обиди и си спестяваш останалите глупости :lol:
Лошото е, че арогантни хора като мен не дават пет пари за мнението на такива като теб и няма как да ме засегнеш, колкото и да упражняваш селския си речник. :lol:
тЪ, драги Ориенталецо, това ли беше последния напън преди да се направиш на приятно разсеян или ще има още някое издихание? : )
Криза: Мерцедес и Ауди губят милиарди
От април на вноса на автомобили в САЩ - например за луксозната S-класа на Мерцедес-Бенц - се налага мито от 27,5 процента, след като преди това то беше 2,5 процента. Според анализаторите компанията не е прехвърлила увеличението върху цените за клиентите, което е доведело и намаляване на печалбата. Рентабилността на основния бизнес сегмент - леките автомобили - се е понижила наполовина до 5,1 процента.
През 2024 година оборотът на компанията също се сви с 4,5% на годишна база. Затова ръководството на "Мерцеденц-Бенц" реши да започне мащабно преструктуриране с цел икономии. До 2027 г. се очаква да бъдат спестени пет милиарда евро годишно, включително чрез съкращаване на хиляди работни места.
Доста любопитно поемане на тежестта от митата. :roll: Иначе е доста изненадващо да имаш спадове, когато налагаш нещо, което не те е направило това, което си и хората нямат особено голям интерес към него. Разчиташ на някой да ги тормози да го "изберат" като алтернатива.
favaca8888 написа:Thsmith"
[quote="favaca8888 написа:Ориенталецо, какви циганки и какви глупости пак? Колкото и да се опитваш да се отклоняваш от темата, не ти се получава.
Кажи нещо по ориенталско и да приключваме ; )
Клесче,освен да питаш баща ти ориенталец и майка ти еврейка къде са те правили,нема кво друго по темата.
П.С.
О,неразумни юроде ,поради що се срамиш да се наречеш българин?
П.С.2 препоръчвам на височайшия ти гъж да прочетеш целия текст.
П.С.3Да се чете гъж,щото ти и дупе немаш за нищо,неможач,с две ръце у гъЖЪ!!
:lol: Ух, добре вървят нещата. Вече се ограничаваш до жалки опити за обиди и си спестяваш останалите глупости :lol:
Лошото е, че арогантни хора като мен не дават пет пари за мнението на такива като теб и няма как да ме засегнеш, колкото и да упражняваш селския си речник. :lol:
тЪ, драги Ориенталецо, това ли беше последния напън преди да се направиш на приятно разсеян или ще има още някое издихание? : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
-
По принцип S-класата отдавна не е никак голям процент от продажбите на Мерцедес там, така че не е чак такъв проблем те самите да поемат по-високите тарифи. А голяма част от SUV-итата се правят в завода в Алабама и не подлежат на мита.
https://news.bg/int-politics/sasht-nalagat-sanktsii-na-sadiya-ot-varhovniya-sad-na-braziliya-zaradi-bolsonaro.html
По принцип съм анти комуниста Лула да Силва и про Болсонаро, но това е наистина вмешателство във вътрешните работи на Бразилия. САЩ е една изключително гнусна държава, решила че светът е нейна колония и може да се бъркат навсякъде.
https://news.bg/int-politics/sasht-nalagat-sanktsii-na-sadiya-ot-varhovniya-sad-na-braziliya-zaradi-bolsonaro.html
По принцип съм анти комуниста Лула да Силва и про Болсонаро, но това е наистина вмешателство във вътрешните работи на Бразилия. САЩ е една изключително гнусна държава, решила че светът е нейна колония и може да се бъркат навсякъде.
Ако вътрешните работи на Бразилия засягат вътрешните работи на САЩ, то тогава първите са вътрешни работи на САЩ 8-)
tiamat написа:Ако вътрешните работи на Бразилия засягат вътрешните работи на САЩ, то тогава първите са вътрешни работи на САЩ 8-)
Ма тва не можем ли да го приложим за Украйна и Русия примерно? Или Румъния и Русия?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Можем.
-
tiamat написа:Ако вътрешните работи на Бразилия засягат вътрешните работи на САЩ, то тогава първите са вътрешни работи на САЩ 8-)
И с какво са засегнати "вътрешните работи" на САЩ в случая ?!
- Drunken_Master
- Контакти:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".