Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот metodito » 12 сеп 2022 02:09

sonouomo написа:За Иван Сусанин нещо да си чувал?

Не....

edinstven
Контакти:

Мнениеот edinstven » 12 сеп 2022 02:11

Capitan5_Puyol написа:Никога не са били братя и няма и да бъдат, а кръвни врагове. Едните просто са искали да владеят другите, омразата не са им насадили някакви американци, защото я има от векове, много преди САЩ да съществува като държава. А сега след това посегателство срещу Украйна, омразата се задълбочи многократно. Само това лято имаше сумати сбивания по курорти в Турция, където имаше контакт между руснаци и украинци, а това е само началото. Ще има и убийства и то много десетки години занапред, и когато нас няма да ни има на тая земя, те ще продължават да се избиват. Семето на омразата както казах винаги го имало от стотици години, путята просто натисна бутона, след който връщане назад няма да има. Т.е. омразата ще е перманентна докато я има тая планета.

Само че нашите русороби си въобразяват, че всичко ще се потули ако руснаците окупират Украйна. И ще си живеят заедно и ще пеят "кумбая".

Capitan5_Puyol

Мнениеот Capitan5_Puyol » 12 сеп 2022 02:16

metodito написа:
sonouomo написа:Колко от тези, подкрепящи украинците, са чували за Волынското клане?

Аз самият не бях допреди няколко години чувал за волинското клане преди да гледам Volyn, който чак се учудвам, че Европа го е позволила да бъде направен. Толкова политически некоректен филм. А как ли се чувстват поляците в момента...

Ами точно поляците най-много помагат на Украйна с оръжие и други неща, дефакто с Естония отделят най-голям процент от БВП-то си за Украйна. Защото въпреки тези събития от миналото, всички знаят кой е общия враг - източната мечка, която перманентно върти очички във всички посоки за да краде чужди територии и го прави във всеки един удобен момент, именно затова трябва да я държим икономически слаба, за да не и се увеличава капацитета да го прави. Впрочем по същия начин българи, гърци и сърби са се дърляли 14 век, неосъзнавайки общия им настъпващ враг - османските турци, които правят същото като руснаците в по нови времена. Та поляците са осъзнали това нещо и помагат на украинците, въпреки тежката история между двата народа в нетолкова далечното минало. И за едните и за другите заплахата е една и съща, и в по-общ план - заплаха като цяло за европейската цивилизация е всяко териториално разширение на руснята с техните неандерталски порядки отпреди няколко века. Толкоз.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

sonouomo

Мнениеот sonouomo » 12 сеп 2022 02:20

metodito написа:
sonouomo написа:За Иван Сусанин нещо да си чувал?

Не....

Потърси в гугъл. Има и такава опера. Там пише нещо за поляците през 17 век. и за Михаил Романов.но ти и за него не си чувал, нали :)

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 12 сеп 2022 02:36

Groucho написа:
tiamat написа:Ами то същото може да се каже и за РФ - ако ги интересуваше добруването на Украйна, щяха да се дръпнат назад. Демек, нито САЩ, нито РФ ги интерсува добруването на Украйна по тая логика :) Като оная притча за Соломон и двете майки, все някой трябваше да отсъпи.

Почваш да влизаш пак в детската градина с писанията.

В Украйна има 5-6 милиона руснаци, които не искат да са в НАТО и да славят нациста Бандера.
Украйна до коя граница се намира?
Колко кравари има там? Един, два, три милиона краварско малцинство?
Русия да отстъпи и да гледа как САЩ създава враг до границата и?
На руски територии, които са подарени на Украйна от Ленин и номенклатурчиците в СССР?
Да гледа как тормозят руското население там?

САЩ трябваше да отстъпят. Защото знаеха какво ще стане, ако продължават да дълбаят. Само че на тях война в Европа им отърва.
От война в Европа печелят много пари и контрол над васалите си. Още едно такова писание за това кой е трябвало да отстъпи, за да не се стигне до война в Украйна и ще те питам наред ли си по цялата главаИзображение

