Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот pomiqrat » 27 юни 2025 19:08

ReBorn1982 написа:https://news.bg/education/30-ot-kandidatite-za-voenniya-universitet-vav-veliko-tarnovo-se-provalyat-na-psihotesta.html

Сега обаче на преден план излиза психическата неустойчивост на младежите. Основният извод от масовия провал на на кандидатстващите на психотеста е, че поколението "Z" има сериозни проблеми при справянето със стреса.

Това е и моето наблюдение, младите мъже ся масово меки китки (и буквално, и преносно), това е не само тук, ами и на запад, явно е резултат от съвременната "култура" и "ценности", които се налагат. Абсолютни кеки .... иначе пият протеинчета, боцкат си стероиди, кесят у фитнеса и си правят селфита ... ама за друго не стават.

Виновни са родителите в 90% от случаите. Остналите 10 ги давам на обкражаващата среда. Скоро станах свидел на следния шокиращ разговор: Момчето ми няма да може да си ползва смарт часовника на матурата, а такъв (показва си нейния римски) не познава и съм много притеснена как ще се оправи с времето.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 юни 2025 20:29

pomiqrat написа:
Thsmith написа:Е то това момче дори нямаше 18. Бях чел в някакъв вестник за това. Доколкото си спомням, момчето даже беше защитил някое друго момиче или нещо подобно. Нз какво точно очакваш. Ако на мен някой ми беше посегнал на тези години, след няколко часа щяха да го карат на някъде.
Иначе какъв стрес точно има от тези социални мрежи? Всичко това не е истинско и не е нормално да генерира реални последствия. Ако го прави, семейството е объркало с възпитанието и мирогледа на детето.

Абсурдно е да сравнявате комунизма, прехода, мутренските години и етк с някакви социални мрежи и това колко лайка ще получиш и колко от обратното на лайкване в някакъв сайт ; )

Всъщност - не. През цялото предаване се е правил на генгста пред селянина от Враца и он накрая му зпернал един шамар и педерастчо се разревал и притичкал при мама и тате, защото не може да понесе последицитте от действията си.

Може, аз като цяло не виждам някаква голяма драма в това някое 16-7 годишно момче да се разтрои ако някой чобан го перне. Това е подрастващо все пак и в никакъв случай не го намирам за "педалско" и обратното, не намирам за особено мъжествено да удряш деца при това чужди без да са ти направили нещо. И подчертавам, уважението се изработва, а не пада от небето. Това, че някой не те уважава и те усмива (примерно) не е причина да удариш някого.

Я синтезирай като си го гледал, как точно го е провокирал и как се е правил на "генгста"?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 27 юни 2025 20:43

Цялата работа около това момче и плачът му е, защото в последните години започнаха да го налагат по телевизията и да му изграждат имидж около баща му и майка му. Къде ли не се появява да участва макар и за кратко и прочие и след този шамар всичко отива в канала, а ако имаш доста последователи в мрежите и това стане заразно в нета, а то става бързо особено ако си известен, то целият му изграден имидж се срива. Затова му е станало и кофти и се е разстроил понеже са го цапардосали пред камера.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 27 юни 2025 20:55

paceto написа:Цялата работа около това момче и плачът му е, защото в последните години започнаха да го налагат по телевизията и да му изграждат имидж около баща му и майка му. Къде ли не се появява да участва макар и за кратко и прочие и след този шамар всичко отива в канала, а ако имаш доста последователи в мрежите и това стане заразно в нета, а то става бързо особено ако си известен, то целият му изграден имидж се срива. Затова му е станало и кофти и се е разстроил понеже са го цапардосали пред камера.

Нито баща му, нито пастрокът му са случайни хора, а у бг това значи много за съответния дрисльо. Мила родна картинка
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 юни 2025 21:29

Не е хубаво да се обръщате така към някое хлапе. И принципно не го знам кой е баща му, Иван бегло го познавам и е точен човек. Кво значи не са случайни? Това да не карат автобус или да работят за някой не те прави нещо страшно.

Само да вметна, че в моите тийн години ако някоя батка ме беше ударила/шамаросала (дори не батка), дядо ми за 2 часа щеше така да го е наредил, че с месеци нямаше да може да стъпи на здрав крак.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 юни 2025 21:30

Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:Очаквам поне да не се държи като момиченце в детската градина заради един шамар. Не е нормално такова поведение без значение дали е на 18 или 20. От това мъж просто не става.

