Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот JimBeam » 19 май 2022 22:15

Ти си изгубена кауза.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 19 май 2022 22:19

ReBorn1982 написа:Това е ясно, за САЩ специално има 2 такива доказани случая, но конкретно за 2001-а няма никакви сериозни данни или доводи.

E, аз да не съм казал, че има доказателства? Твърдя само, че ако хипотезата е, че е имало допълнителни взривове, които са съборили Кулите, практически тази хипотеза е изпълнима.

"And a strong, united NATO is the foundation of America's security" - Байдън днес, докато даваше изявление с представителите на Финландия и Швеция.

Силно, обединено НАТО е основата на една дебела, американска банкова сметка по моему, щото нито Канада, нито Мексико могат да застрашат прословутата "сигурност" на Америка, да не говорим за някоя друга странаИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Хърватският президент също заплашвал с Вето приемането на Финландия и Швеция в НАТО, защото имали някакви щения към Босна и Херцеговина.
Последна промяна от Groucho на 19 май 2022 22:20, променено общо 1 път.

23LBJ
Контакти:

Мнениеот 23LBJ » 19 май 2022 22:19

JimBeam написа:Ти си изгубена кауза.

Като съм изгубена кауза, кво ме занимаваш тогава ?
pomiqrat написа:САЩ воюват извън територията си, за да не могат Китай, Северна Корея, Русия и мюсюлмани да напускат границите си и да издевателстват над останалите. Елементарно, но не и за елементарни хора!

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 19 май 2022 22:48

Взривове могат да се вкарат тайно само няколко седмици/месеци преди подобни събития, но няма как да ги поставят там 2-3 години преди това и да си стоят зазидани в някакви колони. Това е експлозив, който не е стабилен в дългосрочен план да стои в готовност.

Една малка сграда преди да бъде съборена се подготвя дълго време преди да бъде взривена и то именно в такъв времеви отрязък от седмици до 2 месеца макс. Какво остава за огромни две сгради от по 100 етажа, защото трябва да ги сложиш от долу до горе по всички носещи колони.

Самолетите влизат под ъгъл в самите сгради, а не директно в 1-2 етажа и да заседне в тях така да се каже. При влизането на самолета носът му пробива поне 4-5 етажа надолу. Горивото на самолетите не разтапя стоманата, а я прави мека и уязвима на налягането, което впоследствие се случва. Всички резервоари са били пълни до горе понеже са излитали към дестинации навътре в страната.

Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 20 май 2022 00:27

23LBJ написа:
ReBorn1982 написа:На кои документи се уповава ?? Посочи ли ги конкретно кои са ??

Книгата съм я чел преди няколко години, нямам ясен спомен на кои документи се уповава. Освен това, това, че САЩ е знаел, че ще бъде бомбардиран "Пърл Харбър", но умело го използва, не е само негово мнение. Доста историци го твърдят, дори и български...

Кажи за Резун/Суворов ? Вярваш ли на писаниците му ?
Между другото самият Исаев има книга за Резун...

Значи, директно ти го пиша - няма такива документи. А и да имаше, още ще са засекретени, т.е. няма как да ги е чел. Чел си лъжи. Или фриволни интерпретации на някакви други документи.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 20 май 2022 08:41

Брато, предпочитам да вярвам на дипломиран историк, дето цял живот се вре в документи, отколкото в някакъв форумен лаик, дето сигурно в реалният живот е автомонтьор/зидаромазач или нещо подобно... А и като цяло, не си ми особено компетентен. Чел съм ти старите тези за 16-тата република и бай Тошо. Нищо верно няма в това.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 20 май 2022 14:05

Особено, ако има негова мисъл в информиран нет, буднаера и подобни сайтове :D Може и поглед инфо. Преписано от нюсфронт инфо :D Важното е да е инфо :D
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 20 май 2022 17:37

paceto написа:То се говори, че самолета се е забил надолу с носът, което ми се вижда малко нелепо и почти невъзможно за изпълнение.
Показват го, че уж ей така е станало и всичко се е набило навътре понеже после изравят един от двигателите с багер. Не знам за мен изглежда прекалено малък район на отломки за такъв голям самолет и повече прилича на дупка от голяма ракета.
https://www.youtube.com/watch?v=gMA7Wse9sSc

Изображение

Изображение

По принцип не е невъзможно. В историята на авиацията има много случаи, при които самолети изпадат в т.нар. "свредел" по различни причини. При свредела самолета се насочва към земята вертикално с носа надолу и започва бясно въртене като винт. От това нещо много малко пилоти могат да излязат от това нещо. Ако автопилота е изключен и при борба в кабината щурвала е изблъскан напълно към носа самолета ще се насочи стремоглаво към земята. Стане ли това, всички ще се съберат на куп в кабината и няма как да се оправи тая поразия....

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 20 май 2022 17:57

https://www.youtube.com/watch?v=LWnoupipO_8
За Путин и един тон изчезнала кока. А едно време Поли Пантев го гръмнаха за някакви си 600 кила ......

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 20 май 2022 18:10

bobonikolov написа:
paceto написа:То се говори, че самолета се е забил надолу с носът, което ми се вижда малко нелепо и почти невъзможно за изпълнение.
Показват го, че уж ей така е станало и всичко се е набило навътре понеже после изравят един от двигателите с багер. Не знам за мен изглежда прекалено малък район на отломки за такъв голям самолет и повече прилича на дупка от голяма ракета.
https://www.youtube.com/watch?v=gMA7Wse9sSc

Изображение

Изображение

По принцип не е невъзможно. В историята на авиацията има много случаи, при които самолети изпадат в т.нар. "свредел" по различни причини. При свредела самолета се насочва към земята вертикално с носа надолу и започва бясно въртене като винт. От това нещо много малко пилоти могат да излязат от това нещо. Ако автопилота е изключен и при борба в кабината щурвала е изблъскан напълно към носа самолета ще се насочи стремоглаво към земята. Стане ли това, всички ще се съберат на куп в кабината и няма как да се оправи тая поразия....
Нещо като смъртта на пилота ни Валентин Терзиев преди година. Ако помниш малоумните русоробски тролове тогава веднага почнаха с фейкове и манипулации, че НАТОвци били свалили самолета, че да останем без МиГ-ове 29. На такива да им начупиш пръстченцата, с които пишат тия глупости ще им е малко. Даже техния любимец румен радев не посмя да говори такива глупости. Очевидно пилотска грешка доведе до тази трагедия.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Върни се в “Свободна зона”