Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Путин няма как да спре вече . Губи не губи той не може да си позволи да се върне в Русия без нищо. Тъй че какво следва може само да гадаем, но както казах в другата тема очаквам войната да се закучи, вероятно доакто Украйна издържи. Ключово ще е решението на НАТО. За сега от там казват че няма да се намесват в конфликта, но знае ли човек кога какво ще хрумне на Байдън и какво ще последва тогава. Най-добрия сценарии и да бъде постигнато някакво споразумение между Украйна и Русия тоест една от двете да отстъпи от позициите, което изглежда много малко вероятно. В противен случай аз наистина не знам какво да очаквам като развитие. Тоест очакванията ми въобще не са обнадеждаващи.
Истината е че единствените които подкрепят Русия в момента са беларусите. Не знам онези републики южните какви са им настройките но не виждам смисъл на Китай да влизат в този конфликт най малкото че не виждам с какво положително ще излязат от него. Китай е достатъчно мощна и развиваща държава за да се занимава с подобни чужди глупости от които може единствено да загуби. За индия нямам никаква представа какво се случва но нали се сещате че включат ли се подобни отдалечени държави отиваме към 3 световна война.
DanailG написа:Путин няма как да спре вече . Губи не губи той не може да си позволи да се върне в Русия без нищо. Тъй че какво следва може само да гадаем, но както казах в другата тема очаквам войната да се закучи, вероятно доакто Украйна издържи. Ключово ще е решението на НАТО. За сега от там казват че няма да се намесват в конфликта, но знае ли човек кога какво ще хрумне на Байдън и какво ще последва тогава. Най-добрия сценарии и да бъде постигнато някакво споразумение между Украйна и Русия тоест една от двете да отстъпи от позициите, което изглежда много малко вероятно. В противен случай аз наистина не знам какво да очаквам като развитие. Тоест очакванията ми въобще не са обнадеждаващи.
Войната се закучи, защото НАТО въоражават украинците и ги пращат да умират във война, която не могат да спечелят. Както вече Граучо каза по-нагоре ако искаха да си решат проблемите без кръвопролития можеха да го направят още първия ден.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]
Имаш, братя (или сестри, не знам как е по-правилно по отношение на третополовите) са ти хората на Мустафата. И не на 2, на 202 стола трябва да седим, да наводним с посланици всяка една суверенна страна по света, договаряйки директно търговски благинки и пренасочвайки по-голямата част от военния си бюджет в образованието, науката и здравеопазването. Да построим най-модерните болници в региона, внасяйки си специалисти на килограм, докато не си създадем достатъчно и качествени и така. Ако с всички си приятел нямаш нужда да бъдеш пазен.Thsmith написа:Аз братски народи нямам, който има да се оправя. Ти ако се припознаваш във Ватници...
Аз съм твърд противник на това правителство, но най голямата подлога, подчертавам подлога, която не защитаваше интереса на България и съюзниците й, а повтаряше версията на бандита беше изгонена с шутове в лицето на Янев.
И да, този който седи на два стола и се опитва да е добре с всички, обикновено пада на земята и не може да разчита на помощ от никого.
Не съм си и представял колко много сме поробени. На всичкото отгоре следейки социалните мрежи забелязвам колко се засилва поляризацията в обществото по редица теми и нетърпимостта към чуждото мнение. Всичко това няма да завърши добре. Май са нужни конституционни промени, които да редуцират правомощията на правителството, пренасочвайки ги към останалите власти - законодателна, местна, президент и референдуми.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
JimBeam написа:То хубаво ги чертаеш тези неща, ама Китай и Индия не се дишат изобщо и дори се стрелят от време на време по някои райони с групички т.е. Китай ако застане до Русия, то Индия няма да влезе в този съюз и обратното ако Индия застане по някаква причина с Русия, то Китай ще тръгне в другата посока. Не виждам пък защо Бразилия трябва да застава на страната на Русия, която е чак от другият край на света, защото изобщо не е далеч от САЩ и не вярвам да искат враг под носът си. Има много страни от Латинска Америка, които не биха влезли в съюз с Русия.
Не ги чертая, просто са възможни, колкото и да се опитват да ни убедят, че светът се изчерпва със САЩ, Западна Европа и близките им съюзници.
Русия има петрол, газ, ценни метали за индустрията, жито - все неща, които могат да изкушат коя да е страна, недоминирана от САЩ в политическо отношение.
DanailG написа:За индия нямам никаква представа какво се случва но нали се сещате че включат ли се подобни отдалечени държави отиваме към 3 световна война.
Не става дума да се включат пряко Индия и Китай във войната в Украйна, а за дългосрочни събития след войната в Украйна.
Всеки трезвомислещ човек знае, че не всичко започва и приключва с Русия и САЩ, така че който твърди обратното изобщо не е в час с нещата. Достатъчно е да се порови човек малко и да види по-големите държави с каква армия и техника разполагат, така че нещата в момента не са като преди 50-100 години, където само 2-3 световни сили са разполагали с бойни кораби и по сериозна техника. Една Перу например има огромен морски флот.
Последна промяна от JimBeam на 01 мар 2022 13:06, променено общо 1 път.
doktora25 написа:Имаш, братя (или сестри, не знам как е по-правилно по отношение на третополовите) са ти хората на Мустафата. И не на 2, на 202 стола трябва да седим, да наводним с посланици всяка една суверенна страна по света, договаряйки директно търговски благинки и пренасочвайки по-голямата част от военния си бюджет в образованието, науката и здравеопазването. Да построим най-модерните болници в региона, внасяйки си специалисти на килограм, докато не си създадем достатъчно и качествени и така. Ако с всички си приятел нямаш нужда да бъдеш пазен.Thsmith написа:Аз братски народи нямам, който има да се оправя. Ти ако се припознаваш във Ватници...
Аз съм твърд противник на това правителство, но най голямата подлога, подчертавам подлога, която не защитаваше интереса на България и съюзниците й, а повтаряше версията на бандита беше изгонена с шутове в лицето на Янев.
И да, този който седи на два стола и се опитва да е добре с всички, обикновено пада на земята и не може да разчита на помощ от никого.
Не съм си и представял колко много сме поробени. На всичкото отгоре следейки социалните мрежи забелязвам колко се засилва поляризацията в обществото по редица теми и нетърпимостта към чуждото мнение. Всичко това няма да завърши добре. Май са нужни конституционни промени, които да редуцират правомощията на правителството, пренасочвайки ги към останалите власти - законодателна, местна, президент и референдуми.
- Не, нямам нито братя, нито сестри. Ти ако имаш си е твой проблем.
- Ами като не си чувал приказката за падането по гол задник на пода, може и на 303 стола да седнеш. И да те светна, посланиците не договарят "благинки" в една пазарна икономика. Може да договорят само някой проект от тези, които трябва да се избягват. Някой, който всички данъкоплатци го плащат.
И като почнете с някакви фантазии "най-модерните", "най-големите", най еди какво си и после си вярвате в тях.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
И Беларус влязоха във войната, а оня до преди малко разправяше, че няма да участва.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:И Беларус влязоха във войната, а оня до преди малко разправяше, че няма да участва.
Не е възможно? Ама как така не вярваме на "другата гледна точка" и не я отразяваме?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Thsmith написа:ivan56 написа:И Беларус влязоха във войната, а оня до преди малко разправяше, че няма да участва.
Не е възможно? Ама как така не вярваме на "другата гледна точка" и не я отразяваме?
Ако искат да вярват, има достатъчно клипчета, да си ги намерят.
Те и руснаците твърдят, че бомбят само военни цели, ама картинката е друга.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...