[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iRVwd8ViSCM[/youtube]
1. През 2018г. Борисов е искал България да приеме мигранти. В крайна сметка, Бойко се отказва и НС приема решение да НЕ се подписва споразумение за връщане на мигранти. Това е като закон, който НЕ Е отменен и до днес.
Сега това решение се нарушава.
2. Няма ограничение в бройката върнати, България няма право да се противопостави.
3. мигрантите трябва да са в лагери от отворен тип, където контролът е нулев!
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
ReBorn1982 написа:Така .... почетох за паметника в Ханой и, както очаквах, нищо общо. Той не прославя никакви американски летци, а отбелязва къде е паднал и пленен Джон МакКейн, когато е свален над Ханой.
Прочел, но неразбрал. Отделно не правиш разлика между в памет на и прослава на. И посолството е държава. Издпънкана ти хакна профила ли

4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
-
Факт е, че паметникът отбелязва мястото, където е свален и хванат Джон Маккейн, т.е. успех на виетнамските сили срещу американски пилот. Не пише "В чест на далите живота си летци, докато избиват невинни виетнамски цивилни .... " ....
ReBorn1982 написа:Факт е, че паметникът отбелязва мястото, където е свален и хванат Джон Маккейн, т.е. успех на виетнамските сили срещу американски пилот. Не пише "В чест на далите живота си летци, докато избиват невинни виетнамски цивилни .... " ....
По принцип има сериозна разлика между нашата война със САЩ и Виетнамската. Тука колко човека са избили? Няколко хиляди ли? На фона на жертвите на ВСВ в другите държави, това тук не се класира дори за някаква сериозна битка. Едва ли самите американци си спомнят, че някога са идвали тук да бомбят.
Във Виетнам имаме няколко милиона жертви. Използват се химически оръжия и населението им се третира като хлебарки, не като хора.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
- Drunken_Master
- Контакти:
За мен е същински позор, да съществува подобен паметник на наша територия. Отново ще го напиша... ако са тук за да бомбардират разни нефтени рафинерии, разни промишлени комплекси или оръжейни складове и са били свалени от нашите войници тук, там съм съгласен. Ама да идват да ми мятат бомби-играчки и да ми бомбардират... Дупница!? Да си е*ат п*тката м*йна... това е същински позор!
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

-
- Контакти:
От Продължаваме Промяната са си наели лобисти в САЩ да ги пазят от Магнитски:
https://m.dnevnik.bg/politika/2024/01/0 ... epvane_na/
Продължаваме промяната" е наела съвсем в края на 2023 г. лобисти в САЩ, за да ги представлява пред американските власти. Това е отчетено в регистъра на лобистите съгласно Закона за чуждестранните агенти, включително с копие от подписания договор. Сайтът BIRD разпространи първи информацията, придружена със снимка на от регистъра, част от информационната система на министерството на правосъдието във Вашингтон.
https://m.dnevnik.bg/politika/2024/01/0 ... epvane_na/
-
Drunken_Master написа:ReBorn1982 написа:Факт е, че паметникът отбелязва мястото, където е свален и хванат Джон Маккейн, т.е. успех на виетнамските сили срещу американски пилот. Не пише "В чест на далите живота си летци, докато избиват невинни виетнамски цивилни .... " ....
Проблема ти е, че тръгваш на спор с хора, с по два пръстта чело...
Ето какво пише на паметника в Ханой:
On 26 October 1967 at Truc Bach Lake, the army and the people of Hanoi captured pilot John Sidney McCain, a Major in the air forces of the US Navy, who flew the A4 plane, which was shot down at the Yen Phu power plant. This was one of ten aircraft shot down that same day."
Нищо общо с възхвала на Джон Маккейн и американските пилоти, той отбелязва пленяването му от армията и местните хора, след като е свален.
На паметника в София пише, че е в чест на американските летци - военнопрестъпници, избивали невинни българи.
Така, ето 5 стинки и от мен:
Паце, прав си, територията, на която е паметникът, е на ембъсито. Цялата. Така че де юре могат да си сложат паметник там - факт, но е, ъъъ, как да кажа, меко казано проява на много лош вкус. Щото и Турция може да си сложи паметник на Сюлейман паша, примерно, на булевард "Васил Левски" или пък на "Цар Освободител", където си имат предостатъчно място, ма не са си сложили - има само една музейна сбирка с неща на Ататюрк, основно от предстоя му в София. Just saying. Иначе протести пред посолства могат да се правят и се правят - аз лично съм бил сред организаторите на такъв пред това на северна фиромия, когато още не беше северна, заради Спаска Митрова. Не е имало драми. Що Копейкин не ходи там - ми щото няма симпатизанти, реално, има само хора, които гласуват за него напук, но не и реални поддръжници (българите не сме чак толкова прости).