По принцип нито аз, нито ти можем да имаме някаква истинска представа какви са отношенията там без да сме живели и видели нещата отвътре. Колкото и да четем, и да се информираме по темата. За много от спорните точки (кой на кого дал територии, на кого са били исторически, тормоза над руснаците и т.н.) има противоположни мнения. Въпреки че аз живях седем години с един от най-добрите ми приятели (рускоговорящ украинец от Одеса, жена му половин рускиня, половин грузинка). Само в това семейство (включая бабите и дядовците), мненията бяха колкото си искаш. Дори се бяха разбрали по едно време да не се говори за политика като се съберат, щото се изпокарваха. Грузинския дядо особено ги нареждаше много здраво :) Ти изхождаш от омразата си към САЩ, аз изхождам от това, че според мен за нас е по-добре Украйна да бъде в нашата сфера, отколкото в руската. Отделно, мисля че за самите украинци е по-добре да бъдат част от западния свят, защото мисля, че западния свят е по-добър от руския. Фактите са, че в Украйна има хора, които са готови да бранят с оръжие и с живота си евроатлантическата опция за родината си; също така има и хора, които са готови да бранят с оръжие и с живота си обратното (за тези вторите не съм сигурен дали се бият, за да се обединят с РФ, или просто срещу евроатлантическата опция); и първите са повече от вторите. Може би най-справедливото решение е да се разделят? Не знам. Но ако да се разделят е най-правилното решение, тогава РФ трябва да даде същата опция на малцинствата си (примерно чеченците), щото иначе двоен стандарт. Двоен стандарт създаде също и Запада с Косово. Двоен стандарт и за сърбите примерно - не признават Косово, но подкрепят Русия. Въобще двоен стандарт навсякъде.

Иначе, тя Русия все има и ще има врагове по границата си и все ще се пробва да ги погълне. Ако примерно погълне Украйна, какво става? Пак ще граничи с врагове (врагове според нея). То за РФ всеки съсед, който не е погълнат или васал, е враг или потенциален враг. Тия просто нямат спирка. И тъпото е, че ако погълнат Украйна (или част от Украйна), ще станат по-силни и неминуемо ще се фокусират на следващия "враг". Да не говорим, че в процеса на тая война, беше създадед още един "враг" на границата - Финландия.

sonouomo

Мнениеот sonouomo » 12 сеп 2022 02:41

tiamat написа:
Groucho написа:
tiamat написа:Ами то същото може да се каже и за РФ - ако ги интересуваше добруването на Украйна, щяха да се дръпнат назад. Демек, нито САЩ, нито РФ ги интерсува добруването на Украйна по тая логика :) Като оная притча за Соломон и двете майки, все някой трябваше да отсъпи.

Почваш да влизаш пак в детската градина с писанията.

В Украйна има 5-6 милиона руснаци, които не искат да са в НАТО и да славят нациста Бандера.
Украйна до коя граница се намира?
Колко кравари има там? Един, два, три милиона краварско малцинство?
Русия да отстъпи и да гледа как САЩ създава враг до границата и?
На руски територии, които са подарени на Украйна от Ленин и номенклатурчиците в СССР?
Да гледа как тормозят руското население там?

САЩ трябваше да отстъпят. Защото знаеха какво ще стане, ако продължават да дълбаят. Само че на тях война в Европа им отърва.
От война в Европа печелят много пари и контрол над васалите си. Още едно такова писание за това кой е трябвало да отстъпи, за да не се стигне до война в Украйна и ще те питам наред ли си по цялата главаИзображение

По принцип нито аз, нито ти можем да имаме някаква истинска представа какви са отношенията там без да сме живели и видели нещата отвътре. Колкото и да четем, и да се информираме по темата. За много от спорните точки (кой на кого дал територии, на кого са били исторически, тормоза над руснаците и т.н.) има противоположни мнения. Въпреки че аз живях седем години с един от най-добрите ми приятели (рускоговорящ украинец от Одеса, жена му половин рускиня, половин грузинка). Само в това семейство (включая бабите и дядовците), мненията бяха колкото си искаш. Дори се бяха разбрали по едно време да не се говори за политика като се съберат, щото се изпокарваха. Грузинския дядо особено ги нареждаше много здраво :) Ти изхождаш от омразата си към САЩ, аз изхождам от това, че според мен за нас е по-добре Украйна да бъде в нашата сфера, отколкото в руската. Отделно, мисля че за самите украинци е по-добре да бъдат част от западния свят, защото мисля, че западния свят е по-добър от руския. Фактите са, че в Украйна има хора, които са готови да бранят с оръжие и с живота си евроатлантическата опция за родината си; също така има и хора, които са готови да бранят с оръжие и с живота си обратното (за тези вторите не съм сигурен дали се бият, за да се обединят с РФ, или просто срещу евроатлантическата опция); и първите са повече от вторите. Може би най-справедливото решение е да се разделят? Не знам. Но ако да се разделят е най-правилното решение, тогава РФ трябва да даде същата опция на малцинствата си (примерно чеченците), щото иначе двоен стандарт. Двоен стандарт създаде също и Запада с Косово. Двоен стандарт и за сърбите примерно - не признават Косово, но подкрепят Русия. Въобще двоен стандарт навсякъде.

