История на света

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: История на света

Мнениеот Drunken_Master » 29 юни 2025 13:01

THE G.A.M.E написа:Ей-така ще бъдете газени всички кремълски поклоници, докато почнете да храчите кръв.
Сливнишки ариецо, ти не можеш, да "газиш" дори и един циганин от автогарата... Хубаво е все пак, да си наясно със собствените си възможности.
THE G.A.M.E написа:Наистина си тъп на ГЪЗ и въобще не можеш да вденеш, че не са вземани никакви букви от нЕкви "словени", а са създадени, след което въпросните, "безсловесни", вече могат да четат и разбират СлОвото.
Верно? А това как се превежда? Умни ми ариецо? Изображение
Когато се кръстиха, бяха принудени [да пишат] славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ или ЖИВОТЪ, или ДЗѢЛО, или ЦРЬКꙐ, или ЧАꙖНЬѤ, или ШИРОТА, или ꙖДЪ, или ѪДОУ или ЮНОСТЬ, или ѨЗꙐКЪ[1] и други тям подобни. И така беше много години.

THE G.A.M.E написа:Къде са източниците, където "славяните" заявяват гордо, че са "славяни" ?

"За буквите" на Черноризец Храбър. "Житие на Климент", "Житие на Наум"... Има колкото искаш. То идеята е поне нещо да ти влезе в главата, не само да гледаш тъпотии в интернет...
THE G.A.M.E написа:Естествено, че има, но си куха гъдулка и немаш интелект, да ги осмислиш.
https://www.youtube.com/watch?v=5hh_kOSuPOo
https://www.youtube.com/watch?v=dKZ1Gn8S31U

Това ли е? Клипчета от интернет? Между другото, бая гледания имат... Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 юни 2025 18:52

Drunken_Master написа:Верно? А това как се превежда? Умни ми ариецо? Изображение
Изрично съм посочвал през годините за източници, съвременници на събитията, не за късни преписи и преводи, правени от сръПски псета.

Както Паисий цитира оная мижитурка Орбини.
Ест. човека не е искал да навреди, но цялата история увисва с лъжливите твърдения и факти.
И пак да се потретя - нема "слАвЯнска реч, няма буква Я при "славяните", ти, въобще, български разбираш ли ?

Drunken_Master написа:Това ли е? Клипчета от интернет?

Ами, айде, тогава най-великият и всепризнат у нас професор, по-въпроса със "славяните" ... :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=guBaXY26wxY
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 юни 2025 18:59

Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 юни 2025 19:38

THE G.A.M.E написа:Изрично съм посочвал през годините за източници, съвременници на събитията, не за късни преписи и преводи, правени от сръПски псета.
Извинявай, умни ми ариецо... Кво общо имат "сръбските псета" с Черноризец Храбър?
THE G.A.M.E написа:Както Паисий цитира оная мижитурка Орбини.
Той не го цитира, а просто е повлиян от него, ама карай. Не ти е първият път, в който пишеш пълни глупости...
THE G.A.M.E написа:И пак да сепотретя - нема "слАвЯнска реч, няма буква Я при "славяните", ти, въобще, български разбираш ли ?
Ми не знам. Искаш ми източници, давам ти... Оттам нататък вече се оправяй. Аз не съм виновен, че не си прочел и една книга през живота си и си болен на темата "славяните не са славяни"...
THE G.A.M.E написа:Ами, айде, тогава най-великият и всепризнат у нас професор, по-въпроса със "славяните" ... :lol:
Мхм. И какви са тия, които са описани от Теофан, от Патриарх Никифор, от Прокопий, от Теофилакт и още една дузина други хронисти "славяни"? За Черноризец Храбър вече разбрахме, че не бил писал за славяни, а за хора на словото... естествено няма никаква логика, ама майната му. За другите да питам?

Между другото... Кои са източниците за прабългари преди раждането на Бог? Вече сигурно 20 пъти те питам, отговор обаче не съм получил.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 юни 2025 21:38

Горе-доле

Зонара,:
Пеонци. Латинско племе или тракийски народ. Според някои те са тъй наречените сега панонци. А
Склавиния. България.
Панонците са българи.
Панонци. Българите
Панония. България
Склавиния. България
Йоан Цеца:
“А пеонците са българите. Не вярвай на глупаците,
да смяташ, че пеонците са различни от тях.
Те (глупаците) смятат, че Аксиос е различен от Вардара. ...
А някога бяха господари от планината Пинд ...
почти до самия Константинопол
чак до времето на най-силния самодържец Василий,
който напълно им свил врата
и ги направи роби на Ромейската държава.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 юни 2025 18:56

Drunken_Master написа:Извинявай, умни ми ариецо... Кво общо имат "сръбските псета" с Черноризец Храбър?
Късен препис е, няма датировка.
И за пореден път, не се споменават "народът-славяни", след като предците на "Храбрия" не дават знак за равенство, между slаv's и народност, значи нещата са ясни.
Б. Димитров има точно това на предвид - Определението "славяни" при средновековните хронисти, не е = на етнос, нация или народност.
Самият факт, че през вековете, като "славяни", веднъж се определят "даките", след това "гетите", след т'ва "готите", после идват "антите" и накрая "северите", което по-правилно е севАрите ( справка - Кан Севар ) ... А нАуките археология, антропология и генетика, брутално развенчават "славянството" при въпросните, то нещата бързо-бързо стават ясни.
Drunken_Master написа:и си болен на темата "славяните не са славяни"...
Ми, не, не съм "болен" на тема "славяни".
Единствената ми претенция е, Народът МИ, да не се определя с този долен и обиден термин.
Който се има за отпадък-боклук ( какъвто е смисълът на slav's ) ... Негово право !
Ама да не кичи Великият Български Народ, с тази нелепица.
Drunken_Master написа:Между другото... Кои са източниците за прабългари преди раждането на Бог? Вече сигурно 20 пъти те питам, отговор обаче не съм получил.

