Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот rhaegar » 04 мар 2025 13:02

Thsmith написа:
rhaegar написа:Лошото е, когато са повече от българските.

Абе да си вдигат каквито искат знамена и да си ходят където искат, да си празнуват каквото искат. Само да не е официален неработен ден, а от там нататък да се оправят.

Не ставай нахален. Не може без празници и тук-там някой почивен ден, никъде няма такова нещо. Знам че от работодателска гледна точка искаш шерпите нонстоп на работа, ама няма как.
Даже според мен трябва да си по-доволен когато се пада петък/понеделник и се слива с уикенда, отколкото да е четвъртък и всичко живо да отебе седмицата от вторник нататък, или да взимат отпуска за сливане и повече почивни дни.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 мар 2025 13:04

ReBorn1982 написа:

А най-лошо е когато един празник се опорочи от дребнава омраза ..... всяка година е едно и също. Някакви мразячи на Русия истерично се опитват да ни втълпяват как възстановяването на българската държавност след почти 5 века отсъствие било нещо много лошо и било не празник, а трагедия едва ли не ..... само защото във въпросното събитие е намесена и така омразната им Русия.

На мен ми е непонятна тая полярност. Русия с нищо не ми пречи като държава, както не ми пречи САЩ, Австралия или Конго. Прекалената фобия или филия ми идва в повече, независимо към коя страна е насочена.

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 мар 2025 13:15

rhaegar написа:
Thsmith написа:

Абе да си вдигат каквито искат знамена и да си ходят където искат, да си празнуват каквото искат. Само да не е официален неработен ден, а от там нататък да се оправят.

Не ставай нахален. Не може без празници и тук-там някой почивен ден, никъде няма такова нещо. Знам че от работодателска гледна точка искаш шерпите нонстоп на работа, ама няма как.
Даже според мен трябва да си по-доволен когато се пада петък/понеделник и се слива с уикенда, отколкото да е четвъртък и всичко живо да отебе седмицата от вторник нататък, или да взимат отпуска за сливане и повече почивни дни.

Чакай сега, недей да бъркаш нещата. Аз нямам държавни служители. Работодателя определя кога се работи и почива според договорните отношения. Просто няма достатъчно работа в тези дни и всичко е замряло. :lol: Да не говорим колко е дразня за държавните паразити, които отново не ходят на работа без да им рефлектира на парите :lol:

Иначе "почивни" дни за тези, които не работят на график са събота и неделя, два на всеки пет. Хич не е малко. Няма нужда от още 20 под формата на "празници".
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 04 мар 2025 13:15

Thsmith написа:
delqnski47 написа:Не говоря за тея 5 века, а след 1878.
''Пълен'' вариант е финансова независимост от Османската империя, когато обявяваме просволутата ''независмост'' (аз до ден днешен не знам какво е това, а ние като държава сме адски зависими от редица неща и до ден днешен. Ограничен суверенитет имаме и сега. Всъщност да си зависим е нещо естествено, а който казва че е независим в живота - лъже ), но за една държава след 1878 сме имали всичко. Все пак е нужно време да се създаде администрация, валута, първите държавни структури, Конституция и т.н. Армията ни която след това е спечелила някои ключови битки, се е обучавала на ''А и Б'' от руските генерали. Как ще не е празник тва, хората са умрели от кеф тогава да го имат всичко накуп и сме имали право да го създаваме всичко горе. Имали сме и редовна армия. Да, няма пълно щастие, защото тогава във войната не сме имали редова войска, а сме били доброволци част от руската армия. Ние сме били с провалено въстание и де факто победени. И не сме били на подписването на мирния договор. Кво да се прави, това е положението, такава е била историята. НО всичко за една държава сме имали след 1878 и е започнало да се създава. За капак сме имали западен лидер, а ''бонусите'' (''независимост'', Източна Румелия и т.н.) са следствие на всичко това.
Нашият случай е по особен, всеки народ си има различна съдба и е грешно да се ''приравнява'' всичко за всеки.

