THE G.A.M.E написа:delqnski47 написа:То най много евреи има в Русия. За тва викам че е трябвало там на по сигурно някъде да им направят държава, а не сред враговете, но нали ''обетованата земя'' дрън дрън религиозни глупости. Като си искат да са си на нея, да си се оправят.
Много е лесно на чужд гръб да градим съдби.
Представи си, че османците, вместо да затрият 1/3-та от нас, друга част да помюсюлманчат, а останалите да оставят, да им плащат 20 вида данък, ни бяха изселили или принудили да напуснем настоящите ни - "Свети Земи", Земите на Аспарух, Тервел, Крум и Симеон.
Както римляните, всъщност, са направили с евреите.
Когато евреите са имали Държава, камиларите са гонили из пустинята паяци, за вечеря.
Че тя държава е имало много преди Аспаруховата. Не виждам някой да реве за онея земи.
А иначе като си купуваш имот или земя първо се гледа местоположението и да прогнозираш в бъдеще какво ще е там. Аз, например, сега не бих си купил нищо в центъра на София, защото знам, че тенденцията ще е като в западните столици - надолу и само надолу. Сега с телефона можеш да си поръчаш отвсякъде всичко, а таксито за 20 лв те кара навсякъде и не сме 90-те че да е нужно да живееш в центъра и да търпиш под прозореца си всичките клошари и останала сган. Отделно пък да се купува апартамент в 100 годишна сграда без асансьор и остарели инсталации за милиони е адски нелепо, но това е друг въпрос. Тва ще го направи само някъв топ комплексар с пари или такъв дето иска да си ги изпере :lol: Една част от сградния фонд там може и да го няма при едно по силно земетресение. Тва на един познат с имоти в центъра му обяснявам - разкарай единия от апартаментите на Аксаков и си купи в ново строителство пак в хубав квартал с възможности - ''Не, сантимент ми е''. :lol: Сега е момента тея дет имат такива имоти да ги разкарат и някой идиот да ги купи. Буквално все едно си продаваш Москвича и си купуваш със същите пари Бентли. Тук обаче идиотите са и от двете страни - едните търсят да вземат първото, а вторите не го дават. :lol: :lol: :lol:
Същото е и ако бях евреин тогава - последното нещо ще е да отида да живея там, където са те. По скоро бих направил като останалите евреи по света. Оня ден взимат репортаж от няква с български корени дет живее в Тел Авив, разправя ''Браво на Нетаняху, с него сме''. Викам си на акъла докато си пия бирата колко трябва да те хапе кучето, че да живееш там... :lol: