В очакване на наводненията - личен коментар

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Vamos
Контакти:

Re: В очакване на наводненията - личен коментар

Мнениеот Vamos » 10 фев 2010 19:47

durex написа:При мен в Ямбол има опасност Р. Тунджа да прилее,но дано не стане

Дано :(

ZARAA
Контакти:

Мнениеот ZARAA » 10 фев 2010 20:02

В Стара Загора освен малката Бедечка,друго не виждам какво може да прелее..

Потребителски аватар
labrador2
Контакти:

Мнениеот labrador2 » 10 фев 2010 20:29

Да се надяваме да не се повторят събитията от наводненията през 2005 г. Тогава река Марица, заля стадион Марица и водите и стигнаха до окръжна болница. Почти беше пробита дигата и от към стадион Пловдив(положението там бе овладяно с изпомване на водата с пожарни и усилване на дигата с чували), и до хотел Марица и в Столипиново и до моста на Гирджика. Аз бях от малцината успели да пробият полицейския кордон и да преминат по ЖП моста от стадион Пловдив до стадион Марица. Просто адреналина ти се вдига до последната фаза, когато виждаш, чуваш и вувстваш на метър под себе си моща на бушуващите мътни води влачещи каквотото им попадне и не спиращи се пред никаква преграда, имах чувството че съм в кратера на вулкан. Но след събитията по наводнението общинат взе драстични мерки:
1. Почиства сеежегодно коритото на река Марица от растителност и насипи.
2. Укрепи се дигата не само в града, но и в селата - например в с. Оризаре до стадиона бе изградена почти нова дига и там се работеше почти 2 месеца.
3. До колкото съм запознат редовно се следят притоците, най вече на Въча и Тополница и се следи за изпускания дебит от язовирите за да се вземат превантивни мерки.
4. Стопанските постройки в близост до реката в покрайнините на града, бяха преместени по далече от реката.
5. Укрепиха се пътищата, и се направииха нови такива до опасните места където евентуално може да се пробие ддигата. (защото 2005 г. камионите с пръст и машините не можеха да стигнат до опасните места, където водата пробиваше дигата)
Така, че се направи доста в това отношение, но нека Господ да ни пази!!!
ТОЙ НЕ УМИРА
Изображение

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 14 фев 2010 00:58

Кашчей - много малоумни коментари . Чудя се как може да има такива повърхностни хора в този форум !!! :lol:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 фев 2010 08:19

Siegfried написа:Кашчей - много малоумни коментари . Чудя се как може да има такива повърхностни хора в този форум !!! :lol:

И аз се чудя, но щом модераторите смятат, че е нормално някой да коментира личните качества на друг, по начин, който не е приемлив в нета, то аз не мога да направя нищо.
Живей си с петте минути слава, които ти носят "великолепните " ти теми и обидните квалификации, които отправяш към всеки несъгласен с теб.

ПП-От твоят коментар Вълтава няма да стане по-малка река от Марица.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 14 фев 2010 10:44

Много прости коментари - кашчей . В твой стил , разбира се .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 14 фев 2010 13:09

Тунджа залива Ямбол и Елхово
Тази нощ нивото на река Тунджа е надвишило с около осем сантиметра критичните 390 см в района на Елхово, съобщиха от "Гражданска защита".

Водата е заляла пазара, градския парк, част от промишлената зона, стопански постройки, както и дворове на къщи и мазета.

Наводнен и затворен за движение е пътят към с. Трънково, уточниха от "Гражданска защита".

Поради високите подпочвени води в Ямбол от канализационни шахти извира вода, която залива няколко улици в кв. "Каргон".

Четири помпи на "Гражданска защита" източват водите по улиците, от мазета и дворове.

Тази нощ три автомобила на противопожарна безопасност са отводнявали стопански сгради и къщи в Ямбол, Болярово, Завой, Стралджа, Воденичане, Чарда, Калчево и Кирилово, казаха от ОД на МВР.
още по темата

Под вода са стотици декари посеви по течението на реките Тунджа, Мараш, Мочурица и Поповска река.

В момента на територията на страната няма интензивни валежи.

Няма населени места без електрозахранване в страната, съобщи БНР.

Без водоподаване е едно село в Ямболско, а без телефон е едно село в област Варна.

Няма засегнати хора, няма пострадали хора, както и такива, които в момента да се нуждаят от евентуална евакуация, обясниха от Гражданска защита за националното радио

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 14 фев 2010 13:45

Добре,че Казанлък няма много близък допир с Тунджа...Аз се чудя,как Павел Баня няма да пострада :roll:

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 14 фев 2010 14:37

Siegfried написа:Много прости коментари - кашчей . В твой стил , разбира се .

Siegfried, ще ти кажа нещо и се надявам да приемеш, че съм добронамерен, дори само защото съвсем скоро защитих есето ти;)))

Не е полезно да коментираш така антагонистично Кашчей. Без аргументи, а с омраза да говориш за нивото му, колко е умен, прост и т.н. не е джентълменски, подражавай малко на своите герои!
Авторът на темата: Ще спре ли..

Върни се в “Свободна зона”