П.П. И няма как да няма ''окупация'' 1-2 години след като на тая територия се е водила битка с вражеска армия..... :lol:

Може ли да се води битка с приятелска армия?
И да, има окупация и ограничен суверенитет и това се променя постепенно с основен главен герой Стамболов и след това Фердинанд. И не, сега нямаме никакъв ограничен суверенитет. Сами си избираме такива управляващи. Никой не ни държи против волята ни в никой съюз.

Има ''окупация'' на Османската територия докато се създадат всииичките горе неща, дето съм изредил. Естествено, че ще има в тоя кратък период, да. Трябва си време все пак, за да се създаде всичко от което нужда има една държава. И която Е получила след 1878. БНБ като пример е основана 1879 г., както и редица други държавни институции. Започнала е да се формира българската АРМИЯ, българския лев, българската Конституция от Дондуков, българския герб, всичко държавно. ''Ууу леле ужас, колко гадно и ужасно''. :lol:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 мар 2025 13:17

Кратък, кратък... докато дойде времето на Стамболов и Фердинанд и наистина повода за празник, Независимостта :lol: Десетилетия, но с резултат.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 04 мар 2025 13:26

rhaegar написа:
ReBorn1982 написа:

А най-лошо е когато един празник се опорочи от дребнава омраза ..... всяка година е едно и също. Някакви мразячи на Русия истерично се опитват да ни втълпяват как възстановяването на българската държавност след почти 5 века отсъствие било нещо много лошо и било не празник, а трагедия едва ли не ..... само защото във въпросното събитие е намесена и така омразната им Русия.

На мен ми е непонятна тая полярност. Русия с нищо не ми пречи като държава, както не ми пречи САЩ, Австралия или Конго. Прекалената фобия или филия ми идва в повече, независимо към коя страна е насочена.

Много хора, които са живели и в двата строя могат да ти кажат как в България преди и след 1989-та година новините и изказванията на политиците са еднакви, просто Съветски е сменен с Европейски съюз, и голяма част от тях са много раздразнени от това. Хората, които заемат важните постове в голямата си част са същите, каквито биха били и ако още бяхме в онзи блок. Трудно може да не станеш "фоб" като денонощно ти се тръби за "постиженията" на Урсула дъртата мастия (най-голямато й постижение е да унищожи до голяма степен икономиката на ЕС). Сега ще "заделим" едни 800 млрд. за оръжие и като ги набиеме в Райнметал и подобни, и познай къде ще отиде инфлацията после?
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 мар 2025 13:39

Thsmith написа:Чакай сега, недей да бъркаш нещата. Аз нямам държавни служители. Работодателя определя кога се работи и почива според договорните отношения. Просто няма достатъчно работа в тези дни и всичко е замряло. :lol: Да не говорим колко е дразня за държавните паразити, които отново не ходят на работа без да им рефлектира на парите :lol:

Иначе "почивни" дни за тези, които не работят на график са събота и неделя, два на всеки пет. Хич не е малко. Няма нужда от още 20 под формата на "празници".

Буквално са 4, ако не броим Коледа и Великден. Вчера, двата септемврийски и 06.05.
В сегашната фирма почиваме на тия дни, в предишната почивахме единствено на 01.01. Можеш и сам да се сетиш какво е отношението към работния процес на хората и на двете места.

Иначе ми е странно да има по-малко работа в ритейл (ако не бъркам това ти е бизнеса) в празнични дни. Едни от най-големите свинщини на предишната работа са ни били именно в такива дни, но все пак става въпрос за аптека та може би е различно.

Изображение

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 04 мар 2025 14:12

bubka написа:
boabbb написа:
JimBeam написа:Абе какво стана, братята ни честитиха ли ни празника?

Марчето се е отчела -> https://trud.bg/a/articles/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-3-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B9-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8

Дядо Дони дали се е сетил за нас?

Дядо Дони също ни поздрави. Най-големия Изображение !

Гугъл, Ниагара и компания ни поздравяват всеки път, но тука некви философи развиват други теории :lol:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Върни се в “Свободна зона”