История на света

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: История на света

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 юли 2025 19:35

Drunken_Master написа:Извинявай... В Германия също са арийци, що държавата им не завършва на "АРИЯ"? Кво ти е обяснението? Що се казва ГерманИЯ, а не ГермАРИЯ? Титане на историческата мисъл?
Кой е казАл, че всички "немци", са арийци ? :lol:
Не знам дали си запознат, но антропологично, населението в Южна Германия ( БавАРИЯ ) ... се различава от това, в Северната част ( вест-фалия ) ...
Южняците, са някак си малко по-тъмни, като кожа, цвят на косата и очите, от северняците, които наистина са високи, светли, руси и предимно синеоки. :lol:
Хитлер лично, като австриец, произхожда от първите ( южняците ) ... И пак опираме до интепретации, що па точно "северняшкият тип" си харесва са образец. :roll: :?
Т'ва и за мен е загадка.
Drunken_Master написа:правилно, да. Няма да вярваме на Теофан, Теофилакт, Никифор, Прокопий и прочее дето са го преживяли това, а ще вярваме на Дъ Гейма от форума на ГОНГ, който дори не знае елементарни факти от нашата история.. .
Тоест, Теофан, Теофилакт и Прокопий смятат, че "Българите- са славяни" ? :?
Drunken_Master написа:Ааааааааааааааа... Яснооооо! Т.е. да правим като македонците?

Е, току що стана ясно колко си "българин", колко обичаш Родината си, и колко почиташ и уважаваш Българската История. И Личностите, които са я генерирали... Създали.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 юли 2025 19:45

Именно, да. Да си българин и да си патриот, не означава, да тиражираш абсолютни фантасмагории, че сме "първият народ" и че сме част от някакво съзвездие. В това няма абсолютно нищо достойно, да не кажа, че направо си е и жалко... Само мега глупав човек би се вързал на подобни измишльотини. За съжаление бая хора клъвнаха на глупостите на тия шарлатани.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 04 юли 2025 20:19

Drunken_Master написа:Единия твърди, че сме били от някакво съзвездие и сме били първият народ (ЕМИНЕМ), а другият поства клип, в който ни се обяснява, че българите произвеждали водопроводни тръби за Римската империя... Много е спаднало нивото, очевадно...

Изображение
По повод на това:
Т.е. ние произхождаме от древен български род, един от първите родове в света, наследници сме на Исус Христос? Щото това е мантрата, която с Играта въртите?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 юли 2025 20:25

Извинявай, ти не постна ли тая умопомрачителна тъпотия тук?
Eminem написа:https://www.youtube.com/watch?v=KWw3c6OE_H8
Без формат - Кой скри истинската българска история?
Или греша? Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 04 юли 2025 20:28

Без добавка от моя страна. На който му е интересно да гледа и всеки сам да си прави изводи.

Кое е тъпотията според теб?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 юли 2025 20:35

Ми, ето му я книжката... Тоя с нищо не по-различен от Тренев, Вачкова и Лизбет Любенова...
https://www.haskovo.net/uploads/others/Petko_Dobrev.pdf

Абсолютно същите тъпотии, тотално недоказани неща - Атила бил българин, славяните били измислени от Петър Първи и прочее... Били изнесени български книги и тем-подобни умопомрачителни тъпотии.
Изображение

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 05 юли 2025 13:28

THE G.A.M.E написа:
Der Schmarotzer написа:И кои са ако не е тайна тези кремълски глашатаи сред историците?
Всеки, който неглижира "пра-българският" елемент в създаването на България, битът, културата, вярата и писмеността в същата.
Обикновено тези "специалисти" твърдят, че "прабългарите" били малка-тюрко-номадска група, която "милионите славяни" претопили.

Това се твърди от преди 1944 г. като някои казват, че старите българи са били само 1500 души, но тези авторчета със сигурност не са руски подлоги, а немски, познай защо и сред тях няма нито един уважаван български медиевист. Що се отнася до теорията за тюркския произход на старите българи ти кой си, че да се сравняваш с Веселин Бешевлиев, Петър Мутафчиев или Васил Гюзелев, или хунската теория - да се сравняваш с Васил Златарски? Можеш да ги съдиш от научна гледна точка само ако си на ниво подготовка и знания близо до тяхното, за твое съжаление ти не си и твоите думи не само нямат авторитет по отношение на техните писания, а те правят да изглеждаш като първолаче, което се напъва да решава интеграли.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 05 юли 2025 13:34

Drunken_Master написа:Ми, ето му я книжката... Тоя с нищо не по-различен от Тренев, Вачкова и Лизбет Любенова...
https://www.haskovo.net/uploads/others/Petko_Dobrev.pdf

Абсолютно същите тъпотии, тотално недоказани неща - Атила бил българин, славяните били измислени от Петър Първи и прочее... Били изнесени български книги и тем-подобни умопомрачителни тъпотии.

