Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Dust
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Dust » 09 окт 2020 11:14

Столът на кабинета се клати, идват избори, трябва да се действа.
Цяло лято купони, протести, морета и т.н. нещата спокойни, сега изведнъж когато всичко това приключи хоп процентът скочил два пъти и половина.
Не остана училище да няма положителни, а до сега за положителни служители на банки, големи вериги магазини и т.н. няма... интересно.
Отново ще дам пример с Турция, където в мегаполисите им народа е като мравки.В един Истанбул двама носят, пет неносят маски, това по улиците и епидемичната картинка там си е една и съща, около 1,5% на ден от направените проби.

Те щото КПП-тата вършеха някаква работа :lol:

Още ли не ви увряха главите, че този вирус с подобни мерки няма да бъде преборен?
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 09 окт 2020 11:32

56 пациенти се намират в момента в интензивни отделения, а жертвите на болестта вече са 880. Седем от тях са починали през изминалото денонощие

......пак не се получи паниката.....до следващия опит 8-)
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 09 окт 2020 11:55

Уйе, не знам защо си мислиш, че разбираш от вирусология?! :lol:
Казваш, че цяло лято било свободия, а сега щели да ни ограничават?! :shock: :o :? :lol:
Ми... през лятото температурите бяха доста по-високи, а вирусът се разпространява най-добре на температура от 5 до 15 градуса, като влагата му помага още повече! Затова месеците октомври, ноември, февруари(ако не е студено), март и април са най-подходящи за разпространението на вирусите! През лятото имахме клъстерно разпространение, а сега вече е дифузно! И ако се изпусне момента, след това и карантината не помага, както се случи с Испания и Италия през март и април месец!
И какво казваш, че понеже правителството се клати, та затова ще сложат мерки, за да настроят още повече хората срещу тях?! И може би нашето правителство е виновно за новите мерки в Европа и по света?! :lol:
Например в Испания(най-вече Мадрид, откъдето започна втората вълна ) от 10-на дни не можеш да напускаш квартала си без да имаш основателна причина! Имаш право да ходиш до магазина, до аптеката или до личния си лекар!
Та мен не ме интересува кое правителство ни управлява! Въпросът е да взима правилните решения! И на мен не ми се иска мерките да се затягат, но ще се наложи!

ПП Под "КПП-та" имам предвид карантина! ;)
Не знам какво ще правят силно вярващите в конспирациите!? :lol:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 09 окт 2020 13:57

Колко жалък опит.Обелвам едно яйце :lol:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

c_menotti

Мнениеот c_menotti » 09 окт 2020 15:36

Бойко е виновен, че в желанието си да се хареса на хората и да няма мрънкане от разглезените българчета какви рестрикции се налагали заради "тъпия вирус", тотално е разпуснал нещата от което ще страдаме много през тази есен/зима. Тя касапницата вече си стартира де...само близките на заболелите/починалите знаят какво е. :roll: Вече над 1000 хоспитализирани, над 50 в интензивни отделения, по 500 случая на ден при около 5000 теста...представям си ако се тестуваше като в Западна Европа какви цифри щяхме да видим. :shock:
Дупе да ни е яко отсега нататък, не само легловата база ни е оскъдна и смешна на фона дори на средно европейското ниво, ами медицинския персонал (доколкото е останал още в България), също оредява непрестанно заради новозаболелите медицински лица ! Само си представям как студент тепърва започнал да учи медицина го карат да интубира и да върши други сложни операции, които не е правил никога и няма грам познания за това нещо - ще трябва да се учат в движение, а това ще коства много животи. Пренебрежението с което продължават да се отнасят голям процент от българите за мен е изумително, но от друга страна това дава отговор на много други въпроси защо е такова състоянието на държавата и защо изоставаме на светлинни години от тези, които уж трябваше да догоним с влизането в ЕС. Въпрос на манталитет... :roll:

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 09 окт 2020 18:26

Искаш ли да хванем бас, че след 15 дни процентът положителни ще е около 20-25 от направените тестове и то не защо наистина се се увеличили заразените, а ще е защото спират да правят тестове на тези, кои вече са дали положителен тест и са били 14 дни под карантина, които вече ще са 10.
Тези които разбират от вирусология днес споделиха, че няма нужда да се прави тест след десетия ден, защото дори да има остатъци те тези хора вече не могат да разпространяват вируса.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 09 окт 2020 23:08

В България общата смъртност си е като през миналите 4-5 години. Тази суперзаразна и суперсмъртоносна пандемия не трябваше ли да... увеличи :o смъртността? Особено като ние, българите, сме толкова "недисциплинирани" и "вярваме в конспиративни теории"! И в световен мащаб общата смъртност и раждаемост изглеждат непроменени.

Изображение

Изображение

Вярно - пише, че "данните са предварителни". Но най-вероятно ще ги преразпределят по седмици. Надали са изпуснали още толкова умрели...

Както се забелязва на втората графика, през зимните месеци стандартно си има повишение на смъртните случаи, което си е логично. Но през декември 2016-та, януари 2019-та и особено през януари 2017-та има огромен скок на седмичните смъртни случаи. През 2017-та са надвишили дори 3000 на седмица! Това са прекалено много смъртни случаи! А дори не е имало КОВИД-19!!!
:)

c_menotti

Мнениеот c_menotti » 10 окт 2020 00:55

Ами то тепърва започва да набира скорост смъртността от коронавируса, ще видим резултатите за 2020г. но по-реална картина ще видим за 2021г., когато очакваме истинската касапница особено в месеците от януари-март, ама вие пак си викайте - всичко е наред на принципа на шопа, който ако не види такова животно -т.е. ако не се разболее някой близък/приятел никога няма да повярва и че има коронавирус. ;)
Продължавам да се учудвам на вопиющата небрежност и подценяване на ситуацията от маса българи, лошото е че заради тях ще си изпатят не само те, но и много други, които осъзнават опасността ! :roll:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 окт 2020 01:20

Добре, колко са тези стойности? От чисто любопитство, какво очаквате вие черногледите. Какво разбирате под касапница и крайни резултати.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 10 окт 2020 03:24

Thsmith написа:Добре, колко са тези стойности? От чисто любопитство, какво очаквате вие черногледите. Какво разбирате под касапница и крайни резултати.
Те тази касапница така и няма да я дочакат. Всяка тяхна прогноза ще е предпоследна и всяка тяхна прогноза ще е грешна! Сега им е паднало на параноиците да имат поле за изява. Като свърши тази история, къде ли ще търсят място да блестят?
Покрай този вирус, взех и проблеми със здравето да имам. От всичките дезинфектанти, дето ме задължават да ползвам при влизането в някой магазин, кожата на ръцете ми взе да се бели. От носенето на маска по цял ден взе да ми се вие свят. Издържах няколко дни и напуснах работа. Преди няколко дни се разходих из 10-на магазина и в един просто забравих да се дезинфекцирам. Като скочи момчето на касата и като зарида: - Господине, не сложихте дезинфектант. Ша умрети, разбираш ли. Ибах гу и вирусъ. Тази година ми провали плановете за отпуска, дано до другата да отмине тази мода и да мога да си почина, както на мен ми се иска и ми харесва.

Върни се в “Свободна зона”