Пуьолче, аз много добре помня 1999 и факт, Костов, когото принципно не понасям, си изигра повече от прекрасно картите със САЩ и именно благодарение на него и тогавашните му действия, хем евахме мамата на србе на врбе и орки (дето тогава още не бяха орки), хем си осигурихме влизане в НАТО и ЕС, благодарение на които сега България е благоденстваща (има кинти и народът живее добре - ще ми е интересно някой да го отрече). Само дето в момента нямаме Костов (с все кусурите му, особено на тема приватизация), а безгръбначна измет, едно на ръка, и второ - дори и тогава си имаше сериозно количество косовари, особено в Югозапада (вярно, богати, а не висяща на социалки измет)
А за еър Шенген срещу бежанци - една от възможно най-тъпите Зделки, евър правени у нас, а не е като да не сме доста напред с материала в тази насока. Ма пусто умнокрасивите герберасти трябваше да се похвалят с нещо, колкото и половинчато да е, та това успяха, това и представят като грандиознен успех.
П.С. Само гледайте какво шоу ще е по евроизборите - не изключвам, даже прогнозирам вариант, в който копейките са първи - те така, напук, да им се даде жълт картон на умнокрасивите герберасти/ И даже започва да ми харесва подобен вариант, щото хем е плашене на гарги (евроизборите са едно голямо нищо), хем си е начин за изразяване на позиция
Паце, прав си, територията, на която е паметникът, е на ембъсито. Цялата. Така че де юре могат да си сложат паметник там - факт, но е, ъъъ, как да кажа, меко казано проява на много лош вкус. Щото и Турция може да си сложи паметник на Сюлейман паша, примерно, на булевард "Васил Левски" или пък на "Цар Освободител", където си имат предостатъчно място, ма не са си сложили - има само една музейна сбирка с неща на Ататюрк, основно от предстоя му в София. Just saying. Иначе протести пред посолства могат да се правят и се правят - аз лично съм бил сред организаторите на такъв пред това на северна фиромия, когато още не беше северна, заради Спаска Митрова. Не е имало драми. Що Копейкин не ходи там - ми щото няма симпатизанти, реално, има само хора, които гласуват за него напук, но не и реални поддръжници (българите не сме чак толкова прости).
Пуьолче, аз много добре помня 1999 и факт, Костов, когото принципно не понасям, си изигра повече от прекрасно картите със САЩ и именно благодарение на него и тогавашните му действия, хем евахме мамата на србе на врбе и орки (дето тогава още не бяха орки), хем си осигурихме влизане в НАТО и ЕС, благодарение на които сега България е благоденстваща (има кинти и народът живее добре - ще ми е интересно някой да го отрече). Само дето в момента нямаме Костов (с все кусурите му, особено на тема приватизация), а безгръбначна измет, едно на ръка, и второ - дори и тогава си имаше сериозно количество косовари, особено в Югозапада (вярно, богати, а не висяща на социалки измет)
А за еър Шенген срещу бежанци - една от възможно най-тъпите Зделки, евър правени у нас, а не е като да не сме доста напред с материала в тази насока. Ма пусто умнокрасивите герберасти трябваше да се похвалят с нещо, колкото и половинчато да е, та това успяха, това и представят като грандиознен успех.
П.С. Само гледайте какво шоу ще е по евроизборите - не изключвам, даже прогнозирам вариант, в който копейките са първи - те така, напук, да им се даде жълт картон на умнокрасивите герберасти/ И даже започва да ми харесва подобен вариант, щото хем е плашене на гарги (евроизборите са едно голямо нищо), хем си е начин за изразяване на позиция
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
- Drunken_Master
- Контакти:
Баси жалките хора има в тоя форум... Това да смяташ за нещо достойно, да позволиш на някакви болни мозъци, за да бомбят цивилното население на една наша съседна държава, пък била тя и някакъв враг от историческа гледна точка. Къв сбърканяк, трябва да си, за да смяташ, че по тоя начин някой си е "изиграл прекрасно картите" (точният цитат от умопомрачителната дебилщина), след като там загинаха деца, по дяволите... 100% съм сигурен, че ако сърбите бяха постъпили така, спрямо нас, оня щеше да ореве орталъка. Ама иначе няма никакви проблеми, щом не падат над нас бомби, къв е проблема.
П.С.
Прост народ, бате... Завистлив, крадлив, прост, конформистки, че и мързелив. "Велика нация"? ПХАХХААХАХАХАХХАА!
П.С.
Прост народ, бате... Завистлив, крадлив, прост, конформистки, че и мързелив. "Велика нация"? ПХАХХААХАХАХАХХАА!
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Drunken_Master написа:...."Велика нация"? ПХАХХААХАХАХАХХАА!
От ден на ден все по-усилено започва да ми се закотвя в съзанието убеждението, че има някаква манипулация в историята, която учим за "великите българи", подобно на "македонската" история за Александър Велики, защото виждам един абсолютно жалък народ почти във всичките му аспекти, който логично до няколко десетилетия ще изчезне от картата на света.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]