boabbb написа:Винаги ми е било много мило като емигранти, които са заебали България и роднините си тука, ми обясняват кое как и кое е най-добро за България ... Мисля, че след като почнеш да работиш тука и да плащаш данъци, а с тях и масрафа на тия малоумници в момента, които са от вашата черга, може да ми даваш наклон на уя. Тука май продължава да е тема за световна политика и пак се пише за комунистите ... Разбирам, че малоумниците на запад са свикнали да си мият ръцете с тях, ама те приключиха още преди 30 години. Ето още един от тази групичкаПрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви, че администрацията му прави всичко възможно, за да свали цените в страната, без да се забавя икономическата активност.
Байдън посочи две основни причини за ръста на цените - пандемията от Covid-19 и инвазията на Русия в Украйна. Той припомни, че богатите страни са се съгласили да освободят допълнителни 120 милиона барела петрол от резервите си за извънредни ситуации, включително 60 милиона барела от САЩ.
Все още обаче Белият дом не е решил да спре федералния данък от 18 цента за галон, за да облекчи цените, отбелязва агенция "Франс прес".
След изказването на Байдън цените на бензина в САЩ достигнаха рекордно ниво от 4 долара и 37 цента за галон, надминавайки последния рекорд от 11 март. Общото увеличение на цените в щатите достигна 8,5%, спрямо март 2021 година.
Забележете причините за инфлацията. В никакъв случай не е отпечатването на зелени хартийки без покритие ...
Само един факт специално за теб: българите, които живеят в чужбина са най-големият инвеститор в България и внасят всяка година по около 2 млрд лв, които се вливат в българската икономика по множество начини - от закупуване на жилища, до инвестиране в бизнеси, почивки, помощи за семейството и т.н.. Истината е,че ако не сме ние да ви издържаме там вие сте живи-умрели, а пък ти си плащай данъци колкото искаш. И още нещо относно Америка:
БЕЗРАБОТИЦАТА В САЩ УДАРИ 50 ГОДИШНО ДЪНО
Повече хора в САЩ са подали молби за обезщетения за безработица миналата седмица, но в крайна сметка общият брой на безработните в страната се запазва на рекордно ниски нива.
Заявленията за обезщетения са се увеличили с 19 000 до 200 000 за седмицата, приключваща на 30 април, съобщи Министерството на труда в четвъртък.
Общият брой на хората, които получават помощ, защото са без работа, е намалял с 19 000 спрямо предходната седмица – до 1 384 000. Това е най-ниският брой безработни от януари 1970г.
Работниците в САЩ могат да избират от стотици хиляди работни позиции. Две години след началото на пандемията, икономиката на САЩ започна силно да се възстановява, като по последни данни за всеки безработен в САЩ има по 1,8 работни места.
Бюрото по трудова статистика съобщи, че работодателите в САЩ са публикували рекордните 11,5 милиона работни места през март. Рекорден брой хора са напуснали работа – 4,5 милиона, за да си търсят по-добре платена позиция.
Работодателите са добавяли средно по над 540 000 работни места на месец миналата година, с което нивото на безработицата е намаляло до 3,6%.
С тоя темп скоро ние тук ще нормализираме инфлацията. Мислете му вие, които нито сте продуктивни, нито сте организирани, нито нищо. Единственото, за което сте продуктивни е да мятате помия по всеки, който е инакомислещ. Ние българите в чужбина сме тук с причина. На нас ни е против природата да живеем в крадлива държава. Всякакви приказки от рода на "Аз оставам тук да се боря за България" са живо лицемерие. Всички знаем, че ако махнат ограниченията за пътуване до Америка един голям процент от вас ще зарежат всичко в България и ще хукнат тук. Те американците са балами да не махат визите толкова време и сигурно без причина ги държат.