Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Drunken_Master » 20 юни 2025 10:16

“Президентската трибуна е толкова висока, че дава възможност да се влияе силно върху общественото мнение. Ако отново има президент от типа на Румен Радев, това ще е трайна щета върху политическата ориентация на цялата страна”, заяви Иван Костов.
Тоя що не е в затвора, даебанеговатамама...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 20 юни 2025 10:32

Че ние в последните 20 години само президенти от типа на Румен Радев сме имали :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 20 юни 2025 11:15

rhaegar написа:Че ние в последните 20 години само президенти от типа на Румен Радев сме имали :lol:

какъв е типът на другаря Радев :mrgreen: Единственият, който се доближава до него, е Пешо Коня. Зелю Жабата и Плевнелиев-Банов си бяха футки отвсякъде, а Архарчик от Сирищник беше някакво странно недоразумение, което обираше луфтовете и се получи случайно (както и изчезна веднага след това)
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 20 юни 2025 12:05

Drunken_Master написа:
“Президентската трибуна е толкова висока, че дава възможност да се влияе силно върху общественото мнение. Ако отново има президент от типа на Румен Радев, това ще е трайна щета върху политическата ориентация на цялата страна”, заяви Иван Костов.

То една "ориентация" .... ориентация на долнопробна и евтина курвентия.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 20 юни 2025 18:41

Drunken_Master написа:

Въпросът е защо чехльо не е с повдигнати обвинения. На Спасителя Иван Йорданов, е задължително да му целуваш ръцете и краката, инак щеше да си с $1 надник на час. Не задавай тъпиге си въпроси. Многократно ти е отговаряно.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 20 юни 2025 19:51

bubka написа:Моля те, покажи ги тези факти да се посмеем още ........................................

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0 ... 0%B0%D0%B9

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1 ... 0%B8%D1%8F

Първият линк е за Китай, скролваш на "икономика" и гледаш "БВП НА ЧОВЕК".
2-рият е за Нас. Повтаряш упражнението ...

Няма да се заяждам, макар числата да са красноречиви.
Готов съм за спор и дискусия, от типа... "Ма, кЪ тЕй, Китай строят небостъргачи и невероятни магистрали"... Да, готов съм :)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 20 юни 2025 20:10

THE G.A.M.E написа:
bubka написа:Моля те, покажи ги тези факти да се посмеем още ........................................

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0 ... 0%B0%D0%B9

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1 ... 0%B8%D1%8F

Първият линк е за Китай, скролваш на "икономика" и гледаш "БВП НА ЧОВЕК".
2-рият е за Нас. Повтаряш упражнението ...

Няма да се заяждам, макар числата да са красноречиви.
Готов съм за спор и дискусия, от типа... "Ма, кЪ тЕй, Китай строят небостъргачи и невероятни магистрали"... Да, готов съм :)

Виждам, че изобщо не си ме разбрал и то не още отсега, а от още първия ми пост, след който тръгна да сравняваш БВП-тата(а аз говорех за нещо съвсем друго), за който пък отделно могат да се изпишат 5-6 страници колко несъвършен инструмент са и каква лъжлива представа може да дават. Не знам дали този път ще разбереш намека, но БВП-то на глава добитък на Гаяна е 20 765$, а на Тринидад и Тобаго 18 000 и нещо. So what? Някой път ако имам време и ако не забравя ще ти напиша някой по-обширен пост за това, което се случва в Китай, защото представата ти за тази държава е спряла на някъде около 2010-та, а може и по-рано.
[offtopic][/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 20 юни 2025 20:26

bubka написа:Виждам, че изобщо не си ме разбрал и то не още отсега, а от още първия ми пост, след който тръгна да сравняваш БВП-тата(а аз говорех за нещо съвсем друго), за който пък отделно могат да се изпишат 5-6 страници колко несъвършен инструмент са и каква лъжлива представа може да дават. Не знам дали този път ще разбереш намека, но БВП-то на глава добитък на Гаяна е 20 765$, а на Тринидад и Тобаго 18 000 и нещо. So what? Някой път ако имам време и ако не забравя ще ти напиша някой по-обширен пост за това, което се случва в Китай, защото представата ти за тази държава е спряла на някъде около 2010-та, а може и по-рано.
Не бе човек... Спор в това, че Китай се развиха... То, не "страшно", а Феноменално, в последните 20-на години, няма как да има. Само полу-идиот би твърдял обратното ...
Аз даже изтъкнах военно-промишленият им комплекс, като тема за размисъл.

Сега, съвсем друг е спора, къде, как, защо и... Дали В необходимото се развиха.
Нали се сещаш, че една "Велика Сила", освен за свое-собствено производство, ще изпращат и технологии, послания, размисли и страсти, и към околните ?
Какви "послания" и "мантри" изпращат китайците, в ерата си на "Еволюция/Революция" ?
Да убиеш котката и кучето си, щото са "дали положителен тест за ковид" ?
Кажи че'сно ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 20 юни 2025 20:36

THE G.A.M.E написа:Какви "послания" и "мантри" изпращат китайците, в ерата си на "Еволюция/Революция" ?
Да убиеш котката и кучето си, щото са "дали положителен тест за ковид" ?
Кажи че'сно ...

Което пък от своя страна отново няма връзка с БВП-то, заради което те иронизирах.

Китайците не изпращат насила никакви послания към никого. Те може и да имат и хубави, и лоши неща, но никой от тях не е дошъл насила да ти налага техния стил и начин на живот, начин на мислене, култура, обичаи, социален строй и тем подобни. Отиваш в нета, пускаш(или посещаваш на живо), виждаш какво има и какво няма там и сам избираш дали да се съсредоточиш върху котките и кучетата или върху това как в момента са на първо място в развитето и внедряването на 6G технологии, зелена енергетика (но не някакви панели, а водородна и термоядрена енергия), ел автомобили, ядрени технолигии от ново поколение (малки модулни реактори) или рекорди за скоростни влакове, докато тук в нашата държава с голямото БВП се клатиш в БДЖ-то с 30 км в час и дървеници по седалките. Това последното и като още една препратка колко "струва" прословутото БВП. За разлика обаче от страната на Смелите и Дебелите отвъд океана, която влага милиарди, за да ти рекламира кенсъл култури, джендъри, мендъри, пендъли и тем подобни неща.
[offtopic][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”