Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот bubka » 27 юли 2025 14:45

Eminem написа:
Росен Желязков подчерта, че 95% от пожарите са породени от човешка небрежност и призова хората да бъдат внимателни отговорни, особено по време на летния сезон и високите температури, пише БТА.

Всяка година едно и също, но законите не се променят. Някакви смешни глобички, ако въобще ги глобят. Пълно беззаконие цари в тук.

Да са внимателни, ама не са. Такава е човешката природа. Винаги ще има определен процент дебили. Затова държавата трябва да е подготвена. Излиза преди месец Буци или там някой от подчинените му и казва, че няма пари за самолети за гасене и обучение на пилоти. Две седмици по-късно изважда без проблем 3 млрд за забележете някакви противокорабни ракетни системи. Засилили са се нас да ни нападат по море :lol: :lol: :lol: . Нямам нищо против целият им евроатлантизъм на гугутките, стига паралелно с това да се покриват нуждите на държавата. Да осигурят каквото е необходимо тук за такива аварийни ситуации, пък след това да дават колкото искат на Украйна, мукрайна и т.н, а клавиатурните укронацюги да си развяват укроджендърското флагче и да си го мушкат в гъза ако им е кеф.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 27 юли 2025 15:41

Аха, нямат 40 милиона, а дори има самолети и за 3-10 милиона, но ще връщаме 3 млрд. за нещо, което е полезно за отбраната, колкото ще е полезен и воден пистолет.

Истината е, че дървената мафия няма изгода от бързо потушаване на пожарите. Колкото повече декари изгорена гора, толкова по-добре за тях.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 27 юли 2025 20:27

THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 27 юли 2025 20:54

Такъв просто да го трепят, няма смисъл да съществува. "Инцидент" в ареста. Самоубил се е.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 юли 2025 20:58

Drunken_Master написа:Ми, преспокойно можеше, да се използват при тия пожари... Най-малкото за транспортиране на хора.

Какво ще транспортираш с тях и къде? За евакуация ли? :lol:
Нз, поправи ме ама аз не съм виждал някога БТР-и да потушават пожари :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 27 юли 2025 21:25

Иначе страхотна помощ и от ЕС - днес рано следобяд трябваше да дойдат част от помощта - досега е дошъл само един хеликоптер от Унгария, останалите не се знае дали ще пристигнат по тази тъмница, утре около обяд щели да дойдат и самолетите от Швеция (ако дойдат изобщо по това време), само че първо трябват инструкции, почивка за екипажа, запознаване с обстановката и по-рано от вечерта няма да гасят. Тя планината вече изгоря заради силния вятър този следобяд.

Аз си мисля, че трябва да се запали Витоша и да изгорят няколко квартала на София(което с все по-тежките лета е напълно възможно), за да се сетят най-сетне политиците, че има някакъв проблем, наистина не знам какво трябва да стане, провинцията е тотално изоставена (ако някой се чуди за какво говоря да погледне видеата от Трънско), единият тулуп си е по сараите в Банкя, другия го дири някакъв в Молдова, третите куротресници от ппдб си шляфотят само познатите втръснали мантри корупция-съдебна система- да закрием кпк-да не я закриваме, не виждам реакции и от величие или възраждане, явно наистина трябва да се случи нещо крайно, за да предприеме някой мерки.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 юли 2025 21:41

Eminem написа:Аха, нямат 40 милиона, а дори има самолети и за 3-10 милиона, но ще връщаме 3 млрд. за нещо, което е полезно за отбраната, колкото ще е полезен и воден пистолет.

Купихме 200 безполезни (но много скъпи) Страйкър-а, но пари за няколко хеликоптера и самолета за гасене на пожари няма ...

Шибана американска колония, това сме ние. За да пълним гушата на американците пари винаги има, даже и заеми теглим, ама когато е нещо за България, все нямало пари ....

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 27 юли 2025 21:44

Радев и Желязков трябваше да са на терен при пожарите, а не да се шляят из България и Молдова. Айде, Радев посреща хеликоптерите, ама Желязков какъв го дири в Молдова, докато България гори? Къдравата Сю къде е?
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 юли 2025 21:44

Принципно ако се запали витоша, вероятно цялата страна ще остане без един пожарникар и всичко ще дойде тук, без значене какво се случва някъде другаде.
Иначе и аз съм на мнение, че специално за пожари трябваше да се купи необходимата техника. Дооооста преди да се увеличават заплати на държавни служители, да се раздават пари на калпак и да се купуват ф-ки, бтр-и или нещо подобно.
Държавата трябва да харчи за пожарна и за пътна инфраструктура. Другото, което не трябва да се изпуска е електроразпределителната и водоснабдителната мрежа (където има достатъчно хора). Всичко друго е маловажно.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 юли 2025 21:45

bubka написа:Иначе страхотна помощ и от ЕС - днес рано следобяд трябваше да дойдат част от помощта - досега е дошъл само един хеликоптер от Унгария, останалите не се знае дали ще пристигнат по тази тъмница, ......

Лошият и гаден путлераст Орбан ... останалите евро лгбтейци не ги дири, боли ги .... лгбт-то ...

Върни се в “Свободна зона”