История на България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: История на България
Да добавя към обширния анализ на "Играта", че още арменски хронисти в 3-4 век описват българите, като строящи каменни градове и високоразвити в сравнение с околните племена. Това е във времето когато все още сме далеч от Балканите по пътя ни от Персия в западна посока. 

-
И не само.
Всички градове отвъд линията Арарат-Каспия, са български.
Останалите са персийски.
БТВ имаха много хубава поредица - трилогия по въпроса. Показа се нагледно уникалните сходства между градовете тук - Плиска, Дръстър, Дебелт и т.н. със строителството на границата между Иран и Туран.
Показаха се и уникални сходства в облекло, керамика, изкуство и т.н.
Мисля всички сме съгласни, че "славяни" по онези земи, няма как да е имало.
Понеже според ортодоксалната нАука, тяхната люлка е в зоната между Москва и Балтика.
Но и така става, важното е, че Русия вече бива измествана от тази роля и това е изключително про-българско дело.
Само национални предатели биха отдали чест на чужд народ и държава, пред своята кръв.
Аз нямам спомен някъде, някога, да е разкрита "землянка".
Това е просто абсурдно и би било в разрез на природните и физични закони на тази Планета.
Ест. аз не-веднъж съм подмятал, че би било хубаво за радетелите на "славизма", да беше открита поне една "землянка", което ест. е НЕвъзможно, поради изключително интензивната геодезия на Планетата ни.
С думи прости - Нищо не би се задържало повече от 300 г. ако не е от камък или... Стомана.
Дърво, насипи, керпич, просто се саморазпадат поради неустойчивият си характер и разбира се - постоянно променящият се ландшафт.
Инак, всичко с повече от 1 гласна, няма как да е "славянско".
Известно е, че до появата на Българската Азбука, всички различни племена от българските, са разполагали с едва 3 гласни звука.
Та чак до ден днешен виждаме изключително постните от към гласни звукове чешки/словашки и полски езици.
А нашият език е просто... Изключително звучен, твърд, гръмогласен, с един куп гласни.
Тъй че, ПлИскА ( у "славяните" нет букви "А" и "И"
) ... Е българско наименование.
Както и Дръстър, Дебелт, Варна, Мадара ( това последното го има на няколко места в централна Азия ) ... Както и известните и не-толкова известните имена от историята ни, като Авитахол, Ирник, Гостун, Драгон, Булаир, Севар, Кракра, Докум, Докс, Чакарар, Аспарух/Испер, Огавон ( Огнен ) Кубер, Кром, Алцек ( Алцеко ) ... Цок, Цек ( и днес все още има Цоко-Цеко, Цано ) Вокс, Вокил ( сред русите транскрипцията е - Волк ) ... И т.н. и т.н.
Наименования, които просто търпят транскрипция, но не поради чужда намеса в езика.
Което се вижда, че и до ден днешен така-наречените "славяни", нямат нЕкои имена и звуци, букви, или просто не могат да ги произнасят.
Така, аз не отричам участието на други племена и народи във формирането на съвременната българска нация.
Това би било глупаво.
Но изследванията показват изключителен приоритет на "пра-БЪЛГАРСКИЯТ" ген.
Инак, имаме не-малко "славянска" ( айде така да го наречем
) ... тюркска ( не турска, тюрки и тУрци, са доста различни неща ) кръв. Това е нормално.
Единственото, което не искаш да схванеш е, че за НАС е най-добре да сме БЪЛГАРИ.
Да сме 'славяни", е добре за други страни и народи.
Не-веднъж съм писАл... Който не се чувства българин, или трябва да напусне доброволно, или....
Тук няма място за чужди Души.
Да се чувстваш ариец, е привилегия, останалото е булшит.
Всички градове отвъд линията Арарат-Каспия, са български.
Останалите са персийски.
БТВ имаха много хубава поредица - трилогия по въпроса. Показа се нагледно уникалните сходства между градовете тук - Плиска, Дръстър, Дебелт и т.н. със строителството на границата между Иран и Туран.
Показаха се и уникални сходства в облекло, керамика, изкуство и т.н.
Мисля всички сме съгласни, че "славяни" по онези земи, няма как да е имало.
Понеже според ортодоксалната нАука, тяхната люлка е в зоната между Москва и Балтика.
До колкото си спомням, по скоро защитавах тезата, че щеше да е 1 000 пъти умножено по 1 000, да се бяхме освободили сами, без никаква помощ от руси, румънци, сърби, фини и т.н.Drunken_Master написа:Пич, не мога, да разбера, каква е тая неистова мания от теб, да се изказваш по теми, от които нищо не разбираш? Преди няколко години плещеше чутовни глупости и на темата за Русия и Освобождението, как сме могли да се освободим сами и т.н. Даже си спомням, че Помияра ти удари тогава едно рамо, затвърждавайки тезата ти, давайки пример с филма "300"...
Но и така става, важното е, че Русия вече бива измествана от тази роля и това е изключително про-българско дело.
Само национални предатели биха отдали чест на чужд народ и държава, пред своята кръв.

