Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

favaca8888
Контакти:

Войната в Близкия Изток

Мнениеот favaca8888 » 22 юни 2025 15:10

И така след включването на САЩ,мисля че ни чака поредният кървав сблъсък и вечния конфликт в ивицата Газа.
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Drunken_Master » 22 юни 2025 15:40

Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 юни 2025 16:26

Eminem написа:Тоест...Да се върнем на частта ти, която съм цитирал в предното мнение. България ще изчезне И със Запада!
И не, въобще не мисля, че със Запада ще е по-бавно. Напротив, сегашните управляващи добре се грижат да доживеем унищожението на Европа!
И изтокът и западът ще рухнат.
Нормално е и ние да го отнесем. Просто не сме на друга планета.
Но ще го отнесем маааалко по-късно. Понеже при нас иновативните идеи, политики, мислене и като цяло всичко характерно, за "великите" и "развитите", пристига при нас с 10-20 г. закъснение.

Но да, до краят трябва да сме със запада, заради финансовият стандарт и възможностите, които предоставя, повечко българи да живеят добре.
Мисля в това спор няма как да има.
Изтокът не може да ни предложи подобно нещо.
А вариантът, "хем да сме добре с изтока, хем със запада", е НЕвъзможен.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 юни 2025 16:43

Е, то беше ясно, че с връщането си на власт, Тръмп ще опита да довърши външно-политическите си цели, които не успя в предходният период.
А именно - Търговски/икономически удар по Китай, и окончателно приключване на иранските политически ядрени амбиции.
По един или друг начин ...

Но ще му е крайно трудно с третата си цел - Приобщаване на Русия към западният свят.
Макар да опита да им покаже, че са важни за Щатите, като почти спря финансирането и военните доставки за Украйна.
Жест, който май не беше разбран от Путин.
От цялата работа действително Китай, надали ще остана настрани.
Напълно възможно е и те да издуят мускули и да пробват нещо към Тайван.

Като цяло, да, напрежението може да ескалира и хич не е пресилено да се каже, че ако не пред глобална, то светът е пред доста сериозна локална война.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Вълчан

Re: Войната в Близкия Изток

Мнениеот Вълчан » 22 юни 2025 16:54

Щатите станаха егати противната нация. То мита...намеса в полтиката на републики...открита неприязън към Европа. Аз лично преди симпатизирах на Тръмп, но все повече се убеждавам ,че е тотален изкуфял дъртак.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 22 юни 2025 17:32

Иранският парламент е одобрил предложение за затваряне на Ормузкия проток, съобщава Ройтерс, позовавайки се на медии в Близкия изток. Крайното решение обаче трябва да бъде взето от Върховния съвет за национална сигурност на Иран.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 22 юни 2025 17:52

Drunken_Master написа:
Иранският парламент е одобрил предложение за затваряне на Ормузкия проток, съобщава Ройтерс, позовавайки се на медии в Близкия изток. Крайното решение обаче трябва да бъде взето от Върховния съвет за национална сигурност на Иран.

Аз знам една страна, която ще остане незасегната от високите цени на петрола, но това не е България :lol: .
[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 22 юни 2025 18:02

Китай..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 22 юни 2025 18:16

Drunken_Master написа:

Ами да видим дали "върховния съвет" ще си ритне столчето и ще подпише инвазията...

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 22 юни 2025 18:22

bubka написа:
Drunken_Master написа:

Аз знам една страна, която ще остане незасегната от високите цени на петрола, но това не е България :lol: .

Русия? Русия стои зад всичко?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”