Схема за пари - как да ограбите букитата 2
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Схема за пари - как да ограбите букитата 2
Т. нар супер завишен коефициент в Инбет е наистина смешка. Вчера беше 1.56 за Англия. Единствено в осмиците има истински стойностни мега бууст, където от около 1.4-1.5 вдигат на 2 коеф, но лимитът е 20 лв, а и няма как често да играеш това, защото в даден момент ще им влезеш в радара.
Последна промяна от bubka на 08 сеп 2024 09:20, променено общо 1 път.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
Благодаря много за изчерпателния пост творецизо. Аз иначе доколкото разбрах Сезам скоро ще отварят пунктове, а Ефбет(под името Bet.bg са се отказали)
Tvorecizo е в апостолската роля на king-a от едно време. Просвещава и отваря очите на слепците (като мен) - търпеливо и изчерпателно отговарящ на всякакви досадни въпроси (за което евала).
И други богоугодни пророци с немалък принос към святото ни дело имаше през годините. И дано има занапред!
Аз не разбрах защо трябва да се ходи точно в тази конкретна банка (пощенска) - букитата работят с тази банка и държат оттам да се превеждат парите към твоя сметка (която сметка навярно е в друга банка)?
И не разбрах дали основно тия завишени коеф. се залагат или не е проблем например да се арбитрират разни периферни първенства и турнири?
И други богоугодни пророци с немалък принос към святото ни дело имаше през годините. И дано има занапред!
Аз не разбрах защо трябва да се ходи точно в тази конкретна банка (пощенска) - букитата работят с тази банка и държат оттам да се превеждат парите към твоя сметка (която сметка навярно е в друга банка)?
И не разбрах дали основно тия завишени коеф. се залагат или не е проблем например да се арбитрират разни периферни първенства и турнири?
rudiger написа:Аз не разбрах защо трябва да се ходи точно в тази конкретна банка (пощенска) - букитата работят с тази банка и държат оттам да се превеждат парите към твоя сметка (която сметка навярно е в друга банка)?
Причината защо Инбет работи с тази банка не мога да ти кажа. Но е описано ясно и точно в правилата им т.15.3 :
https://inbetsport.com/help/specific-rules
НИщо притеснително и/или трудно. Все едно коя банка ще ти изплаща печалбите. ИЗплащат ги по посочена от тебе сметка /ИБАН като задължително предоставяш Удостоверение за ИБАН от банката в която искаш да ти дойдат парите. Можеш да получаваш всеки път по различни сметки, няма проблеми. Имаш 60 дни да си потърсиш парите, повече от достатъчно.
rudiger написа:И не разбрах дали основно тия завишени коеф. се залагат или не е проблем например да се арбитрират разни периферни първенства и турнири?
Сега за втория ти въпрос. Малко по-сложно е. Можеш да арбитрираш всичко което си поискаш, НО
1 Вариант.
- Пунктовете са точо както сметките на онлайн играчите. По всяко време може да те ограничат ако направиш някои глупости. Изпитал съм го на собствен гръб, всичките пунктове с които работя знаят - в момент в който залозите ми започнат да минават през ръчно одобрение/трейдъри аз съм аут. Това означача че си на около 500/1000 лева лимит на залог на топ първенствата.
- С тениса специално внася допълнителен слой риск. Всички знате за различните правила при различните букита. Ето онзи ден мача на ДИмитров беше в арбитраж на 1.64 май беше за да победи. Да ама след отказването си ВОйд в БГ букита и Губещ в ГОлемите. Да има и обратния вариант. НО всеки си решава. Тениса винаги е бил и ще си остане проблемен спорт заради манипулациите и съмненията около тях. И все пак - аз не бих пипнал никакъв друг пазар освен Краен победител и то само на Голям Шлем.
- СЪщото се отнася и до лиги извън Топ 5 първенства + Евро/Национални турнири. Обясних вече че залози на Румънци, китайци, турци, всякакви Азиатци са си червени флагове в Инбет (и където и да било). Проблема е обаче много по-голям и е на отсрещната ти страна. Личи си че никой тук не е покривал големи позиции на нисколиквидни пазари на борсата. Имате ли представа колко е трудно да покриеш/арбитрираш мач от Българското първенсто (А група)? Цял ден трябва да климбариш дапускаш някакви стотинки, да си играеш с линиите, за да покриеш примерно СПартак варна 1000 лева които си взел в Инбет на 3 коефициент (примерно). Ужасно много работа, огромен риск (може и да не се покрие) + ДОпълнително ниво на РИСК в покриващото буки (лимити, заключени акаунти, няма да навлизам в подробности).