Ами, ако беше изгледал поне едно от видеата, щеше да разбереш, "кои са източниците".
И те са под формата на археологически данни и факти.
Които вече, трудно понадлежат на фалшификация.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 30 юни 2025 22:48

THE G.A.M.E написа:Късен препис е, няма датировка.
Аха, късен препис... ОК... Да не е руски фалшификат? Изображение
THE G.A.M.E написа:Самият факт, че през вековете, като "славяни", веднъж се определят "даките", след това "гетите", след т'ва "готите", после идват "антите" и накрая "северите", което по-правилно е севАрите ( справка - Кан Севар ) ... А нАуките археология, антропология и генетика, брутално развенчават "славянството" при въпросните, то нещата бързо-бързо стават ясни.
Квооооооооооооо!? Изображение
THE G.A.M.E написа:Ами, ако беше изгледал поне едно от видеата, щеше да разбереш, "кои са източниците".
Т.е. няма как да ми дадеш. ОК... Изображение
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 юли 2025 18:40

Drunken_Master написа:Т.е. няма как да ми дадеш. ОК... Изображение
Ами, да, долу-горе като твоите "източници", де поляците, руснаците, сърбите и чехите, се самонаричат "славяни". :lol: :lol:

От какво се притесняваш да разбереш за древността на собственият си народ ?
Или ти не се имаш за част от същият ?
Дори и да приемем, че няма 100 % източници за само-определили се българи преди "Христа", то, това поставя ли под съмнение Величието на Българската Цивилизация ?
Нейните достижения, в архитектурата, културата, военното дело, занаятчийството, Държавността... И т.н. ?
Това ли ти е проблема, че Великолепната ни Цивилизация, не е на 2 000 хил. г, а на 1 700 ?
Какъв ти е проблема ?
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 01 юли 2025 19:10

THE G.A.M.E написа:Ами, да, долу-горе като твоите "източници", де поляците, руснаците, сърбите и чехите, се самонаричат "славяни". :lol: :lol:
Верно? Доколкото си спомням ти дадох една дузина източници, включително и "О'Писменех" на Черноризец Храбър. Междувпрочем... първо автора не бил визирал славяни, после се оказа, че нямало доказателства за автентичността й. Общо-взето въртиш едни и същи простотии... явно не осъзнаваш, че продължаваш, да се излагаш. Ама както и да е... поне си забавен в простотията си.
THE G.A.M.E написа:От какво се притесняваш да разбереш за древността на собственият си народ ?
От нищо не се притеснявам, искаш ми доказателства за славяни по нашите географски ширини - веднага ти давам. На теб ти исках доказателства - даваш ми клипче в интернет. Има ли смисъл да коментираме...
THE G.A.M.E написа:Дори и да приемем, че няма 100 % източници за само-определили се българи преди "Христа", то, това поставя ли под съмнение Величието на Българската Цивилизация ?
Аха, взехме да въртим гъзицата вече... Изображение
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 юли 2025 19:25

Drunken_Master написа:Верно? Доколкото си спомням ти дадох една дузина източници, включително и "О'Писменех" на Черноризец Храбър. Междувпрочем... първо автора не бил визирал славяни, после се оказа, че нямало доказателства за автентичността й. Общо-взето въртиш едни и същи простотии... явно не осъзнаваш, че продължаваш, да се излагаш. Ама както и да е... поне си забавен в простотията си.
"една дузина източници", където ( включително и "Храбрия" ) ... Никой не визира "славяните" като народност.
Това потвърди и самият Божидар Димитров.
Попитах изрично ( ееей, богУ, мразя да се повтарям ) ... Що - самите "славяни", не се само-определят като такива, до към 15-ти век ??
Нещо, щото можеби slav's, е доста срамно определение ?
Може да си въртиш латерната, но нема доказателства за това, че средновековните хронисти ползват определения, като "славяни", слОвени, сКлавини, славОни и т.н. като за отделни и специфични народи.
Drunken_Master написа:От нищо не се притеснявам, искаш ми доказателства за славяни по нашите географски ширини - веднага ти давам. На теб ти исках доказателства - даваш ми клипче в интернет. Има ли смисъл да коментираме...
Добре, ако дам данните и използваните от клипчетата източници, по-доволен ли ще си ? :lol:
Наистина ли ме караш да го направя ?
Целта ми не е да споря "за спорта", а да покажа нещо, с което не си запознат.
А ти определено не си запознат с Българската История.
Бълнуваш нЕкви филми, където "българите станали славяни", и за т'ва трябва да лапаме до топките на Москва.
Ми, тая нема кЪ да стане, гарантирам ти !!
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”