Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

23LBJ
Контакти:

!

Мнениеот 23LBJ » 19 май 2022 20:55

Бубка, повярвай ми, ние със сигурност сме по-тъпи от тях, затова и сме на тоя хал... Това момче, за което говоря, си замина от България, понеже вече не можеше да търпи, да живее тук. Последния път ми вика: "В тая фирма на татко, няма кой една фактура да ми напише !" Ми, извинявай, ама на някои хора тук, постовете са пълно доказателство за това... Просто тоталната деградация е на лице - чалга, силикон, Биг Брадър, омраза, завист, тъпотия... Това е България в 2022-ра година.
pomiqrat написа:САЩ воюват извън територията си, за да не могат Китай, Северна Корея, Русия и мюсюлмани да напускат границите си и да издевателстват над останалите. Елементарно, но не и за елементарни хора!

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот paceto » 19 май 2022 20:56

То не са длъжни да знаят какво се случва в Европа, така както мнозина от вас не знаят какво се случва например в Охайо. Това са два континента и всеки със своите проблеми, виждания и разбирания. Не са длъжни да знаят къде точно се намира Украйна, България, Сърбия така както у нас не знаем къде се намира Уайоминг и какъв е живота в Дъглас или Шайен. :)

23LBJ
Контакти:

Мнениеот 23LBJ » 19 май 2022 21:04

Thsmith написа:На мен пък винаги ми е било смешно като някой почне да се оплаква, че еди къде си го гледали от високо, били надменни и етк глупости за дадена държава. Как пък аз не съм се чувствал така никъде? Същата работа... Живееш и изглеждаш като прошляк, отнасят се с теб по този начин, виждаш такива неща и тн

Грам не си разбрал, за какво говоря, ама приказваш... Бил "прошляк" ?
pomiqrat написа:САЩ воюват извън територията си, за да не могат Китай, Северна Корея, Русия и мюсюлмани да напускат границите си и да издевателстват над останалите. Елементарно, но не и за елементарни хора!

ReBorn1982

Re: 9/11

Мнениеот ReBorn1982 » 19 май 2022 21:23

23LBJ написа:Ами ако знаеш кой е Алексей Исаев, в момента е най-популярният руски историк. Твърди го в "Десет мита за ВСВ", която четох преди доста време.

Като го твърди, извади ли нещо или си остана само с "твърденето" ??!

Аз съм човек, който доста се интересува от история и щях да знам отдавна, ако имаше нещо сериозно по темата.

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 19 май 2022 21:30

Байганьовците винаги намират друг да им е виновен за собствената мизерия, некадърност и т.н. Най-често разбира се са гадните американци или ЕС дето изливат милиарди у нас, ганьо български обаче ги плюе и краде от еврофондовете вместо да бъдат усвоявани по предназначение.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

23LBJ
Контакти:

Re: 9/11

Мнениеот 23LBJ » 19 май 2022 21:33

ReBorn1982 написа:Като го твърди, извади ли нещо или си остана само с "твърденето" ??!

Уповава се на документи, нали това ти казвам. А и книгата не е от новите, мисля, че беше от 2009-та... Освен това не е някакъв въздухар, изключителен специалист е.

Какво мислиш за писаниците на Суворов/Резун ? Ай, като толкова се интересуваш от история...

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 май 2022 21:41

На кои документи се уповава ?? Посочи ли ги конкретно кои са ??

23LBJ
Контакти:

Мнениеот 23LBJ » 19 май 2022 21:45

ReBorn1982 написа:На кои документи се уповава ?? Посочи ли ги конкретно кои са ??

Книгата съм я чел преди няколко години, нямам ясен спомен на кои документи се уповава. Освен това, това, че САЩ е знаел, че ще бъде бомбардиран "Пърл Харбър", но умело го използва, не е само негово мнение. Доста историци го твърдят, дори и български...

Кажи за Резун/Суворов ? Вярваш ли на писаниците му ?
Между другото самият Исаев има книга за Резун...

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 19 май 2022 21:57

Чел бил книга на някакъв руски историк и веднага това означава, че всичко е ясно като бял ден и няма начин да не е прав. Все едно да прочетеш книга от американски автор за революцията в Русия или за управлението на Сталин и да го приемеш за достоверна информация нищо, че същият не е стъпвал там и се води по някакви слухове, източници и т.н.

23LBJ
Контакти:

Мнениеот 23LBJ » 19 май 2022 22:02

JimBeam написа:Чел бил книга на някакъв руски историк и веднага това означава, че всичко е ясно като бял ден и няма начин да не е прав. Все едно да прочетеш книга от американски автор за революцията в Русия или за управлението на Сталин и да го приемеш за достоверна информация нищо, че същият не е стъпвал там и се води по някакви слухове, източници и т.н.

Ами виж сега, ще ти го обясня просто, понеже...
Смятам, че като човек, който от доста време се интересува от история, има глава на раменете и може да прецени, на кои историци да се довери и на кои - не ? Разрешение не смятам да искам от някого, компренде ?
Не знам, на какъв език да обясня, че Исаев е сред най-сериозните, но и сред младите историци, като по никакъв начин не е обременен с това кои са комунисти и кои антикомунисти и т.н.
Американски историци ? Не желая, да прочитам, как САЩ са спасили света от нацизма. Именно затова го питах за Суворов, какво мисли...

КАПИШ ?

Върни се в “Свободна зона”