Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот ReBorn1982 » 05 окт 2022 16:33

Colonelcassad написа:Не е за вярване, но Германия започна да критикува "приятелските" държави и "съюзниците"

Германски министър критикува САЩ за „астрономическите“ цени на природния газ

Министърът на икономиката на Германия обвини САЩ и други ”приятелски” държави доставчици на газ в астрономическите цени за техните газови доставки.

Той предположи, че някои доставчици на газ печелят от последиците от войната в Украйна, която доведе до скок на световните цени на енергията.

„Някои страни, включително приятелски, понякога постигат астрономични цени [за своя газ]. Разбира се, това води със себе си проблеми, за които трябва да говорим“, каза министърът на икономиката Роберт Хабек. Той призова за повече солидарност от страна на САЩ, когато става въпрос за подпомагане на техните енергийно притиснати съюзници в Европа .

https://www.cnbc.com/2022/10/05/german- ... rices.html

Добро утро, хер Ханс .... със "съюзници" като САЩ, врагове не ти трябват. Да бяха мислили навреме ..... вече е късно.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 05 окт 2022 16:41

Red_Neck написа:Веднъж вече съм го писал, .... мислите управляващите в САЩ, Канада и Европата за големи балъци, ... ама балъците са други ;)

Аз нищо не мисля, виждам просто резултатите ..... пил съм кафе в центъра на Париж, на пъпа на Европа дето се вика, и около мен се разхождаха някакви робокопи, явно имаше защо ....

Германия прие милиони диваци, викаш имали нужда от свежа кръв ... хубаво ама постоянно пищят, че нямало кой да работи там, даже се влошават нещата .... е как няма, нали приехте милиони сямо в последните 7-8 години, те за какво са там ??! .....

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 05 окт 2022 17:15

ReBorn1982 написа:
Red_Neck написа:Веднъж вече съм го писал, .... мислите управляващите в САЩ, Канада и Европата за големи балъци, ... ама балъците са други ;)

Аз нищо не мисля, виждам просто резултатите ..... пил съм кафе в центъра на Париж, на пъпа на Европа дето се вика, и около мен се разхождаха някакви робокопи, явно имаше защо ....

Германия прие милиони диваци, викаш имали нужда от свежа кръв ... хубаво ама постоянно пищят, че нямало кой да работи там, даже се влошават нещата .... е как няма, нали приехте милиони сямо в последните 7-8 години, те за какво са там ??! .....

Германия наистина постоянно реве за специалисти и висококвалифицирани кадри, а както на почти всички ни е ясно, освен на @Red_Neck, тези дето газят границите с по една раница на гърба са главно брадати мъже с основно или в краен случай със средно образование. Афганите, които наводниха Швеция от 2015 година насам са предимно с основно образование. А в Швеция по принцип няма много нискоквалифицирана работа и затова въобще не успяват да се впишат в трудовата картинка.

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 05 окт 2022 18:17

Не знам дали следите днешните драми между ОПЕК+ и САЩ. Капитан Америка е в беда.

Първо CNN публикува две статии, цитирам:

Белият дом полага последни усилия да разубеди ОПЕК да намали производството на петрол, за да избегне "пълна катастрофа"

Според многобройни източници, запознати с въпроса, администрацията на Байдън е започнала пълномащабна кампания за оказване на натиск в последен опит да разубеди съюзниците от Близкия изток да намалят драстично производството на петрол.

Натискът идва преди решаващата среща на ОПЕК+, международният картел на производителите на петрол, която се очаква да обяви значително намаляване на добива в опит да повиши цените на петрола. Това от своя страна би довело до повишаване на цените на бензина в САЩ в несигурен момент за администрацията на Байдън - само пет седмици преди междинните избори.

В някои от проектите за разговори, разпространени от Белия дом до Министерството на финансите в понеделник, които бяха получени от CNN, перспективата за намаляване на производството се определя като "пълна катастрофа" и се предупреждава, че това може да бъде възприето като "враждебен акт".

"Важно е всички да са наясно колко висок е залогът", заяви американски служител.

Белият дом "получава спазъм и изпада в паника", каза друг американски служител, описвайки последните усилия на администрацията като "сваляне на ръкавиците".