И всичко това за какво? За 50-100 лева?
2 Вариант
И ето ти сега алтернативата на всичко това. Вчера. Имаше точно три мача които бяха в арбитраж и/или на ръба на арбитража.
Унгария на 1.67-1.62, Англия на 1.15-1.14 и третия няма да го кажа. Трите топ мача за деня - кеф ти ликвидност, кеф ти избор на коефициенти. Големи национални турнири. Слагаш си спокойно 2-3К лева на Унгария на 1.6* и покриваш, АНглия - 3-5К и приключваш за деня. Да, за мое съжаление нямат ранно изплащане тия мачове но въпреки това съм ги залагал. Защото искам всички да са щастливи - пункта щастлив, мениджърчето щастливо, Инбет виждат че имат играчи които не гледат само да ги дерат. За мен- колкото да си покрия разходите за деня, аз съм окей. Всичко това го пирклюваш за 2-3 часа пред компютъра. Без притеснения за съмнения за уговорки, без излишен риск, без лимити, високоликвидни пазари. И най-важното - не вредиш на Екосистемата. Подобно залози едва ли ще доведат до някакви рестрикции, поне за момента. Най-много да премахнат всички тия perks, но за момента....
Кой е по-лесния, приятния, и доходоносния вариант? СТава въпрос за елементарна математика. Генерираш търновър и си прибираш всички бонуси за загуби, промоции/депозити, ранно изплащане, бонус колонки, нулево равенство - въобще всичко което си прецениш. Не случайно постнах всички сметки от реален акаунт, за за да се види разликата.
Но хората не сме рационални същества, ние "вярваме" в системите/стратегиите си. Аз вярвам само в нарастването на банковата ми сметка. И ако не се случва, нещо не е наред.
Да, хората за съжаление масово се ръководим от ирационални модели на мислене и поведение - когнитивен дисонанс, wishful thinking и т.н.
Иначе ползваш ли бетфеър или друга борса?
П.П. Забелязвам, че гледаш на екосистемата в хазартните игри като на крипто екосистема - ползваш разните дап-ове, играеш на игрички, стейкваш... и в резултат получаваш малко токени, евентуално те награждават от разните airdrops и т.н. Навярно си прав и щом на собственика на пункта му се плаща за направен оборот - тогава и двамата имате изгода. Друг въпрос е дали собствениците на букмейкърските компании са на печалба, особено ако плащат данък от оборота, а не от нетната печалба...
Иначе ползваш ли бетфеър или друга борса?
П.П. Забелязвам, че гледаш на екосистемата в хазартните игри като на крипто екосистема - ползваш разните дап-ове, играеш на игрички, стейкваш... и в резултат получаваш малко токени, евентуално те награждават от разните airdrops и т.н. Навярно си прав и щом на собственика на пункта му се плаща за направен оборот - тогава и двамата имате изгода. Друг въпрос е дали собствениците на букмейкърските компании са на печалба, особено ако плащат данък от оборота, а не от нетната печалба...
-
- Контакти:
Много е интересно това което пишеш благодаря , аз още се мъча от компютъра по моите схеми, но и аз съм на същия принцип щом банковата сметка расте всичко е наред и винаги спазвам мотото, че борбата с букитата не е спринт, а маратон !!!
rudiger написа:Иначе ползваш ли бетфеър или друга борса?
БОрсата е задължителна част от интрументариума на всеки един сериозен играч. И това е всичко което ще напиша по въпроса. Как, защо, къде - всичко е изписано по специализираните форуми.
rudiger написа:Навярно си прав и щом на собственика на пункта му се плаща за направен оборот - тогава и двамата имате изгода.
