Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот delqnski47 » 29 юни 2025 04:31

ivan56 написа:
delqnski47 написа:
ivan56 написа:Тоя филм с регулиране на цените го играха в Унгария с Орбан. Резултата, инфлация до небесата и най-естественото липса на регулираната стока.
Много искам някой(като Делянски примерно) да обясни, как ще глобят някой за спекула.

Ами ако всички вдигнат едновременно цените в некризисен период (подчертавам много дебело) това не е нормално пазарно поведение и започва разследване дали има договорка между конкуренцията. После единия няма да си начисли глобите и ще спечели всичките клиенти за сметка на другия тарикат. Освен това глобите ги правиш тип БФС - да са жълти стотинки за големите клубове. Хем така, хем така. И когато алчния си начисли 10 стинки отгоре на продуктите над средната пазарна цена, ще загуби след тва много повече щот клиентите ще отидат при другия, който е поел жълтите стотинки глоба и ще си избие всичко. Разбра ли сега как? При пазарите спекуланта губи в 90% от ситуациите дългосрочно. Но въпреки това спекуланти пак има, защото тях ги движи алчността (пазарите се движат от алчност, страх и междинен вариант)
Заради това е и забранено да изкупиш цял сектор, например. Трябва да имаш конкуренция, това е. Това е свободния пазар и така се създава прогрес - да имаш конкуренция за да се развиваш (или да отпаднеш), а не да монополизираш.

Първо и най-важно е за кво ще го глоби.
Няма определение за спекула в България.
Толкова глупости скоро на едно място не бях чел.
Имаш ли са на идея, как една стока влиза в една голяма търговска верига(говорим предимно за храни, защото там се очаква спекула(каквато и да значи това) с цените.
Големите винаги мачкат малките, така е било и така ще бъде.
Тия "10 стинки" той ще си ги вземе от доставчика и ще намали неговата печалба, ако си мислиш, че "големия" ще плаща за глупостите на държавата си много далеч от истината

Да, да, точно така ще стане и в един слънчев ден доставчика ще спре да работи с него, защото свободния пазар регулиран от държавата да е такъв, а не да е монополизиран, ще му даде по добри условия някъде другаде.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 юни 2025 13:27

THE G.A.M.E написа:Еееей богУ, що въобще обсъждаме нЕква случка от преди половин година ?
Вероятно Каменов, ако шамароса нЕкои от тука, дето го защитават, и те ще се насерат, ама тука - "мъжаги". :lol:

Аз (точно на тия години като Спасчо), заедно с още един приятел, сме се били с половин трамвай левскари .... естествено, можеш да се досетиш как завърши "схватката" ..... но не съм циврил и хленчил, приел съм нещата и съм продължил ....

Така че не ми обяснявай, че ще се насера .... още повече от един шамар.

П.п.: и никой тук не защитава Каменов.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 юни 2025 13:29

Eminem написа:
Промяната на маршрута на поредния национален протест бe заради вчерашната акция на представител на инициативния комитет за запазване на лева - Страхил Ангелов, който свали украинското знаме от фасадата на общината и на негово място постави българско.

Около час по-късно то беше свалено, а украинският флаг - върнат на мястото му пред сградата.

Трепане на всички безродници!

Много ни е мила лайняната Украйна.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 29 юни 2025 15:13

https://obektivno.bg/prof-stiv-hanke-ba ... korupcziya Проф. Стив Ханке: „България излъга за инфлацията си. Не е изненада. Българските чиновници имат солидна репутация за корупция“

„С валутния борд можете да имате нещо много ценно като застраховка. Ако нещо се обърка с еврото, всички които са де юре в еврозоната, няма как да излязат. А България лесно би могла да смени основната валута – от евро на американски долар или някаква друга валута“, коментира Стив Ханке.

https://obektivno.bg/germaniya-se-vaora ... nova-kriza Германия се въоръжава с дълг и повлича еврозоната към нова криза
ИзображениеИзображениеИзображение