За Байдън драматичното намаляване на производството на петрол не може да дойде в по-неподходящ момент. Но само месец преди важните междинни избори цените на бензина в САЩ отново започнаха да се покачват, което представлява политически риск, който Белият дом отчаяно се опитва да избегне.

Тук съм безмълвен, пак статия в CNN:

CNN: Американският депутат Ро Кхана заклейми Саудитска Арабия като "треторазрядна сила", докато ОПЕК обмисля намаляване на добива на петрол

Американският депутат Ро Кхана призовава Белия дом да предприеме ответни мерки срещу Саудитска Арабия, ако ОПЕК и нейните съюзници намалят производството на петрол в опит да повишат цените.

"Това е отвъд границите на допустимото", заяви демократът от Калифорния в телефонно интервю за CNN в понеделник. "Те активно ограбват американския народ и дестабилизират икономиката. Това е просто възмутително. Кои си мислят, че са?"

"Това е възмутително. Към саудитците трябва да се подходи сурово", каза Кхана, прогресивна личност, която остро критикува хуманитарните постижения на кралството. "Те са треторазрядна сила. Ние сме най-мощната държава в света. Не знам защо им се кланяме."

По-конкретно Кхана призова президента на САЩ Джо Байдън да даде ясно да се разбере на Саудитска Арабия, че Съединените щати ще прекратят доставките на авиационни части за кралството и ще попречат на Raytheon и Boeing да продават на кралството.

"Те не са наши съюзници", казва Кхана за Саудитска Арабия. "Те вредят на американския народ. И ние трябва да бъдем строги с тях. Президентът трябва ясно да заяви, че ще прекратим доставките им. Можем да приземим военновъздушните им сили за един ден."

Демократът разкритикува променливата позиция на Байдън по отношение на Саудитска Арабия, като отбеляза, че той се е противопоставил на посещението на президента в кралството през лятото. Ханна заяви, че би желал Байдън да изпълни обещанието си от предизборната кампания да превърне Саудитска Арабия в "държава парий".

След това "Financial Times" излезе със заглавие, цитирам:

"ОАЕ ще подкрепят Саудитска Арабия и Русия за съкращаване на добива на петрол"

И току-що срещата на ОПЕК+ плюс приключи и всички се споразумяха за намаление от 2 милиона барела на ден. Сега САЩ са в беда. Те все още продават петролни резерви от стратегическите си запаси. Белият дом планираше да спре това през ноември (колко удобно) и да напълни изпразнените стратегически запаси отново с по-евтин петролец. Сега какво ще правят тези клоуни в Белия дом?!

Представете си как цените на бензина отново скачат до небето в САЩ точно преди междинните избори през ноември. Демократите ще бъдат заклани и изкормени на изборите.

А брюкселските зелки дори не ща да ги коментирам - само да ви напомня, че от 5-ти декември влиза в сила санкцията за ембарго на руския суров петрол. Откъде ще търсим петролец, откъде пак ще прекупуваме с огромни надценки, на какви цени, въобще не е за вярване как пак ще затънем в собствената си глупост и идиотщина точно през зимата.

Очакваното намаление на добива на петрол от членовете на ОПЕК+ не е свързано само с пазарните условия. Членовете на ОПЕК осъзнават, че ако ограничението на цените на петрола на Г-7 за руския суров петрол е успешно или частично успешно, то ще бъде използвано и срещу тях в близко бъдеще. Неволно Г-7 принудиха ОПЕК+ да се държат заедно и да подкрепят Русия в нейната търговия с петрол.

Източници:
https://edition.cnn.com/2022/10/04/poli ... index.html

https://edition.cnn.com/2022/10/03/ener ... index.html
Последна промяна от Colonelcassad на 05 окт 2022 18:46, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 окт 2022 18:29

Има един начин, но на някои хора не им стиска и са много "хуманни"
Colonelcassad написа:
Thsmith написа:
Colonelcassad написа:Тук в Швеция здравната система е рай.

Истински ад : 0 Това е най-ужасното нещо в тези държави, даже по ужасно от студа.
Направо бих се поболял ако държавата ме мародерства така за да може някой да получава "безплатни" услуги ; )

Шведската социална система засега издържа, но новите шведи много бързо се плодят и ще променят драстично демографията в близките две десетилетия.

