Не може да има втора Виденова зима, защото при него житотото бе изнесено и нямаше хляб; всички банки фалириха; икононика и промишленост бяха държавни и също фалираха; скъсани връзки със световните финансови институции и суровинно зависими от една държава.
Нито едно от тези неща не могат да се случат, камо ли всичките наведнъж.
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: Тема за политика - България
Тя и ваш'та не е лесна, да ти кажа. Това толкова да искаш еврото, а даже да не ти стига и акъла, да обясниш, що толкова го искаш...rane написа:Тежко е бремето на русоробите. Това евро много им е бръкнало отзад. Мно-го!

Това е титана на мисълта, който изкара конспирацията "ДС убиха Гунди"...

THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

ReBorn1982 написа:Каква Виденова зима и нули, ние сме във валутен борд и спазвахме фискална дисциплина. Финансово бяхме една от топ държавите в Европа - с един от най-ниските проценти дълг/БВП .... сега точно заради тъпото евро се откачаме от валутния борд и се отдаваме на ударно теглене на заеми .... и отиваме мощно към гръцкия сценарий. Който беше невъзможен при валутния борд.
Мдаао, заради това всяка година теглят заем да покрият новите пенсии. На валутния боррд времето на стабилност свършваше.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- Drunken_Master
- Контакти:
Чакай, той валутния борд дойде по време на Костов!? Замисли се добре какви неща постваш. Имаш още време, можеш да го коригираш. Това няма да се хареса на Смити... Ще ти се разсърди.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

И? Знаем кой спаси България от това да се превърне в бананова република и я върна на икономическата карта, както и кой я беше докарал дотам да е бананова репубрика. Знаем също така кои водят политика на девалвация на лева със социалистическата си дебилност.
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

