Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот pomiqrat » 18 юни 2025 18:53

Drunken_Master написа:На мен много ми е чудно, какво трябва да ти се е случило в жалкият животец, че да защитаваш една измет, дето по време на военната си интервенция (която е и до днес) в Газа е избила повече жени, деца и старци отколкото уж военни... Великата израелска армия, дето разни болни мозъци ми я възхваляват...

Между другото, Дъста, Иван Умния и останалите от жълтопаветният умнокрасивитет, що не се възмущават от набезите на великата израелска армия? Нещо не съм им чел лицемерните постове по тоя въпрос? Неска храбрият израелски солджър колко деца изби? Бъдещи терористи, предполагам?

Аз не мога, да разбера, как елементарните хора от форума не могат, да вдянат едно просто нещо. Никой няма да си харчи ракети, дето струват няколко милиона долара за да ударят примерно жени, деца и старци. Какво по-точно би спечелила израелската армия от всичко това? Нищо... най-много лицемерните организации като ООН примерно, да вият на умряло дни наред. Удря се там, където би довело до някакво ограничение на противника - рафинерии, заводи, оръжейни складове, ВПК-та, електроцентрали и прочее.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 18 юни 2025 19:00

JimBeam написа:
Какви точно доказателства искате да се предоставят и по какъв начин? Нали знаете, че това на този етап няма как да стане докато не падне режимът и да дойдат външните наблюдатели като започнат да обикалят базите и обектите, където се предполага, че се правят? Два са вариантите за показване на доказателства - инвазия на войски на територията на Иран, свалянето на режимът от народът и пускането на наблюдателите. Друг вариант на този етап няма и няма как да ви се покажат доказателства за същото. Израел действа на базата на своето разузнаване, а дали е подведено началството от МОСАД с цел война и прочие това няма как да го знаем в момента.

Мисля, че си вкара голям автогол с това изказване :lol: . Добре де, ако всичко стане, както го казваш и Израел избомби Иран, пък се окаже, че няма никакво ЯО, тогава какво правим :lol: :lol: :lol: :lol: ?
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 юни 2025 19:14

Ядрено оръжие няма, защото Израел действа превантивно и многократно е заявявал, че няма да позволи да бъде произведено.

tmanolov написа:
Thsmith написа:Любопитно откровено изказване на Мерц, доста изненадащо.
:

Кое е изненадващото? Германия не е държава, а колония, дори по-зле от колония, след 1945. А дисега не съм видял немец, който да не си разтваря задника на макс, като чие вълшебната думичка Израел - реалности, кво да правиш

Изненадващо е и то доста. Особено предвид това, че аз адекватна позиция от немците рядко чувам. Основно мърморене тип Франция без никаква стойност и само мислене на някакви половинчати глупости. Да не говорим какви глупости говорят за газа и бандитизма от така наречените палестинци, хизбула, цирковете в сирия и всичките бандити наоколо.
Най-накрая някаква откровена позиция от страна на бял човек.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 18 юни 2025 19:23

Thsmith написа:Ядрено оръжие няма, защото Израел действа превантивно и многократно е заявявал, че няма да позволи да бъде произведено.

tmanolov написа:
:

Кое е изненадващото? Германия не е държава, а колония, дори по-зле от колония, след 1945. А дисега не съм видял немец, който да не си разтваря задника на макс, като чие вълшебната думичка Израел - реалности, кво да правиш

Изненадващо е и то доста. Особено предвид това, че аз адекватна позиция от немците рядко чувам. Основно мърморене тип Франция без никаква стойност и само мислене на някакви половинчати глупости. Да не говорим какви глупости говорят за газа и бандитизма от така наречените палестинци, хизбула, цирковете в сирия и всичките бандити наоколо.
Най-накрая някаква откровена позиция от страна на бял човек.

С това в италик звучиш като - ръсим захар против крокодили, затова няма крокодили по пътищата ;)

Германия си е колония, а колонията говири това, което казва метрополията. Метрополията на Германия е САЩ, а на САЩ - Израел. Не виждам нищо срамно и странно нещата да се назовават с истинските им имена. Отново да подчертая, че само Израел е цивилизована държава в региона и изобщо не ми пука за Иран, Палестина, Сирия и тн, но в случая са агресор по международното право, точно както Русия в Украйна. Реалности, както вече казах
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 юни 2025 19:30

* Няма такова нещо като Палестина, освен като Римска провинция.

И някак си, унищожаването на ядрени съоръжения с бомби е леееко странично от захар срещу крокодили. Както и унищожаването на Иракската програма преди години.

Те хубаво колония, колония, но нещо не следват политиката на метрополията, а чисто и просто либералната... от доста години.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

На линия
ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 юни 2025 19:53

bubka написа:
Soulen написа:Моралната, но в конфликт, където си безпристрастен. Ако става въпрос за Русия, я подкрепяте каквито и мизерии да прави, дори да са по-големи от американските и еврейските.

Мизериите на Русия не стигат и до 1/100 от тези на американците и евреите. Само в Газа за около година са убити десетки повече цивилни, отколкото в цялата война Русия-Украйна досега. Ирак 2003-та загиналите цивилни са около 400-500 хил.

Ще те поправя - в Ирак загинаха милиони, следствие на разбишкването на държавата от страна на САЩ през 2003-а. Американците нахлуха, направиха свинщината, Ирак пламна, а те се изхлузиха и оставиха само бакии след себе си.

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 18 юни 2025 19:58

Аз предлагам всички страни със ЯО,дебили...

На линия
ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 юни 2025 19:58

Drunken_Master написа:Атомна бомба - йок
https://t.me/DDGeopolitics/152242

Еми вече си имаме официално Ирак 2.0 .... пуска се една лъжа, напада се набедената за "лоша" държава от "добрите сили" и се разбишква ....

На линия
ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 юни 2025 20:07

tmanolov написа:Много добра и безпристрастна статия - https://www.capital.bg/politika_i_ikono ... iia_tejki/

Досега не се бях замислял, че ударите в конкретни жилищни сгради в Израел може да са всъщност домове на висши израелски ръководители. Може би има истина. Щото ударите по рафинерията в Хайфа, института Вайцман, централата на Мосад и т.н. показват, че иранските ракети са доста точни и удрят конкретни цели.

На линия
ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 юни 2025 20:10

tmanolov написа:
:

Изказването на Мерц е мега жалко и повтаря пропагандните опорки на Израел и Тръмп (който врътна гъзягата, понеже доскоро друго говореше ... ) ... няма грам собствена мисъл и мнение в него.

Върни се в “Свободна зона”