Какво трябва да направи "мъж"? Да иде да вземе една тухла и да халоса орка с нея ли? :lol:

Може поне да не изтичка в съседната стая и да се разридае като момиченце ..... и да хленчи и циври. Ако за теб това е мъжко поведение, ОК .... значи и ти си същият.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 юни 2025 21:35

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:Очаквам поне да не се държи като момиченце в детската градина заради един шамар. Не е нормално такова поведение без значение дали е на 18 или 20. От това мъж просто не става.

Какво трябва да направи "мъж"? Да иде да вземе една тухла и да халоса орка с нея ли? :lol:

Може поне да не изтичка в съседната стая и да се разридае като момиченце ..... и да хленчи и циври. Ако за теб това е мъжко поведение, ОК .... значи и ти си същият.

За мен първо момчето е дете, а не мъж. И принципно макар и аз да съм студен, не намирам нищо кой знае колко скандално в това. Има по емоционални хора. Аз лично вероятно на неговите размери нямаше да реагирам на момента. Просто щях да изчакам малко, да платя малко и да си го върна х1000. Това обаче е без значение. Това, че аз не съм емоционален или ти евентуално не си, по някой начин не прави педалско или неестествено някое дете/момче да се разстрои и да стигне до сълзи в даден момент. Да, ако е зрял мъж е мааалко смешно, но пак не бих го нарекъл педалско.
Да си мъж не значи да гледаш лошо и да тропаш по масата. Това е супер селски манталитет и възприятие.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 юни 2025 21:42

"Детето" е отдавна публична личност, бара се за някакъв, та е в такива моменти се показва какъв си и какъв не си. Путките на 18 са си путки и на 40 .... мъжете са мъже и на 15, и на 50. Или имаш характер, или нямаш.

И не, никъде не пиша да гледаш лошо и да тропаш по масата.

Масово днес "мъжете" са кифли. По-големи кифла и от жените-кифли.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 27 юни 2025 23:58

delqnski47 написа:
ivan56 написа:Тоя филм с регулиране на цените го играха в Унгария с Орбан. Резултата, инфлация до небесата и най-естественото липса на регулираната стока.
Много искам някой(като Делянски примерно) да обясни, как ще глобят някой за спекула.

Ами ако всички вдигнат едновременно цените в некризисен период (подчертавам много дебело) това не е нормално пазарно поведение и започва разследване дали има договорка между конкуренцията. После единия няма да си начисли глобите и ще спечели всичките клиенти за сметка на другия тарикат. Освен това глобите ги правиш тип БФС - да са жълти стотинки за големите клубове. Хем така, хем така. И когато алчния си начисли 10 стинки отгоре на продуктите над средната пазарна цена, ще загуби след тва много повече щот клиентите ще отидат при другия, който е поел жълтите стотинки глоба и ще си избие всичко. Разбра ли сега как? При пазарите спекуланта губи в 90% от ситуациите дългосрочно. Но въпреки това спекуланти пак има, защото тях ги движи алчността (пазарите се движат от алчност, страх и междинен вариант)
Заради това е и забранено да изкупиш цял сектор, например. Трябва да имаш конкуренция, това е. Това е свободния пазар и така се създава прогрес - да имаш конкуренция за да се развиваш (или да отпаднеш), а не да монополизираш.

Първо и най-важно е за кво ще го глоби.
Няма определение за спекула в България.
Толкова глупости скоро на едно място не бях чел.
Имаш ли са на идея, как една стока влиза в една голяма търговска верига(говорим предимно за храни, защото там се очаква спекула(каквато и да значи това) с цените.
Големите винаги мачкат малките, така е било и така ще бъде.
Тия "10 стинки" той ще си ги вземе от доставчика и ще намали неговата печалба, ако си мислиш, че "големия" ще плаща за глупостите на държавата си много далеч от истината
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 28 юни 2025 00:05

Thsmith написа:Не е хубаво да се обръщате така към някое хлапе. И принципно не го знам кой е баща му, Иван бегло го познавам и е точен човек. Кво значи не са случайни? Това да не карат автобус или да работят за някой не те прави нещо страшно.

Само да вметна, че в моите тийн години ако някоя батка ме беше ударила/шамаросала (дори не батка), дядо ми за 2 часа щеше така да го е наредил, че с месеци нямаше да може да стъпи на здрав крак.

Баща му е син на баща си - мега комуне от Арсенал, а пастрокът му Иван е доста алкохолизиран тип с претенциЙ, иначе наистина не е лош човек, така е.
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Свободна зона”