Какви "землянки", човек... Ще ме умориш.Drunken_Master написа:Ама кво правят тия землянки там? И изобщо Плиска не е ли славянско име? Странна работа.... Иначе сериозно. Наличието на полувкопани землянки там е факт. Те подкрепят тезата на покойният професор Рашев за вече напреднала консолидация на двата етноса, а не за категоричната доминация на някой от тях.

Аз нямам спомен някъде, някога, да е разкрита "землянка".

Това е просто абсурдно и би било в разрез на природните и физични закони на тази Планета.
Ест. аз не-веднъж съм подмятал, че би било хубаво за радетелите на "славизма", да беше открита поне една "землянка", което ест. е НЕвъзможно, поради изключително интензивната геодезия на Планетата ни.
С думи прости - Нищо не би се задържало повече от 300 г. ако не е от камък или... Стомана.
Дърво, насипи, керпич, просто се саморазпадат поради неустойчивият си характер и разбира се - постоянно променящият се ландшафт.
Инак, всичко с повече от 1 гласна, няма как да е "славянско".
Известно е, че до появата на Българската Азбука, всички различни племена от българските, са разполагали с едва 3 гласни звука.
Та чак до ден днешен виждаме изключително постните от към гласни звукове чешки/словашки и полски езици.
А нашият език е просто... Изключително звучен, твърд, гръмогласен, с един куп гласни.
Тъй че, ПлИскА ( у "славяните" нет букви "А" и "И"

Както и Дръстър, Дебелт, Варна, Мадара ( това последното го има на няколко места в централна Азия ) ... Както и известните и не-толкова известните имена от историята ни, като Авитахол, Ирник, Гостун, Драгон, Булаир, Севар, Кракра, Докум, Докс, Чакарар, Аспарух/Испер, Огавон ( Огнен ) Кубер, Кром, Алцек ( Алцеко ) ... Цок, Цек ( и днес все още има Цоко-Цеко, Цано ) Вокс, Вокил ( сред русите транскрипцията е - Волк ) ... И т.н. и т.н.
Наименования, които просто търпят транскрипция, но не поради чужда намеса в езика.
Което се вижда, че и до ден днешен така-наречените "славяни", нямат нЕкои имена и звуци, букви, или просто не могат да ги произнасят.
Така, аз не отричам участието на други племена и народи във формирането на съвременната българска нация.
Това би било глупаво.
Но изследванията показват изключителен приоритет на "пра-БЪЛГАРСКИЯТ" ген.
Инак, имаме не-малко "славянска" ( айде така да го наречем

Единственото, което не искаш да схванеш е, че за НАС е най-добре да сме БЪЛГАРИ.
Да сме 'славяни", е добре за други страни и народи.
Не-веднъж съм писАл... Който не се чувства българин, или трябва да напусне доброволно, или....

Тук няма място за чужди Души.
Да се чувстваш ариец, е привилегия, останалото е булшит.
Гледал съм я тая поредица на БТВ от 2007г. беше - В търсене на прародината. Обходиха Афганистан, Иран, планината Памир и други места. Впрочем в Афганистан откриха някакво почти копие на нашия Мадарски конник.
Ще се поразроява за още материали по темата. Не знам дали ги има качени епизодите някъде по торентите. Нета през 2007г. не беше като днес, но мисля че в Замундата може би ги има.

