Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Real
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Real » 25 окт 2020 22:52

CSKA 78 написа:
Real написа:Не се прави на неразбрал, ще повторя, щото си орязал това от цитата:
Та да попитам пак: що държиш да се притесняваме, да не ти плащат? :mrgreen:

Не знам какво се опитваш да повториш?! Нали знаеш, че само лудите повтарят, като правят едно и също нещо, но очакват различен резултат?! :lol:

Real написа:Е как така не са опитали Втората Вълна? Аз си мислех, че като не взимат мерки - вече ги е заляла Последната Вълна. Или тия вълни не зависят от мерките и просто при тях Втората ще я пуснат през януари? Объърквам се...

Ти си си по(о)бъркан по начало! :mrgreen: Втората вълна не зависи от настроенията на шепа вярващи в конспирации! Както и на масажисти, представящите за лекари! :lol:

ПП Ако беше лекар щеше вече да знаеш какво значи нова вирусна вълна, или в случая втора вълна от коронавирус! ;) :oops: :shock:

Пак се опитваш да се изхлузиш от въпроса... Ама аз ще потретя: Защо ТОЛКОВА държиш да се притесняваме? И на какъв хонорар си?
Понеже упорито го изрязваш, аз упорито ще го лепна:
CSKA 78 написа:Благодаря, че някои хора са се притеснили за мен :lol: , но е по-добре да се притесняват за себе си!

Какво е "масажисти представящите за лекари"? Аз знам какво е втора вълна, ама ти ми обясни защо в страните с "мерките" тя идва през октомври, а в тия без - щяла да дойде през януари?

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 25 окт 2020 22:56

Real написа:Пак се опитваш да се изхлузиш от въпроса... Ама аз ще потретя: Защо ТОЛКОВА държиш да се притесняваме? И на какъв хонорар си?
Какво е "масажисти представящите за лекари"? Аз знам какво е втора вълна, ама ти ми обясни защо в страните с "мерките" тя идва през октомври, а в тия без - щяла да дойде през януари?

Виж на предишната страница какво е !
На какъв хонорар съм?! На какъвто си ти, когато почистиш пода! Не, чакай на теб явно ти плащат твърде малко и имаш твърде много време, за да четеш ... и след няколко прочетени книги(да ги наречем учебници :lol: ) да се помислиш за лекар! :lol:
Ми...твърде малка ти е заплатата, за да ти кажа на какъв хонорар съм! :mrgreen:

ПП По-горе май те направих санитар вече! Е, нищо масажист или санитар все в ...грешната дупка! :mrgreen:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 окт 2020 23:02

Ей, толкова ли е трудно да спорите без да нарушавате прекалено добрия тон?

Нали ви е ясно, че обидите са само признак за безсилие? Едно е да се майтапиш с някой за глупави аргументи и съвсем друго да се опитваш да го обиждаш. :x
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 25 окт 2020 23:07

Съжалявам, ако съм обидил някого, но добрият тон го наруши псевдо лекарят! ;) :)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 окт 2020 23:28

Аз говоря като цяло. Не е трудно да се води дискусия без да се обиждаме между нас си. Всеки има различни мнение, да може да се майтапим, но не е нужно да се излиза от добрия тон. Това не води до никакъв резултат в даден спор.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 25 окт 2020 23:53

Thsmith написа:Аз говоря като цяло. Не е трудно да се води дискусия без да се обиждаме между нас си. Всеки има различни мнение, да може да се майтапим, но не е нужно да се излиза от добрия тон. Това не води до никакъв резултат в даден спор.

Тука съм 100% ЗА.
Нека всеки си каже мъката,ама да не я налага като меродавна.Иначе нищо лично....
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 26 окт 2020 10:26

CSKA 78 написа:
ПП По-горе май те направих санитар вече!

:lol: Добро самочувствие, ама... няма как да ме "направиш" каквото и да било - нито професионалната ми квалификация, нито реализацията ми зависят по някакъв начин от теб. Иначе можеш да ме смяташ за каквото искаш, нямам никакъв проблем с това.

CSKA 78 написа:Съжалявам, ако съм обидил някого, но добрият тон го наруши псевдо лекарят! ;) :)

Ако ми посочиш къде точно съм нарушил добрия тон - може и да ти се извиня. А за обидите - не вярвам да си обидил някого, това би могло да стане само ако мнението ти имаше някаква тежест за "обижданите". В настоящия случай писанията ти просто издават леко раздразнение и тежка липса на аргументи... Нищо обидно. ;)

П.П. Продължаваш да отбягваш отговора. Защо толкова държиш да сме притеснени?
CSKA 78 написа:Благодаря, че някои хора са се притеснили за мен :lol: , но е по-добре да се притесняват за себе си!

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 26 окт 2020 13:19

Гледам, че сте тук, значи сте живи. Вече съм спокоен.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 26 окт 2020 20:29

Съседът ми Илия бе под карантина цели четири месеца, докато накрая разберем, че е починал от инфаркт още на първия. Мисълта ми е, че всяко нещо си има и положителна страна.
Толстолоб, на теб съм роб.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 27 окт 2020 00:54

Следя този сайт още от създаването му.

https://covid19info.live/

Нещо което ми прави впечатление е отново нарастване на кривата на заболеваемост, а кривата на смъртност е непроменена от от май месец насам. Остава почти права линия.
Като се има предвид, че всяка есен заболеваемостта от ОРВИ се повишава и смъртността от тях е горе долу на това ниво, не мога да определя това нова вълна на ковид19 ли е или сезонно увеличаване на заболеваемостта.
Много е шибана тази епидемия. Само като чета този форум от последните месеци виждам колко много се е повишила медицинската култура на голяма част от форумците. Най вероятно това се дължи на прочетената информация от най различни източници, много от които чужди.

Следва ли от това,че криватя е почти равна и не помръдва ръста на болните да се дължи на сезонноста и на това че тестовете отчитат всеки вирус и настинка като положителен тест ?

Не зная. Има два варианта.
Първия е, че ковид19 е мутирал и вече не е толкова смъртоносен и
Втория е, че сезонното увеличение на заболеваемостта се дължи и на други корона вируси, които всяка есен и пролет се появяват а ПСР ги отчита като ковид19...
Не ми е ясно...но май не се умира яко а нормално.

Eто това докторе си блъскам главата от известно време. PCRa как различава Covid-19 от другите видове от семейството на коронавируса?

В нашия офис хванахме 3ма. След първия тествахме всички 60 човека и излязоха и другите двама. Интересното е, че хората седяли на бюрото срещу заразените им няма нищо.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Върни се в “Свободна зона”