Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Groucho » 13 апр 2022 14:26

Pichichi написа:Естествено е да ги е страх.
То по тази линия може и швайцовете да пострадат като се преместят огроми суми от "неосъждащите Путин"
икономики. Само не е ясно къде може да отидат? :-) Тук има финансисти ще кажат :-) ... ама може и да
заминат за инвестиции. Явно е че при разгарящата се нова студена война ще има недостиг на едни
артикули в единия лагер а в другия пък доста суровини ще са на високи цени а някои и няма и да ги има.
Страните от Африка да му мислят. Ще има доста проблеми там м/у враждуващите лагери за съжаление :-(

А иначе Еърбъс ще си купят титан няма начин, само че цената вече ще е ???

Явно в някакви китайски банки трябва да си върнат имането, знам ли.
Недостиг на артикули не ми се вярва да има в някой от двата лагера.
Вече за суровините - да, нищо чудно да са на различни цени.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 апр 2022 17:36

K'ъв е тоя вирОс в Китай, нали УЖ го бяха "преборили" ?
В Шанхай хора вият от блоковете като вълци, от глад, щото не ги пускат дори до магазина, а доставките на храна не смогват ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 13 апр 2022 19:57

Разследване разкри имоти за 20 млн. евро у нас на кума на Путин – олигарха Виктор Медвечук. Те са придобити през 5 негови фирми, които се водят на съпругата му, понеже той е под санкции.
Informnapalm съобщи, че имотите са в Несебър, Поморие и Царево. Площта на земята е 230 декара.
Пет български фирми, собственост на семейството на Медведчук, са вписани в българските търговски регистри.
Парцелите са разположени на черноморския бряг, в общините Несебър, Поморие и Царево. .
Парцели, собственост на семейството на Медведчук в общ. Поморие, с. Ахелой
Петте фирми имат капитал за общо 37 милиона лева. Те са със сложна структура на собственост, която през Кипър води до Украйна. Като краен собственик на фирмите в българския търговски регистър сега е посочена съпругата на Медведчук – телевизионната водеща Оксана Марченко.
Компаниите, свързани с Марченко в България са
- „Пърфект ланд пропъртис“ ЕООД,
- „Анаптиксис дивелопмънт“ ЕООД,
- „Ескафеас констракшънс“ ЕООД,
- „Хр.Атанасиу Канстръкшънс енд Дивелопмънтс“ ЕООД
- Политими Ги пропъртис“ ЕООД.
Основният предмет на дейност на всички тези фирми е строителство, продажба и отдаване под наем на недвижими имоти.
По логиката на решенията на ЕС тези активи трябва да бъдат блокирани от България. Не храня никакви илюзии, че това ще бъде направено от която е да българска държавна институция.

Опааа я кой имал имоти у нас. Сега нещо полиция и прокуратура дали ще се размърдат?

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 13 апр 2022 20:07

Ха сега да видим кой кара Китай да се затварят ? Сигурно пак е злия всевластен сатанист Бил Гейтс, който контролира и китайското правителство. :))
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 13 апр 2022 20:19

bobonikolov написа:Опааа я кой имал имоти у нас. Сега нещо полиция и прокуратура дали ще се размърдат?

Що, къде е престъплението на въпросния при покупките на имотите според теб?
Не ми дреме за мутро-барока по Черноморието, да национализират имотите на този Медведчук, ама напиши на кое основание да се размърдат полиция и прокуратура.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 13 апр 2022 20:25

Тоя Бобо Николов от поне месец-два тиражира едни и същи небивалици, как Русия е виновна за всичко, как комунистите са виновни за всичко, искаме лустрация и т.н. И в края на краищата се оказа, че пича си вее байряка в Лос Анджелис (примерно) и по цял ден милее за родината... на хиляди километри от нея. На мен лично ми звучи доста лицемерно, не знам за вас...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: !

Мнениеот bubka » 13 апр 2022 20:29

Drunken_Master написа:Тоя Бобо Николов от поне месец-два тиражира едни и същи небивалици, как Русия е виновна за всичко, как комунистите са виновни за всичко, искаме лустрация и т.н. И в края на краищата се оказа, че пича си вее байряка в Лос Анджелис (примерно) и по цял ден милее за родината... на хиляди километри от нея. На мен лично ми звучи доста лицемерно, не знам за вас...

Абсолютно. Такива не знам защо си мислят, че са наясно с процесите в страната.
[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 13 апр 2022 20:33

bubka написа:Абсолютно. Такива не знам защо си мислят, че са наясно с процесите в страната.

Аз между другото съм твърдо против, да гласуват на избори. Някакви хора на хиляди километри от тук ще решават съдбата ни !?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 апр 2022 20:35

Е, затова не знам. Според мен е редно да имат право. Много от напусналите хора са заради лошо управление на страната. Най-малко трябва да имат правото да гласуват против управлението, заради което са стигнали до решението да отидат в друга държава. По-скоро съм за определен филтър от типа на ако примерно 5 години и повече си в чужбина да губиш правото на глас или нещо подобно.
[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 13 апр 2022 20:37

Германия одобри издигане на знамето на дъгата над правителствени сгради

https://dnes.dir.bg/svyat/germaniya-odo ... eni-sgradi

Браво, победата е близоИзображение

Drunken_Master написа:Аз между другото съм твърдо против, да гласуват на избори. Някакви хора на хиляди километри от тук ще решават съдбата ни !?

Ц, имат паспорт и част от тях вкарват пари в държавата, така че имат пълно право да гласуват.

Върни се в “Свободна зона”