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 29 юни 2025 18:31

Абе като си спомня,че преди има няма 10 години ако ни бяха предложили да сме в еврозоната всички щяхме да се изтрепем да ходим натам.
Честно казано не сме готови още.Ние нямаме никаква икономика и индустрия.Ние не произвеждаме нищо.
Тва е все едно ПФК Левски като влезе в Шампионската лига.Голяма радост,влезе некой лев и само загуби накрая с 0 точки и един отбелязан гол на някъв мангал от Лом.
Аз съм против да влезем сега,докато не се сложи ред.
И бордът е необходимото зло,което вкарва некъв финансов ред и дисцип.Колкото евро има,толкова и лева.
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 юни 2025 20:01

favaca8888 написа:Аз съм против да влезем сега,докато не се сложи ред.
На мен ми е чудно, Явор Дачков що е изплискал легена през последните дни...? Постове във Фейсбук от типа на "по-добре да не взимаме ние решенията", после ги изтрил... някакви ей такива. Да не би причината да е щото преди няколко месеца му спряха канала в YouTube и да е обърнал вече гъзицата. Щото, за какво каниш в канала си дебил като Атанас Пеканов? Нито аудиоторията му ще го гледа, нито пък е някакъв капацитет и някой да си каже "Е, има право, мамка му!"...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 29 юни 2025 20:15

ogrizko написа:https://obektivno.bg/prof-stiv-hanke-balgariya-izlaga-za-inflacziyata-si-ne-e-iznenada-balgarskite-chinovniczi-imat-solidna-reputacziya-za-korupcziya Проф. Стив Ханке: „България излъга за инфлацията си. Не е изненада. Българските чиновници имат солидна репутация за корупция“

Това е ясно.
Но защо подпалихте Меито днес?

JustChelsea
Контакти:

Мнениеот JustChelsea » 29 юни 2025 20:25

favaca8888 написа:Абе като си спомня,че преди има няма 10 години ако ни бяха предложили да сме в еврозоната всички щяхме да се изтрепем да ходим натам.
Честно казано не сме готови още.Ние нямаме никаква икономика и индустрия.Ние не произвеждаме нищо.
Тва е все едно ПФК Левски като влезе в Шампионската лига.Голяма радост,влезе некой лев и само загуби накрая с 0 точки и един отбелязан гол на някъв мангал от Лом.
Аз съм против да влезем сега,докато не се сложи ред.
И бордът е необходимото зло,което вкарва некъв финансов ред и дисцип.Колкото евро има,толкова и лева.

Tова беше питането на Радев. Дали народът смята, че сме готови, а не дали сме против. Всичко обаче бе изопачено от Мафията и Соросоидите. И няма да спра да задавам въпроса: Защо Чехия, Полша, Унгария, Словакия, Дания, Швеция, (Великобритания до излизането си от ЕС) не са в еврозоната? Защо те не фалшифицират , че инфлацията им е под 3 процента, а постоянно е на 8-10? Нали са по-богати от нас, Швеция се води с най-високия стандарт и най-социалната държава.
Нашите герои от сивия сектор ще успеят да обменят натрупаните левчета и да ги представят като честно изкарани евро! Това е цялата работа.
Последна промяна от JustChelsea на 29 юни 2025 20:39, променено общо 2 пъти.
JustChelsea написа:А един пенсионер от къде да изкара бе, циничен миризливец?
Егати смотаният малоумник.

Ами да гледа теб и да прави обратното.
Имал е 45 години за да материализира уменията си във финансов актив.[/quote]

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 29 юни 2025 20:33

Най-тъпото на политиката е , че осъзнаваики желанието на хората... те искат да ги лъжеш, но също така искат тази лъжа да няма последствие.Няма лъжа, която да няма последствие, просто искаш да не си част от него.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 юни 2025 20:46

ogrizko написа:Българските чиновници имат солидна репутация за корупция“
Защо твоите хора от "Величие" са нападнали Волгата, че не бил излязъл при тях по време на протеста? Извинявай, ама... и аз да съм, и аз няма да изляза. Все пак Волгин е от "Възраждане", а те са ви враг... Ква е гаранцията, че ако той излезе, няма да го освирквате или да го замеряте с домати, примерно?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”