tmanolov написа:delqnski47 написа:1. Превалутиране при обикновения човек няма . Не, няма. Постоянно се повтаря как нещо си щяло да се пести тук.... 21 век всеки си плаща с картата. Аз в Гърция си плащах с моята си дебитна карта. Кешът се ползва по изключение да имаш некви джобни просто. И там имаш некви стинки дет даваш.... уау, голямо пестене ще е. А тук даже може и без джобни. Навсякъде в белите държави може да си платиш с карта. Та ''дребните'' потребители т.е. ние тук нищо не пестим или губим! Тва по скоро касае разните му там Домусчиевци и тем подобна сволочь дето не знам що аз тряя си сменям валутата заради тоя...или тия. А при нас говорим за некво закръгляне след запетаята за кво говорим? За некви половин стотинки?
2.Малякия е спасена?!
Или под разпродажба на острови, все още челно място по дълг и т.н. го отчитаме като ''спасение'' - окей. Ние също плащаме онова от 1997 чрез сегашните чужди банки, дето изнасят милиарди печалба всяка година от нас. Лошото е че тва ще продължи вечно...
3. Ще ни следяла ЕЦБ? Какво ще следи по точно? ЕЦБ няма нищо общо с България и ще налага политика на базата на централните сили (Франция, Германия и т.н.), а не на нас. Виж кво е дереджето при периферните държави с евро - Гърция, Италия ? Топ класация на задлъжнялост. Време е да разберете че технически имаме ''централни'' и ''периферни'' държави в ЕС. Периферните винаги ще си останат периферни. Евро, мевро, донги няма значение тук и за справка да се видят периферните държави с евро.
1. Абсол'тни глупости - айде виж си на къв курс ти е минало превалутирането при плащане с дебитната карта - баси, как не усещате ка ви дерат
2. да, малякия я спасиха и не е продавала никакви острови - баси тъпите опорки, точно пък от теб не го очаквах :)
3. Виж Литва, Латвия и Естония = вс епериферни държави - що се буташ, където не разбираш :lol:
Леле, ужас, видях. Взели са ми по половин стотинка.
2. Уоу уоу...излагаш се. Много тук. Пристанището Пирея да не е гръцко. Давам ти пример директно който ми изниква. И искаш да ми кажеш че Гърция е ''спасена''.... :lol: :lol: :lol: :lol: Кажи го някой грък тва. Даже ще направя като Смитката - да отидеш в Гърция , да изкрещиш ''ЕВРО'' :lol: :lol: :lol: и аз да гледам сеир. :lol: