Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот fcb_bg » 20 апр 2022 22:35

ReBorn1982 написа:В какво състояние са оставили Афганистан ?? Аз не виждам да е просперирала тази държава .....

Но виждам Ирак в какво състояние е .... не, че при Саддам живееха много добре, ама след 2003-а насам е някакъв ад. И всичко това го натвори САЩ с нахлуването си там. Забъркаха кашата и 2011-а се изнесоха, щото не можаха да се оправят.

И аз не знам какво оставиха, поне маковата реколта дано е намаляла. Че онез като бяха там разбиха производството.
Както и онез идилски амуджи в Сирия си отвориха монетен двор под вещите удари на самолетите на онез с яките рЪки.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

KOE!?!?!?

Мнениеот Drunken_Master » 20 апр 2022 22:40

pomiqrat написа:За разлика от теб мога да разсъждавам и не го карам на копиране на информация и нищо повече, и мога да изложа свое собствено мнение по въпрос.

Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 20 апр 2022 22:42

[offtopic]
Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:За разлика от теб мога да разсъждавам и не го карам на копиране на информация и нищо повече, и мога да изложа свое собствено мнение по въпрос.

Изображение

Повтаряш се ;( Бъди креативен. Занасям те. Знам, че не можеш.[/offtopic]
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Re: !

Мнениеот JimBeam » 20 апр 2022 22:44

Drunken_Master написа:
JimBeam написа:
ReBorn1982 написа:Не знам какви новини си пропускал или не, но САЩ се унижиха, след като 20 години не могат да се справят с талибаните, да ги извикат в Катар на преговори. И там им обещаха, че ще се изтеглят 2021-а, даже и дата договориха, срещу което Талибан обеща да не ги напада.

Това "постигна" уж най-мощната армия в света срещу едни козари ....

Руснаците като стояха 10 години в Афганистан какво постигна и как оставиха държавата след това? Ако не беше се разпаднал СССР щяха още 10 години да стоят и една от причините съюза да закъса за пари е именно тази война в Афганистан. Да не би руснаците да не са се били със същите хора като американците и как за едните е провал, а за другите не е. Виждал ли си в какво състояние оставиха руснаците след като се изнесоха и в какво състояние я оставиха САЩ след като си заминаха?

Мда, то Ирак в момента си е направо туристическа дестинация номер едно в света... АХАХАХАХХАХАХАХА !
Брато, моля те... :ДДД

Говорим за Афганистан. Виж какво направиха САЩ за 20 години и сам може да видиш архивните кадри след руснаците, че дори избухна и гражданска война, което доведе на власт талибаните. Тук говорим за инфраструктурата, свободата на хората, децата започнаха да ходят на нормални училища, жените не ходеха забулени и имаха развлечения. Много международни компании влезнаха за тези години, построиха се нови сгради, пътища и т.н.

https://www.youtube.com/watch?v=lZdrT_WsyU4
https://www.youtube.com/watch?v=TWqQVLMtU-g

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 20 апр 2022 23:14

THE G.A.M.E написа:
Thurman Murman написа:“Британският генерал Барънс, бивш ръководител на Съвместното командване на силите, смята, че НАТО не е готова за директен сблъсък с Русия.
На Запад винаги можеш да срещнеш мнения на военни, които общо-взето казват, че НАТО нема шанс дори срещу Албания.
След което идва нЕкой американски президент и ти казва, че отделяш твърде малко кинти за превъоръжаване и иновиране на Армията си.
Хеле пък в САЩ едно такова твърдение би означавало още около трилион печалба за ВПС / Военно Промишленият Комплекс /

Инак, нали не мислиш сериозно, че западняците не виждат бедственото положение на руската армия, дето 2 месеца се мъчи с нЕкви украински селяци ?

Обаче тия селяци имат страшни трактори :D
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

emerson3leao

Мнениеот emerson3leao » 21 апр 2022 00:28

Глава Минобороны РФ заявил о планах внедрения новых способов ведения боевых действий
https://topwar.ru/195177-glava-minoboro ... stvij.html
... министр отметил серьезные подвижки в развитии системы связи в войсках, где использование элементов искусственного интеллекта...

Асвабадителите с човешкия интелект не са добре, а искат да използват изкуствен, хахаха !
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов - але, алее...

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 21 апр 2022 00:36

Ако някой се чуди защо не могат да думнат азовците в подземията на завода. Това са подземия, които могат да издържат и на ядрена атака, а може да стоят с месеци ако са заредили достатъчно с провизии.

Изображение

emerson3leao

Мнениеот emerson3leao » 21 апр 2022 00:40

https://www.clubz.bg/127030-otselyal_ot ... a_zaginaha

Оцелял от крайцера "Москва": Всички на палубата загинаха
Срочно служещият е потвърдил, че всичко в официалната руска версия е лъжа !