Предполагам не съм единствения който получава всички тия облаги. На 95% съм сигрен че когато някой от вас изгуби примерно 100 лева в ИНбет, му връщат 10 лева фрийбет. ГОворя за лични, неограничение акаунти. Буустове дават също ежедневно, въобще много благинки. И това го правят почти всички букмейкъри. Те самите искат да си в Екосистемата, нужен си им. Не само собственика на пункт, неговия мениджър също е доволен, фирмата като цяло, а на всичкото отгоре и букитата в които покриваш залозите са доволни. А за десерт им осигуряваш и ликвидност на пазарите. Е защо да не те търпят за някакви си 3-5% в дългосрочен план. Сам виждаш колко човека правят това нещо - почти никой. За момента всичко е окей, но може и да се промени. Всички знаем че когато станат много маймуни на клона, той се чупи.
rudiger написа:Друг въпрос е дали собствениците на букмейкърските компании са на печалба, особено ако плащат данък от оборота, а не от нетната печалба...
А това е най-интересното. Стана ми любопитно какво точно се е променило след скандалите около Комисията по Хазарта, Горанов и т.н. Как реално облагат бетинг компаниите, по специални Спортните залози онлайн. В ЗКПО няма НИТО ДУМА, нищичко по въпроса. Поне аз нищо не разбрах, ако има някой юрист дасе изкаже, нито в Лекс бг, нито дума за конкретни цифри, ставки, проценти (чл. 219-247):
Общи положения
Чл. 220. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г., отм. - ДВ, бр. 1 от
2014 г., в сила от 01.01.2014 г.)
Данъчно задължени лица
Чл. 221. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г., отм. - ДВ, бр. 1 от
Данъчна основа
Чл. 222. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г., отм. - ДВ, бр. 1 от
Източник: Правно-информационни системи "Сиела"
Данъчна ставка
Чл. 223. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г., изм. - ДВ, бр. 94 от
2012 г., в сила от 01.01.2013 г., отм. - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г.)
Деклариране на данъка
Чл. 224. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г., отм. - ДВ, бр. 1 от
По времето на Горанов проблемът беше, че той, този над него (Тиквун) и членовете Комисията по хазарта бяха корумпета, на които В. Божков плащаше, за да не издават лицензи на желаещи да оперират в България букита.
Закриха я и сега има една дирекция за надзор върху хазарта към НАП.
През последната година пък актуалния проблем е, че беше гласувано букитата да плащат данък не от оборота, а от печалбата (смятайте колко губят средностатистическите комарджии, та да е такава драма за букитата тази промяна). В допълнение им забраниха и да имат реклами по телевизиите.
Иначе по въпроса ти - не бих се учудил, ако тези промени са отразени в наредба към някой член от закона, понеже се отнасят само за компании, които организират хазартни игри.
Закриха я и сега има една дирекция за надзор върху хазарта към НАП.
През последната година пък актуалния проблем е, че беше гласувано букитата да плащат данък не от оборота, а от печалбата (смятайте колко губят средностатистическите комарджии, та да е такава драма за букитата тази промяна). В допълнение им забраниха и да имат реклами по телевизиите.
Иначе по въпроса ти - не бих се учудил, ако тези промени са отразени в наредба към някой член от закона, понеже се отнасят само за компании, които организират хазартни игри.
-
- Контакти:
защо смятате, че сега букитата плащат повече данък? преди плащаха 10% от оборота. има тиражи където са били дори и на минус.
та кое е по добре да платиш на 1 милион оборот 100000лв или ако от 1 милион оборот са ти останали 100000лв печалба, което е нормално спрямо марджа да платиш 10%? сега като нямат реклами още повече пари пестят, милиони. хич не ги мислете правят си парите има супер много зависими комарджии, които не ги бърка дали играят на 2 или 1.5 стига само да излезе.
та кое е по добре да платиш на 1 милион оборот 100000лв или ако от 1 милион оборот са ти останали 100000лв печалба, което е нормално спрямо марджа да платиш 10%? сега като нямат реклами още повече пари пестят, милиони. хич не ги мислете правят си парите има супер много зависими комарджии, които не ги бърка дали играят на 2 или 1.5 стига само да излезе.
Самите букита яростно настояваха да остане данъка от оборота. Предупреждаваха (с елементи на сплашване), че ако се приеме варианта да плащат 20% данък от печалбата си от залози, едва ли не ще фалира спорта, щото щели да спрат финансирането на турнири и клубове. Рязко щели да обеднеят горките организатори на хазартни игри и нямало да имат друг избор...