Само в Стокхолм живеят 100 000 сомалийци, отделно са другите от Африка, както и сирийци, иракчани, афгани и т.н. от MENA. Предимно слабообразовани и трудно се вписват в трудовия живот, затова престъпността вече е достигнала потресаващи нива. Провалена миграционна политика! Сомалийците живеят предимно в един огромен квартал, известен като шведското Могадишу. Огромна безработица, предимно на доживотен социал. 80% от сомалийските жени са дълготрайно и перманентно безработни, без един ден трудов стаж и докато родят и изгледат по пет-шест деца, е дошло време за социална пенсия. Аз сомалийка с под пет деца не съм виждал. За пет деца взима само 1400 лв детски на месец. Отделно общината ѝ плаща квартирата, социални помощи за храна. И те така...

Е за какво им е да работят като получават помощи без да правят нищо? Като имат безплатно здравеопазване и тн? Каква причина могат да имат да искат да се интегрират? С престъпността е същото. Като ги вкарваш в хотел, а той идва от Ада, как да го притеснява?
ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:Федералното правителство не произвежда самолети : )

Така е, то само оказва натиск над "съюзниците" си да купуват американското ....

Thsmith написа:Иначе, какво откритие само? Някой подписва многомилиардна сделка и прибира нещо, не е възможно просто! Това се случва навсякъде, няма какво да се лъжем. Просто в по цивилизованите места го наричат лобизъм и "екстрите" не правят проекта двойно по скъп и с двойно по евтини материали.

Да, правят "проекта" така че да го предплатиш веднага и доставчикът да те излъже и да ти каже, че няма да спази сроковете .... "цивилизована" работа. САЩ взе парите и каза .... ще видим.

То и това с плащането съм по склонен да вярвам, че е дело на Баце за да се застрахова, че друг няма да прибере комисионната : )))
Иначе много добре знаеш, че аз бях против този харч без значение дали говорим за грипен или Ф-16 :)
Знаеш как реагирам на такива харчове като цяло.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 окт 2022 18:56

Тоя ко вика "Можем да приземим военновъздушните им сили за един ден."
Само дето не зацърика за яо.
Мноо принципни стават оттатък локвата, кога на някого не му съвпадат политиките с техните.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 05 окт 2022 19:39

САЩ изпадат в гърч, ОПЕК+ им показа среден пръст, империята на злото все повече губи почва под краката си. Байдън щеше да прави бин Салман "световен парий", но сега ще плати цената за деменческите си глупости. Нещата се сговнясват, лошото е че като помияр на САЩ, ние също сме в кюпа.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 05 окт 2022 19:41

Супер, сега всичко ще стане цветя и рози и нека се радваме на гърча на САЩ.
Само дядо Вова ще ни спаси, давайте да му го налапаме до макарите, кеф.

Утре вдигам банкет и може да поканя и Байдън, тъкмо съм на няколко пресечки от Белият дом в момента.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 окт 2022 20:08

ReBorn1982 написа:САЩ изпадат в гърч, ОПЕК+ им показа среден пръст, империята на злото все повече губи почва под краката си. Байдън щеше да прави бин Салман "световен парий", но сега ще плати цената за деменческите си глупости. Нещата се сговнясват, лошото е че като помияр на САЩ, ние също сме в кюпа.

Бин Салманя бърка биологични оръжия. Нищо чудно даже да има голяма вероятност той да е сглобил Ковида.
Достатъчно е да кажат това по CNN, BBC и DW за гладките демократични мозъци, една епруветка в OOН, после палят самолетоносачите и отиват да краднат петролецИзображение

Май още "подкрепят" сирийската "умерена" опозиция в... петролните полета на СирияИзображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 05 окт 2022 20:26

Как няма да я подкрепят, САЩ си помпи сирийски петрол (по-точната дума е краде) ..... разбира се, в западните "свободни медии" това е тема табу, там е тема как руснаците крали перални и микровълнови в Украйна .... ма карай, свикнали сме ....

Върни се в “Свободна зона”