-
pomiqrat написа:Мдаао, заради това всяка година теглят заем да покрият новите пенсии. На валутния боррд времето на стабилност свършваше.
Това почна точно след влизането ни в т.нар. ""чакалня"", т.е. беше ясно че вече дните на валутния борд са преброени, ще приемаме ойрото и ще можем така да теглим лесно огромни заеми ....
Брагодаря, че има цигани да бият тези нещастници
Разбира се, че Майчин дом няма да признаят как „многоуважаван лекар“ е отвъртял шамар на раждаща жена. Няма как просто. Нали никой не си представя, че по време на проверката дори и нейде може да се намери написано туй: „По време на втори стадий на родовия процес, д-р Х. приложи леко корективно движение с длан по лицето на пациентката с цел възстановяване на акушерския авторитет.“
Не върви. По-добре да си го кажем направо и да не се занимаваме. Жената си е измислила.
Да, да. Точно тъй! Така си го е разкрасила. Докато раждала, между две контракции, решила да добави малко драматургия в сюжета. Къде ти кръв, там и шамари. Балканско е.
А да! И разбира се, че няма свидетели. Няма и да има. Родилните зали не са за публика. Татковците не са добре дошлинали, еле па безплатно! Нали ще стане едно такова нервно, напрегнато.
Акушерките, ако пък вземат, че нещо си “спомнят” после къде ще идат, нали. Доносници.
И ако си мислите, че има някакъв механизъм, по който тази женица ще може да докаже нещо, искам да не съм права, но си мисля, че трябва да ви разочаровам.
И да, разбира се, че тя ще го отнесе в едно с “въображаемият от нея шамар”.
Ще ѝ обяснят, че преувеличава. Че е невротична. Че нещо не е разбрала. Ще ѝ кажат, че това, което е усетила като шамар, е било вероятно „контакт за стабилизиране“. Ще ѝ пратят някой стар лекар, който да ѝ обясни, че „така се правеше навремето“.
Ще ѝ дадат и морален урок – за доверието към лекаря, за натоварването, за това как никой не бил идеален. Пък и то вече нали и лекари няма.
Ще понесе всичко.
Обидите, съмнението, институционалното “нищо не се е случило”. Ще понесе дори факта, че някой ще каже: „Е, поне е живо детето“. Ако това не е благодарност, не знам какво е.
Обаче аз искам да ти кажа нещо, мила майчице.
Не те познавам, но да знаеш, че ти вярвам.
И ако ти си мислиш, че всичко ще си остане по старому, само защото в тази страна нищо не може да се докаже – грешиш. И не, не защото ще има наказания. Няма да има. А защото вече не могат да са така спокойни. Шамарите ще намалеят.
И не, няма да е защото са се засрамили, а защото вече знаят, че някоя след теб може да говори още по-високо. И да няма сили да лъже, че не ѝ се е случило.
Разбира се, че Майчин дом няма да признаят как „многоуважаван лекар“ е отвъртял шамар на раждаща жена. Няма как просто. Нали никой не си представя, че по време на проверката дори и нейде може да се намери написано туй: „По време на втори стадий на родовия процес, д-р Х. приложи леко корективно движение с длан по лицето на пациентката с цел възстановяване на акушерския авторитет.“
Не върви. По-добре да си го кажем направо и да не се занимаваме. Жената си е измислила.
Да, да. Точно тъй! Така си го е разкрасила. Докато раждала, между две контракции, решила да добави малко драматургия в сюжета. Къде ти кръв, там и шамари. Балканско е.
А да! И разбира се, че няма свидетели. Няма и да има. Родилните зали не са за публика. Татковците не са добре дошлинали, еле па безплатно! Нали ще стане едно такова нервно, напрегнато.
Акушерките, ако пък вземат, че нещо си “спомнят” после къде ще идат, нали. Доносници.
И ако си мислите, че има някакъв механизъм, по който тази женица ще може да докаже нещо, искам да не съм права, но си мисля, че трябва да ви разочаровам.
И да, разбира се, че тя ще го отнесе в едно с “въображаемият от нея шамар”.
Ще ѝ обяснят, че преувеличава. Че е невротична. Че нещо не е разбрала. Ще ѝ кажат, че това, което е усетила като шамар, е било вероятно „контакт за стабилизиране“. Ще ѝ пратят някой стар лекар, който да ѝ обясни, че „така се правеше навремето“.
Ще ѝ дадат и морален урок – за доверието към лекаря, за натоварването, за това как никой не бил идеален. Пък и то вече нали и лекари няма.
Ще понесе всичко.
Обидите, съмнението, институционалното “нищо не се е случило”. Ще понесе дори факта, че някой ще каже: „Е, поне е живо детето“. Ако това не е благодарност, не знам какво е.
Обаче аз искам да ти кажа нещо, мила майчице.
Не те познавам, но да знаеш, че ти вярвам.
И ако ти си мислиш, че всичко ще си остане по старому, само защото в тази страна нищо не може да се докаже – грешиш. И не, не защото ще има наказания. Няма да има. А защото вече не могат да са така спокойни. Шамарите ще намалеят.
И не, няма да е защото са се засрамили, а защото вече знаят, че някоя след теб може да говори още по-високо. И да няма сили да лъже, че не ѝ се е случило.
rane написа:Тежко е бремето на русоробите. Това евро много им е бръкнало отзад. Мно-го!
Ами давайте, другари. Обменяйте в рубли, докато е време. Пък и какъв по-лесен начин да станете милионери!? Обменяте 24 000 лв и ето ви го първото мелеонче. Е, верно, че е в рублички, ама тя нали щеше да стане много силна таз валута, а? Обърнете дюшеци, разбивайте буркани, изпразнете сметки и обръщайте в рубли. А после, като спечелите от силната рубла. Ех, мама му стара. Какъв живот, а? Жизнь де, жизнь.
Ако ми разясниш какво общо има рублата с приемането на еврото, ще те призная.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Ето такива дебили искате да гласуват за референдумите и това не е единичен случай.