Това е поредния буламач на поредния човек пълен с идеи.
малко в страни от темата: попадна ми преди десетина дни един български автор - описва от събитията от българската история в романизиран вариант от края на 40-те и началото на 50-те години в едно шопско село. За дебилите, които ще започнат да хвърлят лайна по този повод - авторът е изгонен от университета професор и е лежал в Белене половин година - Асен Христофоров, първото издание на книжката носи името Мацакурци, а второто издание е под името Вуцидей - може да се намери в Читанка. Това е българският вариант на Разораната целина, заслужава си четенето, но само от хора, които могат да мислят. И не четете глупостите на Николай Аретов, от такива като него сериозно изследване по какъвто и да е проблем няма да намерите.
Последна промяна от Der Schmarotzer на 05 юли 2025 16:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 05 юли 2025 13:36

Drunken_Master написа:
THE G.A.M.E написа:Каква е "малоумната ми теза", чеки, че ми стана интересно ? :lol:
Малоумната ти теза е свързана с това, че сме арийци, понеже държавата ни се казва БългАРИЯ. Това се нарича "малоумна теза"... Всъщност думата "БългарИЯ" няма нищо общо с никакви арийци, а означава "земята на българите", понеже "ия" означава "земя". Ти дори и това не знаеш...
THE G.A.M.E написа:Б. Димитров не бил добръ историк... Ми, кои са - кремълските лайна ?
Що не е добър, щото не лапа като теб и твоите гурута, на пробита империя, с мания за величие ??
Научи се, да четеш с разбиране. Тук не става дума, дали Божидар Димитров е бил "добър историк", а че той не е специалист по темата за произхода ни. По тая логика дай да чуем мнението и на разни османисти относно периода на социализма, примерно. Доколкото знам Димитров е специалист по темата за османският ни период, а не за ранното средновековие. Сега разбра ли?
THE G.A.M.E написа:Нема "славянско участие" във формирането на България, няма и "слАвянски букви", нито култура, нито нищо.
Пак да повторя, че за теб няма. Говорим за хора, които са прочели повече от нито една книга през живота си. Искаше ми източници за славяни - дадох ти. Ти твърдеше до преди няколко седмици, че имало източници и за българи преди раждането на Спасителят. Накрая взе да даваш назад... Кво има да коментираме повече?! Ти си тотално несъстоятелен... даже не умееш и да водиш някакъв спор, какъвто и да било.
THE G.A.M.E написа:Тоест, бавно, но славно България къса със сибирстанската сган. :lol:
Отричаш ли го ? :? :roll: :mrgreen:
Толкова бавно и славно къса със "сибирстанската сган", че още говорим на славянски език.
THE G.A.M.E написа:Пък съм бил "палячо"... Палячо, ама става точно това, за което пиша от години.
Абсолютен палячо. Да не употребявам и по-тежки епитети...
Der Schmarotzer написа:И кои са ако не е тайна тези кремълски глашатаи сред историците?
Само да вметна, че Божидар Димитров твърдеше и че Кирил и Методий били българи, казвали се Църхо и Страхота. А Играта се уповава освен на него и на оня, дето в YouTube обясняваше, че сме изнасяли водопроводни тръби за Римската империя. Мисля, че това е твърдение на Спароток...

Донякъде е тъжно...

Писанията на Теодоракис Димитракис до края на 80-те години съвсем не са лоши, но след той беше един от първите, който премина границата между историята и чалга-историята.
Последна промяна от Der Schmarotzer на 05 юли 2025 20:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 юли 2025 19:29

Аз нямам никакви проблеми с него. Помня писанията на thorn от "Бойна Слава", той доколкото си спомням беше археолог, разказваше, че Божидар Димитров е бил изключително добър човек, много точен и т.н. По темата например за Чипровското въстание, оня направо не можеш, да го пишнеш... доста компетентен, не случайно постоянно гостуваше на нашите сънародници в Банат. Кръстили си даже стадиона там "Христо Стоичков"... Както и да е, мисълта ми е, че човек, който не е специалист по тая област, да ми се дава като някакъв гарант за достоверност е смешно. Да не говорим за "герои" като Спароток, Иван Тренев, Веселина Вачкова, Лизбет Любенова и прочее...

Относно темата за произхода. Още преди доста време, преди изобщо да започна, да се интересувам по темата за произхода ни бях написал, че трябва да се анализират нашите обичаи, традиции, култура, имена на местности и прочее (глоси и топонимии). Ми какво да кажем за запазилите се имена на река "Марица" (старото име е Марис, "маръ" - вода), град "Пловдив" (старото име е "Плъвдив", което доколкото знам значи "плодороден"), град Средец (среда). Т.е. старото население, което очевидно е славянско е влязло в някакъв контакт с новото население и по тоя начин имената са се запазили. И понеже стана дума за имена, как швабите и до ден днешен наричат славяните? Ами наричат ги "венден" (венети). Срещал съм някаква тъпа теория, че това всъщност било "погранично" население. Ами ОК, ама има запазени надписи от тях в Североизточната част на Италия. Другото нещо... Когато през 6-ти век славяните (венетите) се преместват на остров Рюген (Балтийско море), те започват, да се самонаричат "руяни". Във византийските извори пък те са основно "склавиной". Просто различните хора по континента ги наричат по различен начин, както викингите са хем "варяги", хем и "белите бради".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”