Иначе, тя Русия все има и ще има врагове по границата си и все ще се пробва да ги погълне. Ако примерно погълне Украйна, какво става? Пак ще граничи с врагове (врагове според нея). То за РФ всеки съсед, който не е погълнат или васал, е враг или потенциален враг. Тия просто нямат спирка. И тъпото е, че ако погълнат Украйна (или част от Украйна), ще станат по-силни и неминуемо ще се фокусират на следващия "враг". Да не говорим, че в процеса на тая война, беше създадед още един "враг" на границата - Финландия.

Финландия сама си създаде враг, ама....
В тубата има около 7-8 филма с едно наименование "Дети Донбасса", поизгледай някои от тях, ще ти помогне, надявам се.
Препоръчвам ти "Алеята на ангелите".

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 12 сеп 2022 03:14

tiamat написа:Може би най-справедливото решение е да се разделят?

Те ще се разделят, но с много жертви.
Украйна можеше да се размине само с Донбас и Крим.
Сега нищо чудно да им начупят цялата страна, да се разделят с Донбас и с други територии освен Донбас.

За враговете... Швеция и Финландия и преди бяха в тесни връзки с НАТО. Учения, общи мисии, не знам си какво...
Според мен на руснаците не им пука особено за тях, дали са вън или вътре в алианса.
Просто още една цел за атомните оръжия.
Южна и Югоизточна Украйна е съвсем друга бира, там са градове, основавани и изграждани от руските царе и царици.
Няма как да оставят Краварите и Бандеровците да правят каквото си искат с тези територии и с руснаците, които живеят на тях. Да изграждат вражески военни бази върху подаръците от СССР и да врещят, че искат да се декомунизират. Като искаш да се декомунизираш, губиш подаръците от времето на СССР.

Казах ти, има западни аналитици, които още през 2014-а и преди това казват какво ще стане, ако Краварите се намесят в Украйна.
Че Украйна е много дебела червена линия за Русия. Краварите казаха, че не признават червени линии, декември 2021-а или януари 2022-а, когато беше последният ултиматум на Русия, за да няма пълномащабна война.
Последна промяна от Groucho на 12 сеп 2022 03:19, променено общо 1 път.

Capitan5_Puyol

Мнениеот Capitan5_Puyol » 12 сеп 2022 03:18

Ако трябва до съмване ще ти повтарям - Тогава да освободят поробените народи от Северен Кавказ и Далечния изток, щом толкова реват за руснаците в Украйна. И не, нито Донбас, нито Крим ще бъдат при твоите любимци, колкото и да ти се иска. И двете са украински територии и такива ще бъдат. Толкоз.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 сеп 2022 10:04

Groucho написа:
tiamat написа:Може би най-справедливото решение е да се разделят?

Те ще се разделят, но с много жертви.
Украйна можеше да се размине само с Донбас и Крим.
Сега нищо чудно да им начупят цялата страна, да се разделят с Донбас и с други територии освен Донбас.

За враговете... Швеция и Финландия и преди бяха в тесни връзки с НАТО. Учения, общи мисии, не знам си какво...
Според мен на руснаците не им пука особено за тях, дали са вън или вътре в алианса.
Просто още една цел за атомните оръжия.
Южна и Югоизточна Украйна е съвсем друга бира, там са градове, основавани и изграждани от руските царе и царици.
Няма как да оставят Краварите и Бандеровците да правят каквото си искат с тези територии и с руснаците, които живеят на тях. Да изграждат вражески военни бази върху подаръците от СССР и да врещят, че искат да се декомунизират. Като искаш да се декомунизираш, губиш подаръците от времето на СССР.

Казах ти, има западни аналитици, които още през 2014-а и преди това казват какво ще стане, ако Краварите се намесят в Украйна.
Че Украйна е много дебела червена линия за Русия. Краварите казаха, че не признават червени линии, декември 2021-а или януари 2022-а, когато беше последният ултиматум на Русия, за да няма пълномащабна война.

Те руснаците може да са си прави за себе си, но нас защо трябва да ни интересува техния интерес. Ти ще се разсърдиш ли, ако свалят Путя и дойде някой алкохолик и им колонизират държавата с цел евтини ресурси за Европа? Защото ми се струва, че русофилите искат Русия да е добре, а не ние.

Ако разпадане на ЕС и смърт за западните държави е ок за България, нека се случи. Така мислят и всички русофоби и това е голямата разлика, че едните не поставят чужди държави пред своята.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 13 сеп 2022 10:28

Няма да се разсърдя. Европа си имаше своите евтини ресурси и при Путя. Сега ще видим краварите колко евтини ресурси ще карат.
Видя се при обсъжданията извън парламента и гласуванията в него за РСМ кой не поставя чужди държави пред своята.

Върни се в “Свободна зона”