История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

orkoeba4a

Re: История на България

Мнениеот orkoeba4a » 23 юли 2023 16:10

Да добавя към обширния анализ на "Играта", че още арменски хронисти в 3-4 век описват българите, като строящи каменни градове и високоразвити в сравнение с околните племена. Това е във времето когато все още сме далеч от Балканите по пътя ни от Персия в западна посока. :geek:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 юли 2023 18:10

И не само.
Всички градове отвъд линията Арарат-Каспия, са български.
Останалите са персийски.
БТВ имаха много хубава поредица - трилогия по въпроса. Показа се нагледно уникалните сходства между градовете тук - Плиска, Дръстър, Дебелт и т.н. със строителството на границата между Иран и Туран.
Показаха се и уникални сходства в облекло, керамика, изкуство и т.н.
Мисля всички сме съгласни, че "славяни" по онези земи, няма как да е имало.
Понеже според ортодоксалната нАука, тяхната люлка е в зоната между Москва и Балтика.

Drunken_Master написа:Пич, не мога, да разбера, каква е тая неистова мания от теб, да се изказваш по теми, от които нищо не разбираш? Преди няколко години плещеше чутовни глупости и на темата за Русия и Освобождението, как сме могли да се освободим сами и т.н. Даже си спомням, че Помияра ти удари тогава едно рамо, затвърждавайки тезата ти, давайки пример с филма "300"... :lol:
До колкото си спомням, по скоро защитавах тезата, че щеше да е 1 000 пъти умножено по 1 000, да се бяхме освободили сами, без никаква помощ от руси, румънци, сърби, фини и т.н.
Но и така става, важното е, че Русия вече бива измествана от тази роля и това е изключително про-българско дело.
Само национални предатели биха отдали чест на чужд народ и държава, пред своята кръв. 8-)

Drunken_Master написа:Ама кво правят тия землянки там? И изобщо Плиска не е ли славянско име? Странна работа.... Иначе сериозно. Наличието на полувкопани землянки там е факт. Те подкрепят тезата на покойният професор Рашев за вече напреднала консолидация на двата етноса, а не за категоричната доминация на някой от тях.
Какви "землянки", човек... Ще ме умориш. :lol:
Аз нямам спомен някъде, някога, да е разкрита "землянка". :lol: :mrgreen:
Това е просто абсурдно и би било в разрез на природните и физични закони на тази Планета.
Ест. аз не-веднъж съм подмятал, че би било хубаво за радетелите на "славизма", да беше открита поне една "землянка", което ест. е НЕвъзможно, поради изключително интензивната геодезия на Планетата ни.
С думи прости - Нищо не би се задържало повече от 300 г. ако не е от камък или... Стомана.
Дърво, насипи, керпич, просто се саморазпадат поради неустойчивият си характер и разбира се - постоянно променящият се ландшафт.

Инак, всичко с повече от 1 гласна, няма как да е "славянско".
Известно е, че до появата на Българската Азбука, всички различни племена от българските, са разполагали с едва 3 гласни звука.
Та чак до ден днешен виждаме изключително постните от към гласни звукове чешки/словашки и полски езици.

А нашият език е просто... Изключително звучен, твърд, гръмогласен, с един куп гласни.
Тъй че, ПлИскА ( у "славяните" нет букви "А" и "И" :lol: ) ... Е българско наименование.
Както и Дръстър, Дебелт, Варна, Мадара ( това последното го има на няколко места в централна Азия ) ... Както и известните и не-толкова известните имена от историята ни, като Авитахол, Ирник, Гостун, Драгон, Булаир, Севар, Кракра, Докум, Докс, Чакарар, Аспарух/Испер, Огавон ( Огнен ) Кубер, Кром, Алцек ( Алцеко ) ... Цок, Цек ( и днес все още има Цоко-Цеко, Цано ) Вокс, Вокил ( сред русите транскрипцията е - Волк ) ... И т.н. и т.н.
Наименования, които просто търпят транскрипция, но не поради чужда намеса в езика.
Което се вижда, че и до ден днешен така-наречените "славяни", нямат нЕкои имена и звуци, букви, или просто не могат да ги произнасят.

Така, аз не отричам участието на други племена и народи във формирането на съвременната българска нация.
Това би било глупаво.
Но изследванията показват изключителен приоритет на "пра-БЪЛГАРСКИЯТ" ген.
Инак, имаме не-малко "славянска" ( айде така да го наречем :lol: ) ... тюркска ( не турска, тюрки и тУрци, са доста различни неща ) кръв. Това е нормално.