- Drunken_Master
- Контакти:
THE G.A.M.E написа:Всички градове отвъд линията Арарат-Каспия, са български.
Брех мааму стара. Тя същинска империя е била, ве!? Кво ма напрай ти...

THE G.A.M.E написа:До колкото си спомням, по скоро защитавах тезата, че щеше да е 1 000 пъти умножено по 1 000, да се бяхме освободили сами, без никаква помощ от руси, румънци, сърби, фини и т.н.
Не, не... Помним ти постовете. Ако искаш, даже ще те цитирам. Ти и там беше особено "компетентен"...

THE G.A.M.E написа:Аз нямам спомен някъде, някога, да е разкрита "землянка".
Е, то това е ясно. Аз не съм очаквал от теб чудеса...

THE G.A.M.E написа:Да се чувстваш ариец, е привилегия, останалото е булшит.
Мда... А ако се чувствам марсианец, това привилегия ли е?

THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

-
Хубаво е да се чувстваш нещо, което все пак се е доказало в историята.
"Славяните" никой не ги бръсне за слива.
Всъщност, рядко е имало толкова осмиван и поругаван "народ", как да не се гордея, че съм БЪЛГАРИН ?

Всъщност, рядко е имало толкова осмиван и поругаван "народ", как да не се гордея, че съм БЪЛГАРИН ?

- Drunken_Master
- Контакти:
THE G.A.M.E написа:Хубаво е да се чувстваш нещо, което все пак се е доказало в историята.![]()
Всъщност, рядко е имало толкова осмиван и поругава "народ", как да не се гордея, че съм БЪЛГАРИН ?![]()
Пак обърнахме палачинката? Нали уж вярвахме на Божидар Димитров, който твърдеше, че нямало славяни?

THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

-
"Кавички" виждаш, или ?
Няма как да си сменя вижданията.
Просто съм дипломатичен и използвам римският термин.
Инак, българският е - БОКЛУЦИ-ИЗМЕТ.
Да не забравяме, че това са група хора с различно-мръсно ДНК.
Тоест, буламач ...

Няма как да си сменя вижданията.
Просто съм дипломатичен и използвам римският термин.
Инак, българският е - БОКЛУЦИ-ИЗМЕТ.
Да не забравяме, че това са група хора с различно-мръсно ДНК.
Тоест, буламач ...
Който се чувства славянин, да се мести в държавата Славянка, тук е БЪЛГАРИЯ! Оп, чакай, великите "славяни", които са живеели в картонени къщи, никога не са имали държава. И сега си нямат.
Нищо, за да се утешите, отидете в някой детски пясъчник и си построете замък. Това ще е най-великото славянско постижение. Ще влезете в историята на славянското строителство.
Нищо, за да се утешите, отидете в някой детски пясъчник и си построете замък. Това ще е най-великото славянско постижение. Ще влезете в историята на славянското строителство.
Последна промяна от Eminem на 23 юли 2023 20:42, променено общо 1 път.
- Drunken_Master
- Контакти:
Eminem написа:Който се чувства славянин, да се мести в държавата Славянка, тук е БЪЛГАРИЯ! Оп, чакай, великите "славяни", които са живеели в картонени къщи, никога не са имали държава. И сега си нямат.
Нищо, за да се утешите, отидете в някой детски пясъчник и си построете замък. Това ще е най- великото славянско постижение. Ще влезете в историята на славянското строителство.
И тоя чупи антирекорди...

Пак да питам, какви са тия землянки на Плиска? Питам, щото Дъ Гейм, каза, че дори не бил чувал, че имало...

В най-добрия случай на този въпрос, доказваш какви некадърници са били т.н. славяни. Живеели са в землянки и в къщи от съчки, кал, слама и плюнки. Тотални некадърници. А българите строят каменни градове, които т.н
славяни няма да имат акъл да построят и след милиарди години.
славяни няма да имат акъл да построят и след милиарди години.