Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ReBorn1982 » 27 юли 2025 21:47

nghcvth написа:Радев и Желязков трябваше да са на терен при пожарите, а не да се шляят из България и Молдова. Айде, Радев посреща хеликоптерите, ама Желязков какъв го дири в Молдова, докато България гори? Къдравата Сю къде е?

Желязков е сламен човек .... ако доближи пожарите, бързо ще се запали ....

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 юли 2025 21:50

За чий са му на някой пилотчето и росен на терен? Освен да пречат? На терен трябва да са специалистите, които могат да свършат някаква работа, а не някой да си прави снимки и да се пречка.
ReBorn1982 написа:
Eminem написа:Аха, нямат 40 милиона, а дори има самолети и за 3-10 милиона, но ще връщаме 3 млрд. за нещо, което е полезно за отбраната, колкото ще е полезен и воден пистолет.

Купихме 200 безполезни (но много скъпи) Страйкър-а, но пари за няколко хеликоптера и самолета за гасене на пожари няма ...

Шибана американска колония, това сме ние. За да пълним гушата на американците пари винаги има, даже и заеми теглим, ама когато е нещо за България, все нямало пари ....

Тия самолети или хеликоптери да не би да мислиш, че ще са китайски или руски :lol: Просто при тях е по малка комисионната вероятно и няма какво толкова да крадат : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 юли 2025 21:57

Какви ще да са, поне ще вършат работа .... за разлика от Страйкърите ....

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 27 юли 2025 23:34

Thsmith написа:Принципно ако се запали витоша, вероятно цялата страна ще остане без един пожарникар и всичко ще дойде тук, без значене какво се случва някъде другаде.
Иначе и аз съм на мнение, че специално за пожари трябваше да се купи необходимата техника. Дооооста преди да се увеличават заплати на държавни служители, да се раздават пари на калпак и да се купуват ф-ки, бтр-и или нещо подобно.
Държавата трябва да харчи за пожарна и за пътна инфраструктура. Другото, което не трябва да се изпуска е електроразпределителната и водоснабдителната мрежа (където има достатъчно хора). Всичко друго е маловажно.

Това ти ли си или са те хакнали? :shock:

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 27 юли 2025 23:36

ReBorn1982 написа:
bubka написа:Иначе страхотна помощ и от ЕС - днес рано следобяд трябваше да дойдат част от помощта - досега е дошъл само един хеликоптер от Унгария, останалите не се знае дали ще пристигнат по тази тъмница, ......

Лошият и гаден путлераст Орбан ... останалите евро лгбтейци не ги дири, боли ги .... лгбт-то ...

Той е дошЕл на реверс по газопровода, :)

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 27 юли 2025 23:44

Добре де, бат Бойко защо не е поел командването досега като супер професионалист?Иначе няма тема, по която да не е компетентен, ама тук си е наврял главЪта у гъзо.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 28 юли 2025 00:05

Thsmith написа:Принципно ако се запали витоша, вероятно цялата страна ще остане без един пожарникар и всичко ще дойде тук, без значене какво се случва някъде другаде.
Иначе и аз съм на мнение, че специално за пожари трябваше да се купи необходимата техника. Дооооста преди да се увеличават заплати на държавни служители, да се раздават пари на калпак и да се купуват ф-ки, бтр-и или нещо подобно.
Държавата трябва да харчи за пожарна и за пътна инфраструктура. Другото, което не трябва да се изпуска е електроразпределителната и водоснабдителната мрежа (където има достатъчно хора). Всичко друго е маловажно.

Парадоксалното е, че дори не е нужно да се харчи толкова много. Просто защото на нас не ни трябват кой знае колко бройки. Тук не е като Гърция - там пожарите са толкова тежки първо заради растителността - 80-90% от средиземноморската растителност е богата на етерични масла, смоли и т.н и гори като факел, докато у нас широколистните гори забавят силата на пожарите. Опасни са само боровете. Една букова гора почти никога няма да гори върхово и със силен пламък. Другото което е, заради географското си положение и релеф там много често лятото духат почти константни ветрове, особено по островите и почти всеки техен пожар е придружен с умерени и силни ветрове и затова е толкова опасен, докато у нас за цялото лято дните с по-съществени ветрове в комбинация със силна жега са буквално не повече от 6-7 за цялото лято. Т.е ние много бързо може да си потушаваме пожарите и изобщо не ни е нужна цяла флотилия от летателни средства. Буквално 1-2 специализирани самолети от онези дето носят по 10-12 тона вода и 2-3 пожарни хеликоптери, които са много маневрени, ще ни свършат работа.
Пожарът в Илинденци преди обяд в събота беше на 80-90% потушен преди да излезе силния вятър следобяд, който го разпали. С един самолет той щеше да е вече да е изгасен още преди да духне и изобщо щяхме да сме забравили за това нещо.

Горе долу горите ще си идат идните години ей така от безхаберие.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 юли 2025 00:45

goshev написа:

Това ти ли си или са те хакнали? :shock:

Кое дали съм аз? Винаги съм бил всички държавни харчове за безсмислени неща. Без значение кой е бенефициента.
Пожар може да засегне и мен, макар да имам застраховки. Няма от къде да си викна частна пожарна, следователно...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 28 юли 2025 12:26

Всяко лято е едно и също, като сложим и човешкия фактор, липсващата и остаряла техника никога няма да се оправим с пожарите.
Огромни глоби и затвор, това е превенцията с която могат поне малко да се намалят.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 28 юли 2025 15:22

Тия/тоя дето са хванали, щели да съдят за тероризъм. Да видим.

Върни се в “Свободна зона”