Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Drunken_Master » 19 авг 2023 13:52

deaf написа:Ще постна само един доказан статистически факт. През Царска България минималната пенсия е била 1400лв.,а една порция агнешко в ресторант е струвала 10лв. Смятайте и сравнявайте сами.

Пич, това съм го коментирал и преди. Абсолютна лъжа е... Бях постнал подобен клип със заплатите и пенсиите. Всички тия данни са от "Статистически годишник на царство България за 1942-ра". Порция агнешко в ресторант вика... :lol: :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 19 авг 2023 14:06

Drunken_Master написа:
deaf написа:Ще постна само един доказан статистически факт. През Царска България минималната пенсия е била 1400лв.,а една порция агнешко в ресторант е струвала 10лв. Смятайте и сравнявайте сами.

Пич, това съм го коментирал и преди. Абсолютна лъжа е... Бях постнал подобен клип със заплатите и пенсиите. Всички тия данни са от "Статистически годишник на царство България за 1942-ра". Порция агнешко в ресторант вика... :lol: :lol: :lol: :lol:

Първият ресторант в България е открит след идването на власт на шумкарите, както първото кафе и кино. Но никой не може да се сравнява с генерал Бойко Методиев, по чието време беше създадена първата Тесла, Айфон и андроид, а циганите получиха добро образование и започнаха да емигрират на Запад.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 авг 2023 14:49

deaf, паметникът е извън американското посолство - пред него, на българска територия. Не че и да беше вътре щеше да е по-малка гавра с България.

В Белград, в Ханой и т.н. бомбардирани от САЩ столици, никога няма да видиш подобен срамен паметник на убийците на местното цивилно население.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 19 авг 2023 14:54

ReBorn1982 написа:deaf, паметникът е извън американското посолство - пред него, на българска територия. Не че и да беше вътре щеше да е по-малка гавра с България.

В Белград, в Ханой и т.н. бомбардирани от САЩ столици, никога няма да видиш подобен срамен паметник на убийците на местното цивилно население.

А в Япония защо има? Те не са ли най-пострадали?

Сърбия и Виетнам, ако бяха съюзници на САЩ можеше и те да имат такива паметници.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 19 авг 2023 15:02

ReBorn1982 написа:deaf, паметникът е извън американското посолство - пред него, на българска територия. Не че и да беше вътре щеше да е по-малка гавра с България.

Изображение
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

deaf
Контакти:

Мнениеот deaf » 19 авг 2023 15:32

Паметникът е на американска територия,въпреки че е извън оградата. Американците не знайно защо са сложили оградата по-навътре в територията на посолството.

"Мъртвият не ни е враг". Чувал ли си този стих на големият наш поет Димчо Дебелянов? Това относно мъртвите американски летци...

А сега някои интересни факти свързани с темата.

България е поставила паметна плоча на немския пилот от Луфтвафе капитан Герхард Венгел,защото е загинал бранейки София.

България е предлагала на Германия да постави паметна плоча на убитите от комунистическите партизани немски ранени войници при Жабокрек. Няма отговор. Като знаем кой управляваше Германия – "другарката" Меркел – се разбира защо.

В Българското посолство в Пном Пен в Камбоджа има паметник на загиналите наши рейнджъри там. Никой в Камбоджа не е протестирал срещу този паметник.

А сега забележете! В двора на българската църква в Одрин в Турция,има паметник на загиналите наши войници през Балканската война,въпреки че той е на турска територия и въпреки че нашите войници са воювали срещу турската армия,добре де османската! Никой в Турция не протестира срещу този паметник!

Аз съм за американците да си имат паметник на загиналите техни военни в България,не защото съм воден от перверзна толерантност,а от християнско смирение и нравственост.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 19 авг 2023 15:34

nghcvth написа:Какви планове, каква реконструкция, те колко време вече не могат да оправят ПАВЕЦ Чаира (за която хора, които разбират много повече от мен казват, че е уникална централа), а и нищо не се чува по въпроса.

Това сигурно е престъплението на десетилетието
Тия където са замесени там, трябва да бъдат обесени. Това е още от на тиквата времето ако не се лъжа, пак някакъв левашки схеми да откраднат някаква сума и да не се направи ремонта от лицензирана фирма и евавават майката на турбината, която струва милиарди.
А централна наистина е уникално съоръжение.
Пп. Само да намеря статията за аварията и самата централа и ще я кача.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 авг 2023 16:09

Soulen написа:

А в Япония защо има? Те не са ли най-пострадали?

Сърбия и Виетнам, ако бяха съюзници на САЩ можеше и те да имат такива паметници.

Няма такъв паметник в Япония, който да почита бомбардиралите я.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 авг 2023 16:18

deaf написа:Аз съм за американците да си имат паметник на загиналите техни военни в България,не защото съм воден от перверзна толерантност,а от християнско смирение и нравственост.

Ние със САЩ война не сме водили тогава. Нито един българин не е бил на фронта срещу САЩ, нито един куршум или бомба не са изстреляни срещу САЩ.

Техните военни, които толкова почитат, са ни нападнали с едничката цел да убиват мирно, цивилно българско население. Разбираш ли, това не са дори военни действия, това си е жива касапница и военно престъпление. Абсолютно непровокирано с нищо.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 авг 2023 16:41

ReBorn1982 написа:
deaf написа:Аз съм за американците да си имат паметник на загиналите техни военни в България,не защото съм воден от перверзна толерантност,а от християнско смирение и нравственост.

Ние със САЩ война не сме водили тогава. Нито един българин не е бил на фронта срещу САЩ, нито един куршум или бомба не са изстреляни срещу САЩ.

Техните военни, които толкова почитат, са ни нападнали с едничката цел да убиват мирно, цивилно българско население. Разбираш ли, това не са дори военни действия, това си е жива касапница и военно престъпление. Абсолютно непровокирано с нищо.

Хем си прав, хем не си. Обявяваме им война, ама самите бомбардировки тук са абсолютно безсмислени. Ние нямаме нито нефтени рафинерии, нито оръжейни складове... Кво да бомбят тук?
Смисъла на самите бомбардировки е да поставят "на колене" другата държава, да й ограничат силата и т.н. На България, кво да й бомбардираш, по дяволите??
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”