Залязва ли българският спорт ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

venelin_valchev
Контакти:

Re: Залязва ли българският спорт ???

Мнениеот venelin_valchev » 26 фев 2010 09:57

POPCORN написа:то нашият спорт е залязъл отдавна !няма накъде повече да залязва!

Taka e

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 26 фев 2010 10:34

Залязва 8-) Футбола ни е колкото до мина номера,влезем в групите на ЛЕ,бият ни с 3-4 на нула,вземем някакви пари и всичко после незнайно къде отива....Баскетбола е игра на проблясъци при нас,на клубно много зле последно време,на национално що-годе добре.При тениса нещата са повече от катастрофални.Пиронкова няма може би уменията и силите да направи нещо голямо,Гришо пък последно време и той го няма никакъв...Май само волейбола върви нагоре :roll:

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 26 фев 2010 11:06

garfild8 написа:
crap написа:20 години вече залязва.

Да.Залязва уверено.Като изключим мъжкия волейбол,Станка Златев и Котоошу.Изключвам нарочно Йордан Йовчев,Руми Нейкова и Раданова защото скоро ще се откажат.

На фона на 10 златни, 12 сребърни и 13 бронзови отличия-общо 35, всичко останало изглежда... провал. :cry:
Разбира се, без да омаловажаваме успеха на тези големи спортисти... просто БГ спорта вече е заместен от ХАЙЛАЙФА... пък и доста мои познати бягаха от часовете по физическо-някой да пушат, други да играем на сегите :lol: :lol:
YA GUNNERS YA

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 26 фев 2010 12:00

Не мога да не се изкажа по този наболял въпрос ! С една дума КАТАСТРОФА ! Доста добре сте описали нещата преди мен, само ще добавя няколко реда. Всички тези успехи на Йовчев,Раданова,Нейкова (да ме извиняват тези които съм ги пропуснал), те са плод само и единствено на самите състезатели, на тяхното желание и хъс да успеят. Даже се чуда как може да се постигат такива супер успехи , на фона на рушащите се бази, безпаричието и бездушието на държавата. Да върнем малко лентата назад. Въпреки че съм върл антикомунист, прекланям се пред тях за това което са дали за спорта и културата. Може би някой няма да е съгласен с мен но всеки си има право на мнение.От къде да започнеме , зимни спортове,бокс,баскетбол,волейбол,тенис,футбол .... навсякъде същата мизерия. НЯМА БАЗИ, а няма и да има защото "демокрацията" ги изяде под формата на командировки,скъпи обувки и часовници и разни удоволствия на 150-200 човека. Често посещавам спортни мероприятия и в скоро време мисля да спра това удоволствие понеже много ме е страх да не се срути някой таван. Клишето "пари нема действайте" е омързнало на всички нас, но това е защото пари за спорт няма а пари се дават на федерациите. Справка вдигане на тежести, стрелба итн итн . Въпросът е (риторичен) къде отиват? Все още се разделят хора на "наще" и другите, няма как да има успехи.Крайно време е да се инвестира в "ЕДНА ЗАЛА". Вижте сега какви успехи имаме без зала, а представете си какво ще стане като имаме една такава.Трябва да се спре наливането на пари в някакви състезатели, на които целта е само да се участва на някакъв форум. По-добре да се дават повече пари на тези които могат и са доказали през годините че заслужават, а не на всеки успял да покрие нормативите.За колективните спортове е говорено десетки пъти. Волейболистите заслужават много повече от това което в момента се прави за тях. Така или иначе нямаме друго с какво да се покажеме пред света, някой да знае името поне на 2-3 хандбалисти , или на състезатели по водна топка ? С баскета съще не е розово положението, а и няма как да бъде при положение че се внасят усилено черни момчета, за жал повечето некодазали се спортисти, но само цвета на кожата ги прави нещо повече от белите в този спорт.Никаква инвестиция от страна на държавата в детските школи, как да има бъдеще. Ще дам един пример, поточно ще цитирам Боримиров : Германия за една година постори забележете 1 000 НОВИ терена за футбол !!! За какво става въпрос ! Ми те и преди това си имаха хиляди терени, но явно не е било достатъчно. Успехите идват незабавно, евро шампиони за юноши до 15, 17 и 19 години. Малко е неудобно да се сравняваме с тях, но щом искаме успехи винаги трябва да се сравняваме само с найдобрите! За жал тук отдавна няма а и скоро няма да има нещо хубаво с което да се похвалиме и то не само в спорта. Тук отдавна слънцето е залязло за спорта и само от време на време изригва по някоя звезда на небосклона, само и само защото господ е българин.

Xanko
Контакти:

Мнениеот Xanko » 26 фев 2010 14:43

Съгласен съм с това което написа автора с изключение на това за бокса как добро ниво като ние ходим на големи първенства с непълен национален отбор зашото нямаме състезатели за доста категории, а това за България е срам.

Върни се в “Свободна зона”