Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

LBJ23

Re: Войната в Украйна

Мнениеот LBJ23 » 11 май 2022 09:50

paceto написа:Не си спомням американци да са окупирали страната, да са избивали интелигенцията у нас след 9 септември, да са отваряли лагери и да са управлявали държавата за половин век?

A спомняш ли си, да са бомбардирали страната ни и да са хвърляли бомби-играчки за дечицата ? Много ви е двоен аршина, бе !

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 11 май 2022 09:53

А ти спомняш ли си руските бомбардировки колкото и малки да са? Това е война и ще бомбят много ясно, ама тук говорим за нещата след войната или някак си не е удобно да се говори, а?

Ще продължаваме ли да отклоняваме темата и да се въртиш като пумпал с надеждата да извърташ нещата?

LBJ23

Мнениеот LBJ23 » 11 май 2022 09:58

paceto написа:А ти спомняш ли си руските бомбардировки колкото и малки да са? Това е война и ще бомбят много ясно, ама тук говорим за нещата след войната или някак си не е удобно да се говори, а?

Руските бомбардировки ? Имаш ли представа, какво има на Черно море, че да ни бомбят русите ? Не бомбят български обекти, не се безпокой...

paceto написа:Ще продължаваме ли да отклоняваме темата и да се въртиш като пумпал с надеждата да извърташ нещата?

Аз се въртя като пумпал ? Това е тема, по коятото съм писал най-много... Обясних как са нещата, това че не си разбрал, не е моя вината. Политиците ни не са били никаква интелигенция, а банда бездарници...
И никаква СССР не е управлявала. За огромна част от българите, това е същински златен полувек. Защото БКП хвана страна с дървено рало и я направи олимпийска сила в спорта, космическа, 9 милиона души, масово грамотни, с нула престъпност и т.н.

КАЖИ МИ КОЙ Е НАПРАВИЛ ПОВЕЧЕ ЗА ТАЗИ СТРАНА ! АМА ДИРЕКТНО ТЕ ПИТАМ ! КОЙ !?!??!

LBJ23

Мнениеот LBJ23 » 11 май 2022 10:01

Давам ти най-нагледен пример...

Ти си младо момче, искаш да учиш, съответно имаш страхотна образователна система. Искаш и да спортуваш ? Нямаш проблем, всичко ти го поема държавата. Ставаш пълнолетен, хващаш си булка, искате да ставате семейство. Няма проблем, бе ! Дърпаш кредит, взимаш жилище, което в София струва 6 палки. Дядо ми е изплатил жилището за 3 години. Някакъв проблем да виждаш тук ? Някакви лагери ? Някаква РККА дето да окупира ? Чичо Джо да пази някого ?

Много се чудя на тия 60% соцносталгици, кви лагери са виждали...

LBJ23

Мнениеот LBJ23 » 11 май 2022 10:13

Ей тоя младеж, Господ да го прости, и той е много "репресиран"... Толкова много, че България го направи това което е !
https://www.youtube.com/watch?v=jKsT-zG-w0k

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 11 май 2022 11:48

LBJ23 написа:Давам ти най-нагледен пример...

Ти си младо момче, искаш да учиш, съответно имаш страхотна образователна система. Искаш и да спортуваш ? Нямаш проблем, всичко ти го поема държавата. Ставаш пълнолетен, хващаш си булка, искате да ставате семейство. Няма проблем, бе ! Дърпаш кредит, взимаш жилище, което в София струва 6 палки. Дядо ми е изплатил жилището за 3 години. Някакъв проблем да виждаш тук ? Някакви лагери ? Някаква РККА дето да окупира ? Чичо Джо да пази някого ?

Добре, че беше соца да имаме ток и коли, баси другите държави в Европа как ли са се справили. Убеден съм, че много по-зле от нашите.

Искаш да кажеш, че соца е бил ок за работническата класа и ниските прослойки в обществото. Така горе долу бих бил съгласен. Нека да хвърлим способните хора, които могат да управляват бизнес, да дърпат държавата напред и да си позволяват да живеят добре, за сметка на простолюдието и държавата да не се развива с темпа дори на Югославия, която е отворена към Запада и позволява частна собственост.

Сега имам всичко изброено, дори булка + хубава кола, екскурзии всяка година, миналата посетих Малдиви, преди 5 години бях в Африка. Аз не виждам никакъв проблем за мен.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

LBJ23

Мнениеот LBJ23 » 11 май 2022 11:51

Soulen написа:

Добре, че беше соца да имаме ток и коли, баси другите държави в Европа как ли са се справили. Убеден съм, че много по-зле от нашите.

Искаш да кажеш, че соца е бил ок за работническата класа и ниските прослойки в обществото. Така горе долу бих бил съгласен. Нека да хвърлим способните хора, които могат да управляват бизнес, да дърпат държавата напред и да си позволяват да живеят добре, за сметка на простолюдието и държавата да не се развива с темпа дори на Югославия, която е отворена към Запада и позволява частна собственост.

Сега имам всичко изброено, дори булка + хубава кола, екскурзии всяка година, миналата посетих Малдиви, преди 5 години бях в Африка. Аз не виждам никакъв проблем за мен.

Пак ти задавам въпроса, на който други не отговориха. Кажи ми, кой направи повече за нашата страна ? Ама конкретно !

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 11 май 2022 12:01

LBJ23 написа:
Soulen написа:

Пак ти задавам въпроса, на който други не отговориха. Кажи ми, кой направи повече за нашата страна ? Ама конкретно !

Некоректно е да сравняваш различни периоди от историята. Дори сегашното 30 години крадене е повишило стандарта ни на живот доста сериозно до 2020г преди Ковид. Имахме си непрестанен ръст на БВП.

Няма начин хората през 1930 да живеят по добре от 1970, при каквото и да е управление. Дори КНДР би трябвало да са някое ниво отгоре.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

LBJ23

Мнениеот LBJ23 » 11 май 2022 12:04

Soulen, имаш ли представа, колко взима един учен от БАН ?

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 11 май 2022 12:42

paceto написа:А ти спомняш ли си руските бомбардировки колкото и малки да са? Това е война и ще бомбят много ясно, ама тук говорим за нещата след войната или някак си не е удобно да се говори, а?

Всъщност България не е водила никакви военни действия, нито един български войник не се е бил на фронта за Третия Райх. Войната на САЩ я обявяваме съвсем символично.

Другото, което трябва да се отбележи, е че САЩ не бомбардира някакви военни обекти у нас, нито индустриални, а съвсем целенасочено бомбардира цивилни райони. Това, ако си забравил, е ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Върни се в “Свободна зона”