Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Drunken_Master » 28 юни 2025 21:09

ReBorn1982 написа:Дотук нищо.

Какво разбираш под "нищо"? Ето ти пример, даже те и цитирах тогава с "нищо" за по-малко от 48 часа...

Drunken_Master написа:
Drunken_Master написа:
ReBorn1982 написа:За вчера, доколкото четох някъде, сутринта Иран е изстрелял 30 ракети, от тях 10 са ударили. Тоест около 70 % успеваемост.

Това е от вчера, за другите удари не съм чел по-конкретни разбивки.

Той и Патриота е долу-горе същата работа...

Това е само за последните два дни...
https://t.me/boris_rozhin/170068
https://t.me/ASupersharij/42040
t.me/RVvoenkor/94308
t.me/warhistoryalconafter/227604
t.me/voenacher/82557

Пардон, думнали са и полигон в Суми...
Примерно, в момента има огромна руска атака с над 400 дрона. Обявена е въздушна тревога в 1/3 от Украйна. Аз затова пиша, че говорите глупости. Руснаците ги бомбят почти всекидневно, не съм чул някой да бие тъпана от тоя факт. Да, удрянето на стратегическите бомбардировачи беше огромен удар за ВСУ, факт. Ама това е война, тия неща просто се случват. Само като ми обяснявате как трябвало да се думка с Орешник, атомни бомби и прочее... направо това ме отвращава. Казвам ви абсолютно сериозно. Отвращавам се от хора, които са ОК с това да се избиват жени, старци и деца... Както и за Югославия и бомбардировките на НАТО. Нямало било проблеми, щото сърбите ни били "исторически враг"?! Ама едно петгодишно дете кво общо има с хърватина Тито или с Караджорджевич?

И пак да го напиша. Някой да ми обяснява, че руснаците се излагали... направо бих му се изсмял в лицето. Русия води война с хора на договор срещу държава на западна издръжка, която е под тотална мобилизация. Да, напредва бавно... ама напредва през почти цялото време. Това е положението, няма хора за нещо по-сериозно. Дроновете обръщат играта. Пушечното месо от отсрещната - също.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 28 юни 2025 22:40

Еха 400 дрона викаш? Ама много бе, ама щом рибарчето го казва значи е така.
И какво точно поразиха тези дронове освен жилищни сгради? Нещо стратегическо удариха ли сега или когато и да е било и кадри от това има ли или съдим по какво казали от Русия и какво написали рибари, ловци и прочие?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 28 юни 2025 22:42

JimBeam написа:Еха 400 дрона викаш? Ама много бе, ама щом рибарчето го казва значи е така.
И какво точно поразиха тези дронове освен жилищни сгради? Нещо стратегическо удариха ли сега или когато и да е било и кадри от това има ли или съдим по какво казали от Русия и какво написали рибари, ловци и прочие?
Кажи ми нещо, за което съм писал и не е така? Дори и за севернокорейците, аз се уповавах единствено и само на тъпотиите на вашият идол - Владимир Зеленски, който твърдеше, че не личало, че има корейци в руската армия, понеже след като умирали, руснаците бързали да им горят лицата за да не им личало, че са дръпнати. Ти смяташ ли го тоя за някакъв адекватен тип с подобни жалки изказвания? Примерно, украинският Кирил Петков?
"Изгарят ги напълно, а останалите оставят да гният на земята, но отново с изгорени лица", сподели Зеленски.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 28 юни 2025 22:56

Ъхъ...
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 юни 2025 10:10

Подоляка...
Ракетен удар по Украйна 29.06.25: Въздушната офанзива на Русия набира скорост...

Според предварителни данни това беше пореден рекорден удар, базиран на броя на носителите.

Врагът преброи 537 от тях. От тях 477 безпилотни летателни апарата и 60 ракети.

Така предишният рекорд не издържа дори две седмици. И този, съдейки по увеличението на производството на безпилотни летателни апарати „Геран“ и „Гербера“, няма да издържи дълго. Украинските канали за наблюдение подготвят населението си за ежедневни удари от 700 и дори 1000 единици тази есен.

Междувременно днес в действие имаме крилатите ракети Х-101 (от Ту-95 и Ту-160), няколко морски крилати ракети „Калибър“, няколко „Кинжала“ и партида „Искандер-М“. Е, както обикновено, нашите безпилотни летателни апарати „Геран“ и „Гербера“ бяха в основата на днешния удар.

Удари бяха нанесени в 14 региона тази вечер. Но основните бяха в Лвовска, Полтавска и Черкаска области.

В резултат на „приятелски огън“ от тромави сили за противовъздушна отбрана, освен куп цивилни къщи, където паднаха отломките от свалени „ракети и безпилотни летателни апарати“, врагът загуби и един американски F-16 (пилотът загина).

В същото време ще отбележа, че днес ефективността на зенитния огън на противника показа пореден „антирекорд“. Свалени са малко над 200 оръжия (останалите, както пишат, „локално изразходвани“ - четете, ударени някъде). Тоест, свалени са по-малко от 50% от целите. Преди това антирекордът беше 54% от свалените.
Изображение

На линия
Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 29 юни 2025 11:10

tmanolov написа:
ReBorn1982 написа:Да, засега няма много сигурност в твърденията на укрите. Може и отново да лъжат .... но като цяло си държа на поста. Още чакам деди да "отговори" за стратегическата авиация, както се заканиха. Дотук нищо. Просто чакам пак да им думнат нещо сериозно, въпрос е само на време с тия страхливци в Кремъл.

Тцъ, тази война е фарс, като онази в Иран, просто ни готвят за нещо, като с грипа, затова ме чакай нищо по случая

И аз същото си го мислех тези дни..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 юни 2025 13:15

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/20808815

Ей, много се "повреждат" тия F16 ..... и предните 2 така паднаха .... докато летяха и хоп .... "повреда" ...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 юни 2025 16:06

ReBorn1982 написа:https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/20808815

Ей, много се "повреждат" тия F16 ..... и предните 2 така паднаха .... докато летяха и хоп .... "повреда" ...

Много странно... Щото Бърбъна снощи ми се присмиваше на твърдението за 400-те дрона...
Украинските въоръжени сили казаха, че Русия снощи е насочила 477 дрона и 60 ракети срещу Украйна и украинските сили са унищожили 211 дрона и 38 ракети.

JimBeam написа:Еха 400 дрона викаш? Ама много бе, ама щом рибарчето го казва значи е така.
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 03 юли 2025 13:31

https://t.me/RVvoenkor/94995

3 дрона напълно необезпокоявано удрят наборния комисариат в Полтава ..... иначе украинците всичко свалят, като им четеш сводките.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 юли 2025 13:46

Между другото, мисля, че стана пределно ясна причината за разрива в отношенията между Русия и Азербайджан. Не е нито сваленият самолет, нито пребитите криминални боклуци миналата седмица. Всъщност... преди няколко дни руските ВВС са ударили много тежко нефтопреработваемият завод в Кременчук, а е имало договорка между Алиев и Путин завода да не се пипа, понеже преработвал азерски нефт за Украйна.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”