Морякът е оцелял след експлозията и последвалия пожар на кораба. Журналистите са разговаряли с майка му. Редакторите не я назовават от съображения за сигурност.

Жената е разказва, че вечерта на 14 април синът й се е обадил и всичко, което й е казал, е в противоречие с официалните изявления на руските власти. По-специално той е потвърдил, че украинските ракети "Нептун" са ударили кораба и съобщи за 40 загинали моряци. Според майката на наборника, крайцерът "Москва" вече е изпълнявал редица бойни задачи от 24 февруари, включително край украинския Змийския остров, а по време на последната кампания руските войски са планирали операция за десант на морски пехотинци в Одеса.

„Синът ми ми се обади по телефона на 14-ти в сълзи и каза: „Мамо, разбираш ли какво се случи? Три ракети бяха изстреляни по нас!", казва жената. (Според украинските власти две крилати ракети „Нептун” са били изстреляни по крайцера „Москва”. – б.р.). „Някои от момчетата са евакуирани във фрегатата „Макаров. Всички оцелели са откарани в Севастопол. Дадоха им телефони, защото бяха само по шорти и фланелки. Всичко им е останало на кораба - и телефони, и документи. Без нищо са".

До това време жената вече е видяла руските официални съобщения за „пожар на кораба“ и е попитала сина си за тях.

„Той ми каза: „Не, мамо, не е вярно. Това не е пожар". Не го каза просто така, не го измисли. Казва ми и плаче от ужаса, който е преживял... Това не е дървена лодка, която би се запалила толкова лесно. Никой нищо не обяснява, просто не разбирам защо радарите на крайцера, който беше оборудван с всичко, не са разпознали тези ракети".

emerson3leao

Мнениеот emerson3leao » 21 апр 2022 00:44

Жената не вярва в официалната версия на руското министерство на отбраната за възпламеняването на крайцера "Москва" в резултат на детонация на боеприпаси.
Кой потопи крайцера „Москва“?

Според майката на моряка, на "Москва" е имало общо около 510 души. Синът й казал, че знае за около 40 загинали.

"По думите му всички, които са били на палубата, в рулевата рубка, които са водили крайцера, които са били на вахта, са загинали, защото ударът е нанесен точно по палубата. Има ранени с отрязани крайници", разказва жената.

Майката на моряка казва, че синът й е служил срочно на кораба.

"Той е наборник. И как се е озовал на крайцера, който е бил на мисия, е голям въпрос. Крайцерът е участвал във военните действия: Змийския остров, Одеска област. И синът ми участва там като наборник. Какво означава това? Неизпълнение на заповеди? Неспазване на законите? ", казва майката.

Руският президент Владимир Путин обяви в началото на март, че нито срочнослужещи, нито резервисти ще участват във войната в Украйна. От Министерството на отбраната също заявиха, че това е "изключено".

В същото време майката на моряка е сигурна, че службата на сина й е била "мирна".

"Ти ме разбираш като майка. Посивях направо от ужас. Това, което чух от него, това, което гледах в интернет, е страшно и не пожелаваш такава съдба на врага. И това е в мирно време “, казва тя.

Според нея корабът не е изпълнявал бойна задача, когато ракетите са го поразили.

Въпреки това, в отговор на уточняващ въпрос на журналист, жената отбелязва, че все още се планира десант на руски войски в Одеса.

"Те отиваха към Одеса, за да стоварят морски пехотинци. Може би не разбирам това, но те трябваше да ги стоварят", казва майката на руския моряк.

Според жената през март синът й бил принуждаван да подпише договор за свръхслужба, но той отказал. Сега той е в Севастопол и според него колегите му, които са се съгласили да подпишат, скоро ще бъдат изпратени в Украйна:

"И наборниците, доколкото разбрах от новините и от това, което ми каза синът ми, са изпратени в резерва”.

„Всички момчета са били разпръснати в различни части. Колко са изчезнали не се знае, а като се има предвид, че крайцерът е потънал, изобщо няма числа. Как да ги преброим, ако са разпръснати? Изглежда, че са го направили нарочно, така че да не могат да ги преброят”, казва майката.

Ръководството на Черноморския флот на Русия не съобщава на родителите подробности.

"От тези близки, с които поддържам връзка, също няма конкретна информация. Знам какво знаят. Няма подробности", казва жената.

Според руския опозиционен сайт "Медуза" 37 членове на екипажа на потъналия кораб са загинали, около 100 са ранени. Броят на безследно изчезналите е неизвестен.

emerson3leao

Мнениеот emerson3leao » 21 апр 2022 00:59

Изображение
В Херсон масово се лепи това - за всеки който сътрудничи на окупаторите, какво го чака... :)

Върни се в “Свободна зона”