Младежта от 18-25 годишна възраст започва задължителна военна подготовка от 1 януари, после вече е ясно какво ще последва. :)
хахаха тея са вече тоталка :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
https://t.me/RVvoenkor/81598
Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Войната в Украйна
Дмитро Литвин, съветник по комуникациите на президента Володимир Зеленски, отговори на отправените от администрацията на Джо Байдън призиви към Киев да намали наборната възраст от 25 на 18 години, като заяви, че като за начало няма достатъчно оръжия.
Associated Press съобщи за появили се твърдения, че Белият дом настоява от Украйна да намали наборната възраст, за да увеличи личния състав на въоръжените си сили. Агенцията се позовава на анонимен високопоставен служител от администрацията на американския президент, който повтори изявление на Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на Съединените щати, от 19 ноември 2024 г.
В сряда вечерта Литвин отговори, като подчерта липсата на достатъчно оръжия, а не хора като основната пречка пред Украйна в опитите ѝ да отблъсне руската инвазия. Той заяви, че закъсненията в доставките на военно оборудване от съюзниците са довели до ситуация, в която „не му достига оръжие, за да оборудва вече мобилизираните войници“.
„Няма смисъл да виждаме призиви към Украйна да намали мобилизационната възраст, вероятно за да набере повече хора, когато можем да видим, че обявеното по-рано военно оборудване не идва навреме. Заради тези забавяния Украйна не разполага с достатъчно оръжие, за да оборудва вече мобилизираните войници“, написа Литвин в социалните мрежи.
„Съюзниците имат пълен достъп до данните и могат да сравнят своите обещания с действителните доставки“, посочи той. „Не може да се очаква Украйна да компенсира закъсненията в логистиката или колебанието в подкрепата с младостта на нашите мъже на фронтовата линия.“
- Drunken_Master
- Контакти:
Аз направо съм потресен от последните сводки за младите бъдещи защитници на Покрайнина. Искам да питам привържениците на блюстителят на демокрацията и световният мир - САЩ, тая боклучарска държава има ли изобщо някакви съюзници? Щото не са спрели, да се месят тук и там и след тях е само и единствено разруха.
Свалям шапка и на Анатолий Шарий (Шарения), тоя до момента е с 99,9% успеваемост за нещата, за които е прогнозирал. Нямам идея, кои са му източниците, ама още в началото на лятото го твърдеше това нещо... Пак излезе прав.
Свалям шапка и на Анатолий Шарий (Шарения), тоя до момента е с 99,9% успеваемост за нещата, за които е прогнозирал. Нямам идея, кои са му източниците, ама още в началото на лятото го твърдеше това нещо... Пак излезе прав.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Зеленски се възмущава, че западните му собственици искат младото месо, контраатакува, заявявайки, че и без това имало много невъоръжени украинци. Вероятно обаче западните сюзерени са сметнали, че не е адекватно да се въоръжават 50+ годишните, поредни нисък КПД. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
https://t.me/voenacher/75102
https://t.me/voenacher/75102
-

Путята е в Казахстан на двудневна визита, където Токаев го унижава с украински знамена !

https://www.thesun.co.uk/news/31987690/ ... kazakhstan
Moment Putin is HUMILIATED when his motorcade is forced to pass giant UKRAINE flag

Рашка капут, Буданов салют ! 

То е имало някакъв момент, в който Путин почнал да обяснява как Казахстан е рускоговоряща страна, а Токаев напук почнал да му говори на казахски, или както там се казва :))
А ,защо не е арестуван?!
Потресен съм...
Потресен съм...
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

FLANKER написа:А ,защо не е арестуван?!
Потресен съм...
Казахстан не е част от МНС. Може да спреш да се тресеш :)
tiamat написа:FLANKER написа:А ,защо не е арестуван?!
Потресен съм...
Ама то и да беше какво ? Как някой си го представя това, да арестуват Путин ? Как ?
какво ? ще нахлуят някакви спец части ли ? Ще му сложат белизници ли? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
точно и абсолютно никой и нищо няма да направи на Путин. Нямат смелостта да го докоснат.
-
tiamat написа:FLANKER написа:А ,защо не е арестуван?!
Потресен съм...
То и да беше, не е проблем да постъпи като Франция, Холандия и други западни ""правови"" държави, които ни казаха директно, че законодателството на МНС може и да се прилага избирателно .... според както ти изнася.