Единственото, което не искаш да схванеш е, че за НАС е най-добре да сме БЪЛГАРИ.
Да сме 'славяни", е добре за други страни и народи.
Не-веднъж съм писАл... Който не се чувства българин, или трябва да напусне доброволно, или.... :lol:
Тук няма място за чужди Души.
Да се чувстваш ариец, е привилегия, останалото е булшит.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

orkoeba4a

Мнениеот orkoeba4a » 23 юли 2023 18:13

Гледал съм я тая поредица на БТВ от 2007г. беше - В търсене на прародината. Обходиха Афганистан, Иран, планината Памир и други места. Впрочем в Афганистан откриха някакво почти копие на нашия Мадарски конник. :shock: Ще се поразроява за още материали по темата. Не знам дали ги има качени епизодите някъде по торентите. Нета през 2007г. не беше като днес, но мисля че в Замундата може би ги има.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 23 юли 2023 19:16

THE G.A.M.E написа:Всички градове отвъд линията Арарат-Каспия, са български.

Брех мааму стара. Тя същинска империя е била, ве!? Кво ма напрай ти... :lol:

THE G.A.M.E написа:До колкото си спомням, по скоро защитавах тезата, че щеше да е 1 000 пъти умножено по 1 000, да се бяхме освободили сами, без никаква помощ от руси, румънци, сърби, фини и т.н.
Но и така става, важното е, че Русия вече бива измествана от тази роля и това е изключително про-българско дело.
Само национални предатели биха отдали чест на чужд народ и държава, пред своята кръв. 8-)

Не, не... Помним ти постовете. Ако искаш, даже ще те цитирам. Ти и там беше особено "компетентен"... :lol: :lol: :lol:

THE G.A.M.E написа:Аз нямам спомен някъде, някога, да е разкрита "землянка".

Е, то това е ясно. Аз не съм очаквал от теб чудеса... :lol:

THE G.A.M.E написа:Да се чувстваш ариец, е привилегия, останалото е булшит.

Мда... А ако се чувствам марсианец, това привилегия ли е? :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 юли 2023 19:23

Хубаво е да се чувстваш нещо, което все пак се е доказало в историята. 8-)
"Славяните" никой не ги бръсне за слива.
Всъщност, рядко е имало толкова осмиван и поругаван "народ", как да не се гордея, че съм БЪЛГАРИН ? :roll: :geek:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 23 юли 2023 19:24

THE G.A.M.E написа:Хубаво е да се чувстваш нещо, което все пак се е доказало в историята. 8-)
"Славяните" никой не ги бръсне за слива.
Всъщност, рядко е имало толкова осмиван и поругава "народ", как да не се гордея, че съм БЪЛГАРИН ? :roll: :geek:

Пак обърнахме палачинката? Нали уж вярвахме на Божидар Димитров, който твърдеше, че нямало славяни? :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 юли 2023 19:31

"Кавички" виждаш, или ? :roll:
Няма как да си сменя вижданията.
Просто съм дипломатичен и използвам римският термин.
Инак, българският е - БОКЛУЦИ-ИЗМЕТ.
Да не забравяме, че това са група хора с различно-мръсно ДНК.
Тоест, буламач ...
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 23 юли 2023 20:37

Който се чувства славянин, да се мести в държавата Славянка, тук е БЪЛГАРИЯ! Оп, чакай, великите "славяни", които са живеели в картонени къщи, никога не са имали държава. И сега си нямат.

Нищо, за да се утешите, отидете в някой детски пясъчник и си построете замък. Това ще е най-великото славянско постижение. Ще влезете в историята на славянското строителство.
Последна промяна от Eminem на 23 юли 2023 20:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 23 юли 2023 20:40

Eminem написа:Който се чувства славянин, да се мести в държавата Славянка, тук е БЪЛГАРИЯ! Оп, чакай, великите "славяни", които са живеели в картонени къщи, никога не са имали държава. И сега си нямат.

Нищо, за да се утешите, отидете в някой детски пясъчник и си построете замък. Това ще е най- великото славянско постижение. Ще влезете в историята на славянското строителство.

И тоя чупи антирекорди... :lol: :lol: :lol:
Пак да питам, какви са тия землянки на Плиска? Питам, щото Дъ Гейм, каза, че дори не бил чувал, че имало... :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 23 юли 2023 21:10

В най-добрия случай на този въпрос, доказваш какви некадърници са били т.н. славяни. Живеели са в землянки и в къщи от съчки, кал, слама и плюнки. Тотални некадърници. А българите строят каменни градове, които т.н
славяни няма да имат акъл да построят и след милиарди години.

Върни се в “Свободна зона”